Sampiyonlar Liginden elendik zaten. Bizim kadro tek kulvar icin bile yetersizken, Persembe maclari takimi cok fazla etkiler. Avrupa Ligine gitsek bile, ilk güclü takim bizi rahat eler. Rizeye Antalyaya bile cok kolay pozisyon veren takim Napoliye Dortmunda Fiorentinaya karsi ne yapacak? Bu yüzden bence 3.olmakla 4.olmak arasinda bir fark yok.
Bu seneyi feda edelim. Hatta Avrupaya bile gitmeyelim. Fakat bu sürede borc sorununu cözelim, FFP sorununu cözelim, yabanci agirlikli bir kadroyla yeni bir jenerasyon baslatalim. Yoksa bu kadar fazla yerli oyuncuyla, bu kadroyla bizim gelecek yillarda basarili olmamiz cok zor.
Aysalin yönetim modeli dogruydu. O modelin hatalarini en aza indirip, gelistirecegimiz yerde, biz Canaydin, Polat dönemindeki gibi mevcut borc yükünün en önemli nedeni olan, yönetim modeline geri döndük. Borcun 2016da 400 milyon dolari asmasini bekliyorum. Sabri, Semih, Umut gibi yerliler gönderilip, kaliteli yabancilar almadikca, basarisizliga mahkumuz. Borc, 400 milyon dolarla bile kalmaz, cok daha fazla artar.
Aysalin tek hatasi, Terimi kovduktan sonra yabanci TDleri tercih etmesi. Biz hatalara o dönem, Bruma transferiyle basladik. Takimda kanat oyuncusu yoktu, biz yetistirmek icin oyuncu aldik. Sonra Mancini. Yerli oyuncu havuzu son derece darken ve yabanci sinirlamasi varken, Mancinin gelmesi büyük hataydi. Bizim yabancilarimiz o dönem zaten ligin üzeriydi. Rotasyon ve yedege yaptigimiz transferler yüzünden büyük zarar ettik. Sonra Prandelli. Mancini daha önce ayrilmaliydi. Lucescu ve Tuchel gibi TDlerle cok fazla zaman kaybettik. Prandelli döneminde de yine yabanci sinirlamasi, Mancini dönemindeki transferler yüzünden transfer bile yapamadik.
Aysal olmasaydi, biz 4 senede 3 kez sampiyon olamazdik. Su anda 10 senedir Sampiyonlar Liginde olmayan bir takim durumunda olabilirdik.