Stephen Hawking "Tanrıya gerek kalmadı"

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Stephen Hawking "Tanrıya gerek kalmadı"

Hem ateist olan insanları savunuyorsun hem Allah,dan sonumuzun hayır etmesini istiyorsun.Çok garip bir çelişki var sanki.Bu çelişki tez konusu olmalı bence.

Türkan Saylan ateist değildir bu sadece ona yapılan bir yakıştırmadır ki öyle olsa dahi bu kimseyi ilgilendirmez.Ülkede bu kadar yobaz varken ateistlerin varlığı beni hiç endişelendirmiyor,asıl problem örümcek beyinlerde.

Rijkaard "Emana'ya gerek kalmadı"

O zaman benim için sorun değil. Gerek net aleminde olsun gerek gerçek hayatta hiç bir zaman dil, din vs. ayrım yapmamışımdır. Ha her konuyu tartışmışımdır ama kimseye sen x'sin, kötüsün dememişimdir ki burada da belli başlı bir kaç arkadaş dışında bunu yapan pek olmadı. Bazıları gerçekten de tartışmayı bilmiyor.

O değil Özgür için sana mı kaldı savaş çıkıyorsa çıksın tarzında yorumlar yapıldı ona yarıldım. Sadece susuyorum bu konuda. Hatta Özgür'ün karşı görüşte bile olabilir şu mevcut konuda ama o yorumda bildiğin yarıldım.

Hatta o arkadaş Galatasaray hakkında yorum yaparken sana mı kaldı Galatasaray hakkında yorum yapmak tarzında bol bol postlar atacağım. Savunucağım derken komik oluyorsunuz bazen. Hatta savunamıyorsanız, saçma örnekler verecekseniz konuyu görmemezlikten gelip susun, bilen kişiler tartışşın çünkü b.ku çıkmaya başladı.

Hatta şuan tarafsız baksam olaya - ki dediğim gibi bakmıyorum hatta Özgür'e karşıyım şuan :D - Özgür'ün tarafına geçerim. Çünkü o daha mantıklı konuşuyor. Kimse alınmasın üstüne ama birbirinize böyle laflar sokmaya çalışmaya gerek yok beyler.

Türkan Saylan ateist değildir bu sadece ona yapılan bir yakıştırmadır ki öyle olsa dahi bu kimseyi ilgilendirmez.Ülkede bu kadar yobaz varken ateistlerin varlığı beni hiç endişelendirmiyor,asıl problem örümcek beyinlerde.

bana görede asıl problem ucuz Cumhuriyetçilerde.

Teşekkür ederim.Kutsal kitaplarını pek fazla okumadığım içn haklı sayılırsınız ama galiba beni yanlış anladınız.İncilden kasıt Allahtan gelen emirlerdir.Hz. İsa'ya gelen vahiylerin tümüne İncil denir.Tıpkı K.Kerim bir kitap haline getirilmeden önce de nasıl Kur'an olarak anılıyorsa İncil de aynen öyledir.

Yazanlara göre bir takım değişiklikler arz ettiğini siz de söylemişsiniz :) Matta da teslis inancına dair bir cümleyi Markos'daki başka bir cümle yalanlıyorsa bu gelen vahyin değiştiğine işarettir zaten.Bu noktada sanırım hem fikiriz.

Evet o konuda hemfikiriz. Hatta öyle bir vahiy geldi mi gelmedi mi orası bile tartışılır. Benim demek istediğim insanlarda sanki sabit bir İncil vardı o da değişti zamanla gibi algının yanlış olduğu. Gelen vahiyi birisi değiştirmiş bazı çelişkiler var fakat bazılarında da diğerinin üzerinde durmadığı konu üzerinde duruluyor. Ya aslında geçenlerde ilginç bir şey oldu. Din tarihini çok fazla bilmem ama Danimarka'da din tarihi alan bir arkadaşımla konuşmuştum. Bana çok ilginç bir şey demişti. Eğer İsa yaşasaydı Hristiyanlık diye bir din olmayacaktı dedi ve gayet güzel mantıklı açıklamaları da vardı. Zaten Eski Ahit ile Yeni Ahit arasında fazla fark yok. İşte Yahudilikte din biraz daha kapalı annenin Yahudi olması gerekirken İsa bunu değiştirip dini diğer insanlara daha açık bir hale getirmeye çalıştı. Yaşasaydı belki Yahudilik biçim değiştirecekti ya da bize gelen Hristiyanlık düşüncesi daha farklı olacaktı. Zaten dinlerin hepsi Ortadoğu çıkışlı, bu cennet-cehennem inancı da ilk Sümerlerdi herhalde onlarda olması lazım. Mesala bu kurban olayına çok benzer bir olay Hristiyanlıkta da var.. Zor konular ya bunlar...

Sana ne.Adamın inancından.Biri de çıkıp ben de inananları ciddiye almam dese ne yapacaksın?İnsanları dinine göre mi değerlendiriyorsun.Ateistide,Müslümanı'da,Budisti de benim kardeşim.Öncelikli olan kişiliktir.Ateistleri aşağılamak aynı zamanda inandığın dinini aşağılamaktır
O kadar evliya eren etrafında yatıyor hala bıdı bıdı.

Evet o konuda hemfikiriz. Hatta öyle bir vahiy geldi mi gelmedi mi orası bile tartışılır. Benim demek istediğim insanlarda sanki sabit bir İncil vardı o da değişti zamanla gibi algının yanlış olduğu. Gelen vahiyi birisi değiştirmiş bazı çelişkiler var fakat bazılarında da diğerinin üzerinde durmadığı konu üzerinde duruluyor. Ya aslında geçenlerde ilginç bir şey oldu. Din tarihini çok fazla bilmem ama Danimarka'da din tarihi alan bir arkadaşımla konuşmuştum. Bana çok ilginç bir şey demişti. Eğer İsa yaşasaydı Hristiyanlık diye bir din olmayacaktı dedi ve gayet güzel mantıklı açıklamaları da vardı. Zaten Eski Ahit ile Yeni Ahit arasında fazla fark yok. İşte Yahudilikte din biraz daha kapalı annenin Yahudi olması gerekirken İsa bunu değiştirip dini diğer insanlara daha açık bir hale getirmeye çalıştı. Yaşasaydı belki Yahudilik biçim değiştirecekti ya da bize gelen Hristiyanlık düşüncesi daha farklı olacaktı. Zaten dinlerin hepsi Ortadoğu çıkışlı, bu cennet-cehennem inancı da ilk Sümerlerdi herhalde onlarda olması lazım. Mesala bu kurban olayına çok benzer bir olay Hristiyanlıkta da var.. Zor konular ya bunlar...

Barbarları incelemenizi tavsiye ederim. Çünkü onlar tarih boyunca kötülenmelerinin sebebi, isayı sadece peygamber olarak görmeleri ve tanrının oğlu olmadığına inanmamalarıdır. Kaynak çok az bulablirsinz bunla ilgili. Sanat tarihi dersimzdeki hristyan bir hocamın bilgisidir bu.

Kuran-ı Kerim'in değişiğ değişmediği konusu bilimsel ispt içerir...Gidersiniz topkapı sarayında ki 1400 senelik kitaba bakarsınız sonra gidip pazardan bir kitap alırsınız bakarsınız tek harfi bile değişmemiştir..Ama farklı kişilerin aktardığı incillleri karşılaştırırsınız değiştirlmiş olduğu ispatlanır..Benim o konuda pek bir bilgim yok ama araştıran insnalar illlaki vardır..

Arkadaşlar ateist diye birisini dışlamak, aşağılamak vs. yanlış davranışlardır. O kişi şuan ateist diye ömrünün sonuna kadar ateist kalacak diye bir kaide yok, belki başından bazı olaylar geçecek, bazı gerçekleri fark edecek ve Müslüman biri olacak? Bunun olmayacağını nereden biliyorsunuz? Belki o cennete gidecek, siz gidemeyeceksiniz? Bakın çok basit bir mantık bu. Lütfen bunu düşünün. Ve sağduyulu davranın, sadece bu topikte değil, hayatınızda da.

Sizin bu topikte yapmanız gereken o kişileri dışlamak, onlara hakaret etmek değil, onlara İslam'ı anlatıp, bir nebze bile olsa o kişinin anti-tanrı mentalitesini değiştirmeye çalışmak olmalıdır.

Ama şunu da ekleyeyim. Her şey karşılıklı, nasıl inanan arkadaşların diğerlerine saygılı olması gerekiyorsa, inanmayan arkadaşlarında inananlara ve inananların kutsal değerlerine saygı duyması gerekiyor.

Bu ülkede kimse kimsenin dinine karışmıyor.Ama nedense bazıları herkesi etiketleyip, ona buna ateist deyip saldırmakla uğraşıyor.Ayıp gerçekten.Cumhuriyetçiler'in ne zararını gördünüz. Bilim adamlarının ne zararını gördük? Ama yobaz zihniyetten çektiklerimiz ortada.

Ateistleri genellediğimi nerden çıkardınız merak ediyorun.Ben tanıdığım ateistler hakkındaki düşüncelerimi çoğunun nasıl olduğunu yazdım.Bir genelleme yaptıysam da tanıdığım 5-10 ateistte ortak gördüğüm şeylerdir.Hesap verme korkusu olmayan insanlara da güvenmediğimi söyledim.Ateistlerin hepsi bunları yapar demiyorum.Yapmaya meillidir diyorum.Burdaki Özgürün veya Diğer Ateist arkadaşlarınızın hakkında herhangi birşey söylemedim söylemem de.Tanımadığım kimseler hakkında yorum yapmam.

Ve Kuranı Kerim Hristiyan ve Yahudilerden kendinize dost edinmeyin dediği için Müslümanlar dışında kimseyi kardeşim dostum olarak görmeyeceğimi söyledim.Ama bu düşman gördüğümü de göstermez.

Siz neyi nasıl algılıyorsunuz merak ediyorum.Bazılarımızda kafalarına göre din yapıp ona inanıyorlar.Hepsi Dini anlamama, öğrenmeme ve Kuran okumama sonucu tabiki...

Barbarları incelemenizi tavsiye ederim. Çünkü onlar tarih boyunca kötülenmelerinin sebebi, isayı sadece peygamber olarak görmeleri ve tanrının oğlu olmadığına inanmamalarıdır. Kaynak çok az bulablirsinz bunla ilgili. Sanat tarihi dersimzdeki hristyan bir hocamın bilgisidir bu.

Barnabas inciline inananlarda öyle...

Ateistleri genellediğimi nerden çıkardınız merak ediyorun.Ben tanıdığım ateistler hakkındaki düşüncelerimi çoğunun nasıl olduğunu yazdım.Bir genelleme yaptıysam da tanıdığım 5-10 ateistte ortak gördüğüm şeylerdir.Hesap verme korkusu olmayan insanlara da güvenmediğimi söyledim.Ateistlerin hepsi bunları yapar demiyorum.Yapmaya meillidir diyorum.Burdaki Özgürün veya Diğer Ateist arkadaşlarınızın hakkında herhangi birşey söylemedim söylemem de.Tanımadığım kimseler hakkında yorum yapmam.

Ve Kuranı Kerim Hristiyan ve Yahudilerden kendinize dost edinmeyin dediği için Müslümanlar dışında kimseyi kardeşim dostum olarak görmeyeceğimi söyledim.Ama bu düşman gördüğümü de göstermez.

Siz neyi nasıl algılıyorsunuz merak ediyorum.Bazılarımızda kafalarına göre din yapıp ona inanıyorlar.Hepsi Dini anlamama, öğrenmeme ve Kuran okumama sonucu tabiki...

Bu düşüncede bir futbolcumuz olduğunu düşünemiyorum.Belki de vardır yabancı düşmanlığının kökeni ortaya çıkıyor yavaş yavaş.

Ayrıca inkar her zaman en kolay tepkidir..Önemli olan inanmaktır..Şöyle de bir durum varki inanmayan insan kolaya kaçmaktadır benim şahsi kanaatim..Çünkü ben cennete ve cehenneme iman ediyorum..Günahın ve sevabın var olduğunu biliyorum..Hayatımı ona göre dizayn etmek zorundayım yaptığım her hareketin hesabı olacağını biliyorum..Ve her zaman şu duayı etmişimdir..Rabbim eğer cenneti istiyorsam beni ceneti koyma eğer cehenneminden korkuyorsam beni cehennem çukurlarına at..Ama seni sevdiğim için yasaklarına uyuyor ve senin istediğin gibi yaşıyorsam beni yanına al..Açıklayıcı olmuştur sanırım..Bir arkadaş g.t korkusuna yapıyorsunuz ibadetinizi demiş genelleme yapmış o nedenle söyledim..

Off ki ne off.Duvara anlatıyorum ben.Bırakın kardeşim insanların inancı ile ilgilenmeyin. Herkese saygı duyun.

Allah vardır demek ayrı karşıya dikta etmek ayrı..Yoktur demek ayrı bak şu bilim adamı olmadığını ispatladı demek ayrı..Buradaki en güzel söz herkes baksın işine olmalı :)

Barnabas inciline inananlarda öyle...

Müslümanların yazdığı iddia ediliyor o incili. Ama bilmiyorm gerçek nedir.

Hatta ve hatta barbanas incilinin gerçeği Bizim genelkurmayda saklandığı ve ergenekon operasyonlarında kozmik odada arandığı iddia edilir :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt