bu o kadar ilginç bir maç oldu ki, ilginç istatistikleri de bir türlü bitmiyor; o yüzden bir veri daha girelim:isabetsiz şutumuzun olmadığı maç. 10 şut atmışız, 7 isabet, 3’ü de engellenmiş.torrent bu hafta neredeyse her antrenmanda şut ve bitiricilik çalıştırmıştı takıma. belki bununla bir bağlantısı vardır. her şekilde maça dair artı haneye yazılacak bir detay.
< ----
ustteki yorumu gssozlukte gordum. dogru bir yere parmak basmis renkdasimiz.
konuya genel anlamda donecek olursak;
maca tekrardan nacizane bir yorum eklemeyi dusundum izninizle, simdiden okuyan renkdaslarima tesekkur ediyorum.
ilk 11 ozelinde mac oncesi , resmi ilk 11 basliginda nacizane belirttigim yerdeyim.
hoca takima gelirken , kendi oyununa en uyacak uyumlu oyuncu tipolojileri ozelinde * emre kilinc bizim atleticolu koke'miz olma potansiyeli var oldugunu belirtmistim... sans buldugunda *emre oldukca verimli oynadi sadece dunku goztepe deplasmani degil....
75 den sonra sahada yer alan takim ; oyun , dizilis , agresiflik, maci birakmama, pozisyon bulma ,dogru yerde konumlanma ve de sahaya yayilma adina pozitif olan yerlerdi.....
duran top konusunda bu hocanin ozellikle one cikan + yonu oldugunu kendisini transfer ettigimizde nacizane detaylica belirtmistim... bu mac oncesi idman vidyo ve yazilarin da bu nokta bold sekilde belirtiliyordu medya tandansli.
dun ilk golumuz, sonrasinda mustafa nin pulgar'in korner ortasina muthis yukselisi ve kafa vurusunu kaleci guzel kurtardi cizgi uzerinin hemen onunde... sonraki donemde penaltilarimiz
kenar ortalari, araya paslarla bekleri kacirma kurgularini bu macta begendim.
ceza sahasi icerisinde coklu adamla olmamizda pozitif noktalardi. >
ozellikle gomis'in iptal edilen pozisyonunda en az 4 oyuncumuz alti pas ve penalti noktasi civarindaydi...
*cicaldau ise, halil'in yapmasi gereken yay ici ve ustu sutlari romen oyuncu girer girmez bir iki kere denedi kaleci ozellikle birinde muthis uzanarak anca uzaklastirabildi. golu isterken agresif ve konsantrasyonlu ,isiran bir anlayisi daha fazla hissettigimiz anlardi yedeklerin emre,cica,berkan,gomis oyuna alindiklarindan mac final dudugu arasi gecen sure...
*berkan oyuna girdikten sonra her iki kanat bekini arkaya iyi kacirdi yerden attigi derin paslarla. yine ayni berkan soldan cok guzel kavisli ortasiyla emre idi sanirim bulusturdu ,kafa vurus siddeti hafif oldugundan kaleci kolay kontrol etti... kazandigimiz penaltilar ya duran top ya kenar kavisli ortalardan meydana geldi. ozellikle emre nin kazandigi penalti da biten buyuk ihtimalle auta gidecek topu cizgi onunden cevirme icin orada topu takibi alkisi hak eden kare idi, bilegine basilmasi ile kazandigimiz penalti ile kritik deplasmandan altin degerinde 3 puanla donmesini basardik....
mustafa 'yi da, geldiginden beri en begendigim maci oldu diyebilirim kendi adima... bunda ozellikle rakibe basmasi,rahatsiz etmesi, agresif tutumu, ikili mucadelerde rakibin sert futboluna sinmeyerek karsilik verip ayakta kalip set olmasi , kenar ortalarda topu takibi cok iyidi ilk gol ortasindaki kafa vurusu asisti, sonraki anlarda bir iki golluk kafa vurusu onemli anlardi kendi performansina yonelik,tek eksiklik gol idi..
victor bekledigim gibi istikrar abidesi.gizli lider. kendisi alinirken nacizane gozlem yorumumda belirttigim pozitif yonlerini bu macta da sergiledi. takimi adeta ayakta tutan, yetmedi var kontrolu yapilirken kazandigimiz penalti aninda da cizgiye gelerek var anini bir kaptan edasiyla pur dikkat yakindan takip etmeye hak ettigimiz penalti nin sahipsiz olmadigini gosterircesine kenara gelip beklemesi begendigim net kaptan lider ruhu ornegi idi....
takimda bu macta bazi anlarda cok iyi kenetlenmeler gordum. victor,mustafa,gomis dun rakibin taktiksel sindirme psikolojisine iyi karsilik veren isimlerdi izledigim not ettigim anlarda....
takima aidiyet hissi denkleminde guzel km taslarindan biri oldu bu gibi kareler...
hoca kurgu ve taktigi mac icerisinde degistiren bir tarzda oldugunu kendi basligindaki ilk gozlem mesajimda da belirtmistim bold olarak... bu macta da ozellikle 70den sonra net dokunuslar vardi oyuncu ve taktik ozelinde.....
kalsin veya gitsin, yeterli veya yetersiz konularindna bagimsiz, bu macta bu gibi dokunus ve pozitif dokunus bazli kararlar hocaya arti puan yazar,benim adima...
bu hafta mou,conte ve dome benden bu anlamda gecer not aldilar ozellikle maclarin 2.yarilarini baz aldigimda.
vel hasil guzel bir 3 puan oldu , son saniyelerde gelen galibiyet golu her zaman daha guzel haz birakiyor.
bu mac kanimca donum noktasi idi bizim mevcut durumumuz denkleminde.bunu da mac oncesi ozellikle vurgulamistim.
simdi sira evimizde *bilincli sekilde maci seyredip takima son ana kadar destek verecek taraftarlarimizla beraber kenetlenip *alacagimiz versus caykur rizespor macimizda.....
basarilar takimimiza...