Tebrikler, Öneriler, Şikayetler

Reklamsız bu çark nasıl dönecek arkadaşlar biraz insaf.

Bence sağda solda değilde, avatar fotoğraflarımızda reklamlar dönsün

nededin sen? nededin sEN?

a788z1.gif

Sürekli çemkiriyiorsun sözü, ''Patron kızdı suçlusu Abdülkerim , Hanım kızdı suçlusu Okan hocammı diyorsun'' hakaret değilmiş. O zaman aynı sözcükleri herkese kullanalım forumda. Beni seversin sevmezsin de bunlara hakaret değil demek için adaletsiz olmak gerek. O mesajı hangi yöentici attıysa. Kim oluyor da benim ailemi karıştırıyor ulan terbiyesizin teki???

Şurada birisi size
''Patron kızdı suçlusu Abdülkerim , Hanım kızdı suçlusu Okan hocammı diyorsun'' şeklinde iğrenç bir üslup kullansa aynı tepkiyi verip ''hakaret falan yok'' diyecek misiniz?

Son düzenleme:
Sürekli çemkiriyiorsun sözü, ''Patron kızdı suçlusu Abdülkerim , Hanım kızdı suçlusu Okan hocammı diyorsun'' hakaret değilmiş. O zaman aynı sözcükleri herkese kullanalım forumda. Beni seversin sevmezsin de bunlara hakaret değil demek için adaletsiz olmak gerek. O mesajı hangi yöentici attıysa. Kim oluyor da benim ailemi karıştırıyor ulan terbiyesizin teki???

Şurada birisi size
''Patron kızdı suçlusu Abdülkerim , Hanım kızdı suçlusu Okan hocammı diyorsun'' şeklinde iğrenç bir üslup kullansa aynı tepkiyi verip ''hakaret falan yok'' diyecek misiniz?

Ben simdi rapora baktim, o mesajda kimse senin aileni hedef alip bir sey demiyor, elestiri bicimine dair genel bir soz soylemis o bahsettigin uye. Yani bir ornek vermis.

Burada neyin hakareti varmis? Bir kendinize gelin ya herseyden nem kapmayin.

Bundan dolayi cezai islem olmaz.

Ben simdi rapora baktim, o mesajda kimse senin aileni hedef alip bir sey demiyor, elestiri bicimine dair genel bir soz soylemis o bahsettigin uye. Yani bir ornek vermis.

Burada neyin hakareti varmis? Bir kendinize gelin ya herseyden nem kapmayin.

Bundan dolayi cezai islem olmaz.

Beni sevmeyebilirsin ama yönetici isen adaletli olacaksın. Herifin dediği hiçbir şeye laf etmedim, lakin aileyi karıştırırsa iş değişir. Sana birisi forumda "Hayırdır Alper evde karına laf edemiyorsun gelip burada futbolcudan mı sinir çıkarıyorsun" dese buna da aynı şekilde hakaret değil diyecek misin?

Adam bunu dedi aynısını, sen nem kapma hakaret değil diyorsun bu çirkin cümleye.

Beni sevmeyebilirsin ama yönetici isen adaletli olacaksın. Herifin dediği hiçbir şeye laf etmedim, lakin aileyi karıştırırsa iş değişir. Sana birisi forumda "Hayırdır Alper evde karına laf edemiyorsun gelip burada futbolcudan mı sinir çıkarıyorsun" dese buna da aynı şekilde hakaret değil diyecek misin?
Targutay sen cok zor bir insansin bunu kabul et oncelikle.

Senin suan yazdigin mesaj ile o diger uyenin yazdigi zerre benzemiyor bu bir.

Patron kizdi Okan suclu, hanim kizdi Okan suclu sozunden rahatsiz oluyorsan sana tavsiyem forumu birakman. Bunu ciddi olarak soyluyorum hatta tamamen sosyal medyayi kapat git kimseden rahatsiz olmazsin o zaman. Bu mesaji buyutecek kadar bir hassas durum olustuysa sende bence bu dedigimi iyi dusun.

Targutay sen cok zor bir insansin bunu kabul et oncelikle.

Senin suan yazdigin mesaj ile o diger uyenin yazdigi zerre benzemiyor bu bir.

Patron kizdi Okan suclu, hanim kizdi Okan suclu sozunden rahatsiz oluyorsan sana tavsiyem forumu birakmam. Bunu ciddi olarak soyluyorum hatta tamamen sosyal medyayi kapat git kimseden rahatsiz olmazsin o zaman. Bu mesaji buyutecek kadar bir hassas durum olustuysa sende bence bu dedigimi iyi dusun.

En az benim kadar zorsun sen de.

Konu Ben ya da sen değilsin.

20 senedir yazdığım ve sevdiğim insanların olduğu bir mecrayı neden bırakayım?

"Patrona laf edemeyip bardakçıya, hanıma laf edemeyip Okan'a mı sallıyorsun"

Sözü sana göre hakaret değilmiş. Bir kez daha soruyorum sayın Alper Altun, aynı üslubu forumda biri sana kullansa bak aynı cümleyi, tepkin ne olurdu

En az benim kadar zorsun sen de.

Konu Ben ya da sen değilsin.

20 senedir yazdığım ve sevdiğim insanların olduğu bir mecrayı neden bırakayım?

"Patrona laf edemeyip bardakçıya, hanıma laf edemeyip Okan'a mı sallıyorsun"

Sözü sana göre hakaret değilmiş. Bir kez daha soruyorum sayın Alper Altun, aynı üslubu forumda biri sana kullansa bak aynı cümleyi, tepkin ne olurdu
O mesaji sakin bir kafayla tekrar oku, kimse senin esine/sevgiline laf atmiyor.

Surekli hocaya elestirmenin temel sebebinde acaba etrafinda olan biten herseyden mi hocayi sucluyorsun demeye getirmis o uye. Bir genelleme var zaten sozlerinin tamamina bakarsak. Gercekten hakaret veya agir laflar etmis olsa kendisine cezai islem uygulanir ama bu mesajdan oturu uyeleri cezalandiracaksak yarin baskasi buna benzer baska bir ornek sunar ve herkes diken ustunde acaba ne yazmalayim diye dusunmekten yazamaz hale gelir. Namus meselesi degil bu o kadarda buyutmeyelim.

avatarlara biraz daha alan vermeğa ne dersiniz? doruğun avatarlarını görmek iyice zorlaşıyor bu şekilde

Gol diye şakacıktan bağırmak dahi ban sebebi bu forumda. Küçük şakalara, latifelere dahi tolerans gösterilmiyor.

Fener-Nice karşılaşmasında ne kadar yersiz de olsa küçük bir şaka yapalım dedik, banı yedik. Oysa forumdaşlar yersiz bir şaka olduğunu ve hoş karşılamadıklarını "angry" tepkileri vererek belirtmişler ve akabinde yersiz şakayı yapan şakacı yüzünü yere eğip tam mesajını silerek özür dileyecek ve forumun kendi öz denetim mekanizması tıpkı toplumsal bir yapı gibi gerçekleşme fırsatı bulacakken dışsal bir müdahale bu kendi kendini güzelce idare eden işleyişe ceberrut bir şekilde sokuldu ve kelleyi koparıverdi. Failin kendi yanlışını kendisinin görmesi ve düzeltmesi beklenmedi. Kendini ifade etme fırsatı bile vermeden, son söz hakkı dahi verilmeden infaz gerçekleşti.

Şaka bi yana forumdaki admin dediğimiz hem yargıç hem de eli silahlı kolluk kuvveti gibi dolaşan arkadaşlara dostane bir tavsiye. Bırakın forum kendi sorunlarını çözebildiği ölçüde kendi çözsün, çözemediği taktirde siz devreye girin. İhtiyaç olduğunda müdahale edin. Biraz toleranslı ve hoşgörülü olun. Moderatör arkadaşlar biraz 'moderate' yani ılımlı olun. Üyeleri önce uyarın, yanlış bulduğunuz eylem konusunda kendini savunması için söz hakkı verin, tüm iyi niyetli yaklaşımlara rağmen uslanmadı o zaman cezayı kesin. Aksi takdirde milleti bu platformdan soğutur ve forumun cazibesini kaybettirirsiniz.

Böyle tırıvırı bir konuda bunca yazı döktürtüğüm için kendime kızıyorum aslında, ama bu forum insanı durduk yerde suçlandırıyor ve sanki ciddi bir kabahat işlemiş gibi suçluluk psikolojisine sokuyor. Biraz rahat olun! Bari bu sanal platformda biraz rahat olalım. Bu işleri bu kadar ciddiye alıp Galatasaray gibi hasletleri belli bir cemiyetin taraftarının sanal toplaşma ve hasbihal etme yerini bir polis devleti gibi yönetmeye kalkmayın. Gerek yok. Hayatı ciddiye alın burayı değil. Bırakın goygoy da yapılsın, ciddi analiz de kasılsın. Antik şehir forumlarında deliler de olurdu, filozoflar da. Bırakın burada da öyle olsun.

forumdaki sahte admin ve yöneticilerin banlanması gerektiğini düşünüyorum

1761052407469.webp

ben bu üyeyi korktuğum için sindim ve post atmaktan çekindim. istediğim her görseli avatar yapabiliyorsan bende Onursal Recep Tayyip yazmak isterim..
Ne bana ne de bu adama müsaade etmeyin. elbette gülüp eğleneceğiz ama şarlatanlıklara izin verilmemeli

Geri
Üst Alt