STSL 11/12 H:1 | İ.B.B. 2-0 Galatasaray | Maç Sonucu

Cevap: STSL 11/12 H:1 | İ.B.B. 2-0 Galatasaray | 11 Eylül | Maç Sonucu

Ben mi engelledim hocam Diarra transferini? Ben mi dedim koca 3 4 ay boyunca takıma orta saha almayın diye? Diego'yu beğenmeyen Terim değil mi? Maliyet hesaplamaları yapmaktan takıma takviye yaptırmayan kim? 4 ay atak oyuncusu diye dolandılar 3 kuruşa kıyıp düzgün bir adam almadılar bugün çıkıp Baros, Elmander, Sercan ile idare etmeye çalışcaz diyor insaf yahu. Terim Elmander için kafasında ona şans vermek gibi bir planı bile olmadığına eminim çünkü kendisi aldırmadı ;) Kusura bakmada bu adam Real Madrid maçında da sağ iç başladı Real Madrid'e karşı adam mı deniycez? Maçı yaptğımız tarih 26 Ağustos lig normalde başlayacaktı 4 Eylül. Lig başladı Sabri hala sağ iç biz ama hala adam deniyoruz bakalım sene sonuna kadar buluruz oraya kara kaşımıza kara gözümüze gelecek iyi ucuz bir oyuncu.

Öncelike basında okuduğun herşeye inanma, yok Diego'yu beğenmemiş, bilmem ne...Terim'in en sevdiği oyuncu tipi Diego.

Maliyet hesabı yapıyor dediğin şöyle birşey: Galatasaray(senin, benim taraftarı olduğumuz kulüp)'ın parasını idareli harcama, ziyan etmeme çabası.

Terim, kısa vadeli düşünen, Galatasaray'ı sevmeyen bir insan olsaydı paşa paşa harcatırdı paraları, kadroda bir adam 900k, bir adam 6m aldığı bir takım izlerdik, bir adam nasıl GS'nin üstünde tutulurmuş, onu izlerdik, 2 sezona uygulamaya geçecek olan mali kriterlere nasıl takılınırmış, nasıl avrupa kupalarından men edilinirmiş, onu izlerdik.

Real Madrid maçı hazırlık maçıydı. Hazırlık maçı. Hazırlık.

Yani evet, Real Madrid maçında da oyuncu denenir. 178-0 kaybetsek de bir önemi olmayan bir maç.

Terim kendi demedi mi hocam Diarra ile anlaştığımızı söyledi Ali Dürüst rakamları duyunca ben alınmasın dedim diye. Ben uydurmuyorum bu olayı kendi ağzından duydum.
Ben sunu anlamıyorum. Bunlar sudan kahramanlık hikayeleri Neymiş Terim pahalı futbolcuyu reddetmiş yine halt etmiş 3 kurusluk İstanbula yenilirsin böyle Kimsede helal olsun Terime demez

Terim kendi demedi mi hocam Diarra ile anlaştığımızı söyledi Ali Dürüst rakamları duyunca ben alınmasın dedim diye. Ben uydurmuyorum bu olayı kendi ağzından duydum.

Ama şartlı sunulmuştur önüne bu.Diarra'yı alırım ama başka adam almam olayı vardır işin içinde.İlk günden beri orta sahanın göbeğine adam isteyen Terim niye almasın ki onu.Hadi pahalı diyelim ondan alınmadı.EEE o değilde onun yerşne düşünülen adam yokmuydu ki oda gelmedi.Para bu kadara kadardı bunlar alınabilindi.

Vizyon koymuşsak alacağız hocam . Hemen tezimi öne sürüyorum . Zapata , Leo Franco , Aykut , Ufuk , De Santchis ; kaç para verdin bu adamlara totalde . Yaklaşık 5-6 değil mi . Ne verim aldın bu adamlardan 0 kocam bir 0 . Muslera yı aldın kaç sene verim alırsın ben sana söyleyim 10 sene transfer yapma emin ol kimsenin sesi çıkmaz .

Sarp , Barış , Ayhan , Culio , Cana , Misi , Elano ; kaç para verdin bu adamlara da . 20 si vardır . Melo , Selçuk bonservisli alsan o kadar etmez değil mi .

Serdar Taşçı , Gökhan Töre , Mehmet Ekici , Hamit , Ersan , Hasan Ali , Tunay . Seç beğen al bunlardan . Serdar Taşçı ve Mehmet Ekici yi alsan 6 sene transfer yapma o mevkiye 7. senede adam al emin ol ne gereği vardı dersin .

Serdar , Mehmet , Hasan Ali , Tunay , Hamit bu takımı fişekler , ateşler , barutlar .

Oooo gerçekten müthiş isimler olmalılar hacı.Baya yararlı olablirler.

Peki bonservisleri sence nekadardır bunların?

Hoca Kallström'ü istemedi, daha iyisini isterim dedi, hani daha iyisi ?

Diarra ile Diego ile nereye anlaşıyorsun hacı başka dünyalar oralar ayılalım kendimize gelelim bence biraz.Diarra nın haftalığı nekadar baktın mı hiç?Tamam alınsın dese o anlaşan yönetici büyük ihtimalle çocukların okulu yüzünden olmadı diyecekti.

Yahu Osman bey Terim basın toplantısında Liverpool maçı sonrasında çıkıpta Ali Dürüst bir gece beni aradı Diarra için rakamları verdi alalım mı diye sordu al dersem alıcaktı rakamları çok buldum almayın dedim demedi mi? Menejeri Twitter'da yazdı, Radyospor'da konuştu Diarra müslüman bir ülkeye gelmek istiyor falan diye. Hadi herşeyi geçtim koca Galatasaray takımına bir tane alabileceğimiz başka bir orta saha oyuncusu yokmuydu dünyada? Ama yok biz gidip en iyileri ile ilgileniriz sonrada pahalı bulur almayız.

Hoca Kallström'ü istemedi, daha iyisini isterim dedi, hani daha iyisi ?

Orta sahanın göbeğine 2 yabancı düşünüyoruz dedi.Bence ısrarla istedi ama para 2. yetmedi Melo alındı sadece.Fatih Terim gerçekten çok iyi bir GALATASARAY'lıdır.Kol kırılır yen içinde kalır deyip bence gene susmakta.

Vizyon koymuşsak alacağız hocam . Hemen tezimi öne sürüyorum . Zapata , Leo Franco , Aykut , Ufuk , De Santchis ; kaç para verdin bu adamlara totalde . Yaklaşık 5-6 değil mi . Ne verim aldın bu adamlardan 0 kocam bir 0 . Muslera yı aldın kaç sene verim alırsın ben sana söyleyim 10 sene transfer yapma emin ol kimsenin sesi çıkmaz .

Sarp , Barış , Ayhan , Culio , Cana , Misi , Elano ; kaç para verdin bu adamlara da . 20 si vardır . Melo , Selçuk bonservisli alsan o kadar etmez değil mi .

Serdar Taşçı , Gökhan Töre , Mehmet Ekici , Hamit , Ersan , Hasan Ali , Tunay . Seç beğen al bunlardan . Serdar Taşçı ve Mehmet Ekici yi alsan 6 sene transfer yapma o mevkiye 7. senede adam al emin ol ne gereği vardı dersin .

Serdar , Mehmet , Hasan Ali , Tunay , Hamit bu takımı fişekler , ateşler , barutlar .

İlk başta saydığın isimleri alan önceki yönetim, şu an ki değil. Onları aldılarsa bunları da alsınlar demek mantıklı değil.

Transferler tek taraflı olmuyor. "Bastır parayı al!" kağıt üstünde hoş görünsede, pratikte geçerliliği olan bir düşünce değil. Oyuncunun ve oynadığı kulübün rıza göstermesi lazım. Hamit şu an Real Madrid oyuncusu, Serdar Türkiye'ye gelmeyceğini kendisi söyledi, ki niye gelsin zaten... Tunay dediğin adam kim bilmiyorum. Hasan Ali Kayseri'de oynuyor, onlardan oyuncu almanın ne kadar zor bir iş olduğunu son yıllarda çok gördük.

Atıyorum, 2m'lik adama, 10m vermek de çözüm değil.

Öyle bir başkan olmalı ki kimseyi dinlemeden buranın KATAR olmadığını takımdan kovmakla anlatsın.Öyle bir Teknik Direktör olmalı ki bence Terim olabilir bu,arkasında durulsun kovduğu adamlar geri getirilmesin.Kısacası adalet olsun hocam.Ceza toplumun her yerinde var ise toplum olarak bırakalım da spora da girsin.

Bu kadar işte , bu vizyonda birini bulmak imkansız ötesi . Günlük başarıların peşindeyiz ülke olarak . Süreklilik yok kesinlikle . Sıfırdan herşeyin düzenlenmesi gerekiyor . Yok şiddet yasası , yok şikeymiş bunlar gündem olayları . Getireceksin kalifiye adamları , öğret lan bunlara en baştan diyeceksin . O adamlar sana top nedir , hangi maddeden yapılırdan başlayarak kademe kademe anlatacak . 20 senede olsa sabredip öğreneceksin .

Almanya dan getirdiğimiz en kötü gurbetçilerin bile bir alt yapısı var . Zaten orada azıcık yetenekli olanı yıldız oluyor . Bugün Milli takımda oynayan Hakan Balta , Köln ü bırak St. Pauli de bile forma bulamaz . Adamlar temel futbol bilgilerini oduna bile öğretecek yetiye sahipler , o odunlarda geliyor burda topçu oluyor . Yazık çok yazık bu ülkenin bu denli saçmalıklarla yol almaya çalışması utanılacak bir durum.

Yahu Osman bey Terim basın toplantısında Liverpool maçı sonrasında çıkıpta Ali Dürüst bir gece beni aradı Diarra için rakamları verdi alalım mı diye sordu al dersem alıcaktı rakamları çok buldum almayın dedim demedi mi? Menejeri Twitter'da yazdı, Radyospor'da konuştu Diarra müslüman bir ülkeye gelmek istiyor falan diye. Hadi herşeyi geçtim koca Galatasaray takımına bir tane alabileceğimiz başka bir orta saha oyuncusu yokmuydu dünyada? Ama yok biz gidip en iyileri ile ilgileniriz sonrada pahalı bulur almayız.

Quicksilver şort almaya gidip 10 ytl ye kapatmaya çalışırsan mağaza sahibi seni kovar tükkandan usta.Adamın aldığı para belli,tahmini alacağı para belli,kulübünün tahmini isteyeceği para belli ve en kötüsü senin kasandaki para belli.Yönetimde parçalanma oldu transfer döneminde ve bu yüzden rezillikle sonuçlanan fiyaskolar yaşadık.

Öncelike basında okuduğun herşeye inanma, yok Diego'yu beğenmemiş, bilmem ne...Terim'in en sevdiği oyuncu tipi Diego.

Maliyet hesabı yapıyor dediğin şöyle birşey: Galatasaray(senin, benim taraftarı olduğumuz kulüp)'ın parasını idareli harcama, ziyan etmeme çabası.

Terim, kısa vadeli düşünen, Galatasaray'ı sevmeyen bir insan olsaydı paşa paşa harcatırdı paraları, kadroda bir adam 900k, bir adam 6m aldığı bir takım izlerdik, bir adam nasıl GS'nin üstünde tutulurmuş, onu izlerdik, 2 sezona uygulamaya geçecek olan mali kriterlere nasıl takılınırmış, nasıl avrupa kupalarından men edilinirmiş, onu izlerdik.

Real Madrid maçı hazırlık maçıydı. Hazırlık maçı. Hazırlık.

Yani evet, Real Madrid maçında da oyuncu denenir. 178-0 kaybetsek de bir önemi olmayan bir maç.

Ben Terim takımın kötülüğünü düşünüyor demedim asla öyle birşey demeye hakkım yok. Sadece tek soru soruyorum. Bügün benim geldiğinden beri bayıla bayıla izlediğim Melo'nun bize maliyeti 1 senelik nedir? Seneye almak istersek nekadar olucak? Şunu sormak istiyorum ekstra koca transfer sezonunda Sabri'nin yerine o bölgede oynayabilecek bir oyuncu getiremeyecek kadar kötü durumdamıyız?

Olay tamamen şudur aylarca 3-4 adamın peşinden koşuldu ( Forlan, Drogba, Diarra,Arshavin vs.) gibi elbet alırız dendi dendi sonra bir baktılarki dönem bitmiş. Ben onu bunu bilmemde transferlerden nekadar kar ettik bilmiyorum ama bu sene şampiyon olamazsak ediceğimiz zararı çok iyi biliyorum. Bu sene bizim için bir şanstı herşeye yeniden başlama ve sağlam bir takım ile ligi 4-5 sene domine edebilirdik ama biz 3-5 kuruşun hesabını yaparak bu şansı elimizin tersi ile ittik.

Zaten bizi bitiren düşünce bu klübün parasını idareli kullanalım 7 vericeğimize 3 verelim işimizi görsün busene mantığı değilmi. Biri çıkıpta arkadaş senelerdir bizi idare etmesi için ucuza oyuncular aldık, sonra onları yollamaya uğraştık sonra yerine tekrar idareten oyuncular aldık böyle böyle zararın daniskasını yaptık. Parası neyse verelimde 3-4 sene kafamız rahat olsun demedi.

Beyler ne gerek var Allah askına Lass a paşalar gibi Sabri oynar onun yerine , yürüye yürüye Kazım oynar Messi yerine , Diego yerine Engin Baytar var . Önemli olan Galatasaray'ın menfaatleri . İyi de 3 kurusluk takımlara yenilince yerle bir olan prestij ne olacak Çok bilmiş Sinyor Terim ?

Bu kadar işte , bu vizyonda birini bulmak imkansız ötesi . Günlük başarıların peşindeyiz ülke olarak . Süreklilik yok kesinlikle . Sıfırdan herşeyin düzenlenmesi gerekiyor . Yok şiddet yasası , yok şikeymiş bunlar gündem olayları . Getireceksin kalifiye adamları , öğret lan bunlara en baştan diyeceksin . O adamlar sana top nedir , hangi maddeden yapılırdan başlayarak kademe kademe anlatacak . 20 senede olsa sabredip öğreneceksin .

Almanya dan getirdiğimiz en kötü gurbetçilerin bile bir alt yapısı var . Zaten orada azıcık yetenekli olanı yıldız oluyor . Bugün Milli takımda oynayan Hakan Balta , Köln ü bırak St. Pauli de bile forma bulamaz . Adamlar temel futbol bilgilerini oduna bile öğretecek yetiye sahipler , o odunlarda geliyor burda topçu oluyor . Yazık çok yazık bu ülkenin bu denli saçmalıklarla yol almaya çalışması utanılacak bir durum.

Almanya 3. liginden gelen Barış Özbek bizde 11'in değişilmezi olmuştu.

Quicksilver şort almaya gidip 10 ytl ye kapatmaya çalışırsan mağaza sahibi seni kovar tükkandan usta.Adamın aldığı para belli,tahmini alacağı para belli,kulübünün tahmini isteyeceği para belli ve en kötüsü senin kasandaki para belli.Yönetimde parçalanma oldu transfer döneminde ve bu yüzden rezillikle sonuçlanan fiyaskolar yaşadık.

Ozaman kardeşim çıkığ TV'lerde transfer bütçemiz nekadar lazımsa okadardır, 4-5 yıldız alacaz, jetlerle getircez demeyeceksin. Başarı, başarı, başarı diye önüne hedef koyuyorsan o Quiksilver'ı alacaksın ya da hiç boşa konuşmayacaksın.

Ayrıca en çok zoruma giden de Almanya'yı,İspanya'yı yenemeyince vay efendim nasıl yenemedik diyorlar.Ulen bundan 20 sene önce 6 yiyince seviniyorduk az yedik diye.Şimdi Lüksemburg muamelesi çekmekte ne oluyor ey vicdansız toplum.

Hacı bu adam ile anlaşılıp (gerçekçi bir miktarda) hocanın geri çevirdiğini sanmıyorum daha evvel defalarca Diarra yı istediğini söylemişti ancak yönetimde okadar çok çatlak ses vardı ki melo gelmeden önce bile bu takım yeterli diyorlardı hatırlarsan.Onların kurduğu bu bu baskı ortamında doğru düzgün kimseye gidemediiğimize inanıyorum.Forma tanıtımının olduğu gün adamın biri resmen çıktı bu kadro bize yeterli dedi ya şaka gibi ortada Melo ve Muslera hatta Eboue bile yokken. Adam akıllı transfer yapılmasını isteyen Başkanve Ali Dürüst ten baska kimse yoktu onun dışındakiler hep köstekti.

Allah aşkına şu açıklamayı yapan yada yaptıranlardan ne beklersin;

"Konuyla ilgili olarak Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan FIFA Menajeri Bayram Tutumlu, "Real Madrid'in Genel Direktörü Jose Angel Sanchez, başkan Perêz'den sonra Real Madrid'in transferdeki en önemli ismidir. Kendisi beni aradı. Galatasaray Sportif AŞ Genel Müdürü Ebru Köksal, Saches'i aramış ve 'Diarra için istediğiniz fiyat çok pahalı' demiş. Bunu söyledi. Sanches, ayrıca bana fiyat konusunda Real Madrid'in son derece esnek davranacağını bu nedenle Madrid'te görüşme talep ettiklerini bildirdi" dedi."

İşte böyle açıklamalar yapan kafalara önce tepki göstermeliyiz Galatasaray için en iyisini isteyen ve bunun için uğraşan adama değil.

Geçen sezon en az gol atan takımlardan biriydik ve hücum bölgesine takviye yapılmadı. Sorun sadece Sabri, Servet falan değil . Hücum gücün yüksek olduğunda zaten 2-3 tane atacaksın. Rakip ileri çıkmaya çekinecek. Bunun hala gözlemlenememiş olması beni çok büyük bir hayal kırıklığına uğrattı. Umarım devre arasına kadar idare ederiz ve gerekli takviyeleri yaparız. En az 2 tane hücum oyuncusu lazım. Baros ve gerekirse Elmander de gönderilmeli.

Ozaman kardeşim çıkığ TV'lerde transfer bütçemiz nekadar lazımsa okadardır, 4-5 yıldız alacaz, jetlerle getircez demeyeceksin. Başarı, başarı, başarı diye önüne hedef koyuyorsan o Quiksilver'ı alacaksın ya da hiç boşa konuşmayacaksın.

İlk konuştuğunda hem bir güven duymuştum hemde bir şüphe.Demiştim ki içimden dışarı vurmadan diğer renk aşıkları arkadaşlarıma,bu futbola yabancı usta bu kadar iddaalı konuşmak senin için erken Ünal Aysal.Hele bir futbolu tanı maliyeti tanı ondan sonra 4-5 yıldızdan bahset.Kötü adamlar alınmadı ancak TV de konuştuğu kadar büyütülecek adamlarda hiç katılmadı kadroya burasıda bir gerçek.

Ben Terim takımın kötülüğünü düşünüyor demedim asla öyle birşey demeye hakkım yok. Sadece tek soru soruyorum. Bügün benim geldiğinden beri bayıla bayıla izlediğim Melo'nun bize maliyeti 1 senelik nedir? Seneye almak istersek nekadar olucak? Şunu sormak istiyorum ekstra koca transfer sezonunda Sabri'nin yerine o bölgede oynayabilecek bir oyuncu getiremeyecek kadar kötü durumdamıyız?

Olay tamamen şudur aylarca 3-4 adamın peşinden koşuldu ( Forlan, Drogba, Diarra,Arshavin vs.) gibi elbet alırız dendi dendi sonra bir baktılarki dönem bitmiş. Ben onu bunu bilmemde transferlerden nekadar kar ettik bilmiyorum ama bu sene şampiyon olamazsak ediceğimiz zararı çok iyi biliyorum. Bu sene bizim için bir şanstı herşeye yeniden başlama ve sağlam bir takım ile ligi 4-5 sene domine edebilirdik ama biz 3-5 kuruşun hesabını yaparak bu şansı elimizin tersi ile ittik.

Hiçbirşeyi elimizin tersiyle ittiğimiz yok. 1 maç oynadık ve kaybettik. Bu kadar.

Melo'nun maliyetini bilmiyorum, aklımda değil, istersen araştır.

Terim, Aysal gibi insanlar akil adamlar. Yapabileceklerinin en iyisini yaptılar. Takım da kağıt üstünde gayet iyi, geriye uyum sağlamak, güven kazanmak kalıyor. Bazı insanlar tribüne gidip topçulara ana-avrat küfür etmezlerse bu konularda sıkıntı yaşayacağımızı sanmıyorum.

Başarı hiçbir zaman garantili olmaz. Diarra, Arshavin vs vs gibi adamları almış olsaydık da şampiyonluğun garantisi olmazdı, şimdi olmadığı gibi. Bize düşen takımı desteklemek. Taraftar gibi davranmak.

Geri
Üst Alt