Transfer Nöbeti #1 | 2023 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Nasil yani sence parayi kimin verdigi onemli mi dogru mu anliyorum

Hatta mesela Brighton 30 verse Real 20 verse Real'e satalim onlar buyuk falan mi diyeceksin.
Sen mesela Galatasarayda oynayan bir oyuncusun ve oyle siradan degil, takimin en iyi oyunculardan birisin. Yildiz diyelim, takimin degisilmezlerden. Real Madrid ve Brighton caldi kapiyi, Real'a degil de Brighton'a mi gitmek istersin? Burada kulup olarak da arada 10 milyonluk fark varsa diger teklifi kullanarak yukseltmeye calisirsin yonetim olarak. Galatasaray'dan Real'a gitmek varken Brighton nedir? Baskan kendi dedi kendimizi kucultmeye gerek yok, Galatasaray'dan ayrilacaksaniz daha iyi takim icin ayrilin diye. Hangisi daha gurur verici?

Yanlış anlamayın da İcardi den sonra Pavlidis felan yakışmaz.İcardiden sonra Martial Morata Andre Silva Luka jovic Giovanni Simione gibi adamlar keser.Avrupa da başarı isteniyor sa 4 tane net adam lazım.
Cv'si onemli degil katki saglayip saglamamasi onemli. Isim fetişi belirleyici olmamali. Kaldi ki pavlidis daha 24 yasinda

Sen mesela Galatasarayda oynayan bir oyuncusun ve oyle siradan degil, takimin en iyi oyunculardan birisin. Yildiz diyelim, takimin degisilmezlerden. Real Madrid ve Brighton caldi kapiyi, Real'a degil de Brighton'a mi gitmek istersin? Burada kulup olarak da arada 10 milyonluk fark varsa diger teklifi kullanarak yukseltmeye calisirsin yonetim olarak. Galatasaray'dan Real'a gitmek varken Brighton nedir? Baskan kendi dedi kendimizi kucultmeye gerek yok, Galatasaray'dan ayrilacaksaniz daha iyi takim icin ayrilin diye. Hangisi daha gurur verici?
Brighton an itibariyle bizden iyi takim kariyer acisindan konusacak olursak

Kim daha cok dakika verecegini vaat ediyorsa oraya giderim. Hele de kulubum icin de cok daha avantajliysa o teklif kulubume saygi duyarim

Brighton an itibariyle bizden iyi takim kariyer acisindan konusacak olursak

Kim daha cok dakika verecegini vaat ediyorsa oraya giderim. Hele de kulubum icin de cok daha avantajliysa o teklif kulubume saygi duyarim
Oyuncular ilk once kendini dusunur, yani kimse bu iki teklif arasinda Brighton'i secmez (akil isi degil) cunku Real gibi firsat 1 defa gelir ayagina. Tabi bazi oyuncular da karari yonetime birakir o da farkli bir durum olusturur. O durumda yonetim nasil karar alir bilemem eger teklif arasinda ciddi bir ucurum varsa.

Oyuncular ilk once kendini dusunur, yani kimse bu iki teklif arasinda Brighton'i secmez (akil isi degil) cunku Real gibi firsat 1 defa gelir ayagina. Tabi bazi oyuncular da karari yonetime birakir o da farkli bir durum olusturur. O durumda yonetim nasil karar alir bilemem eger teklif arasinda ciddi bir ucurum varsa.
Ya aslinda olay su kadar basit

Neredeyse her oyuncu icin kariyer zirvesi Avrupa'nin elit kulupleridir degil mi? PL top 6, Real, Barca, Atleti, Juve, Inter, Milan, PSG ve Bayern. Bunlarin bazilari donem donem elitlikten duserler, bazen aralarina yeni birileri katilir (orn. yakinda Newcastle) ama belli yani bu takimlar

Buraya Galatasaray'dan gitmek mi daha kolay Brighton'dan mi?

Brighton'a satmayalim daha iyi, kotu reklam olur Baskan Ozbek'in dedigi gibi.

Galatasaray'dan Brighton'a ❌
Katılmıyorum, üst seviye takımda yedek olmaktansa Brighton gibi sistem takımında parlaması daha kolay, üstüne satıştan payla ilerde de para kazanılır.

Boey biraz istisna olabilir ama genel olarak bu tarz yükselişteki sistem takımları, satış için iyi tercih.

Ya aslinda olay su kadar basit

Neredeyse her oyuncu icin kariyer zirvesi Avrupa'nin elit kulupleridir degil mi? PL top 6, Real, Barca, Atleti, Juve, Inter, Milan, PSG ve Bayern. Bunlarin bazilari donem donem elitlikten duserler, bazen aralarina yeni birileri katilir (orn. yakinda Newcastle) ama belli yani bu takimlar

Buraya Galatasaray'dan gitmek mi daha kolay Brighton'dan mi?
Brighton'tan gitmek tabi ki daha kolay sonucta EPL takimi ama soru o degildi, mesela biri buyuk kulup digeri kucuk takim orneginden yola ciktik. Simdi ama sen Galatasaray ile CL de oynayabilirsin, bu durumda Galatasaray'dan daha buyuk bir ekibe gitmek Brighton ile ayni olur. Tabi ki gruplara kalabilirsek. Orada iyi oynayacagin 3 macta seni elit takimlar radarina aliyor direk zaten. Bence oyuncular bunu da dusunmeli.

Katılmıyorum, üst seviye takımda yedek olmaktansa Brighton gibi sistem takımında parlaması daha kolay, üstüne satıştan payla ilerde de para kazanılır.

Boey biraz istisna olabilir ama genel olarak bu tarz yükselişteki sistem takımları, satış için iyi tercih.
Bahsettigimiz ornekten yola cikaracak yedek olmak icin alinmiyorsun ki, yedek olma sansin daha yuksek olabilir rekabet seviyesi daha ciddi oldugundan dolayi ama mesela Real geldi ve 25 teklif ettiyse o oyuncuyu oynatmak icin aliyordur. Kendini gosterebilir gosteremez o ayri bir konu.

Boey brighton a falan gitmemeli eğer arsenal, atletico madrid , tottenham falan olmuyorsa sözleşmesini uzatıp 25,30 serbest kalma koyalım CL ye katılacağız inşallah orada bizimle devam etsin oradaki iyi performansıyla gidecektir zaten.

Brighton'tan gitmek tabi ki daha kolay sonucta EPL takimi ama soru o degildi, mesela biri buyuk kulup digeri kucuk takim orneginden yola ciktik. Simdi ama sen Galatasaray ile CL de oynayabilirsin, bu durumda Galatasaray'dan daha buyuk bir ekibe gitmek Brighton ile ayni olur. Tabi ki gruplara kalabilirsek. Orada iyi oynayacagin 3 macta seni elit takimlar radarina aliyor direk zaten. Bence oyuncular bunu da dusunmeli.
CL eslesmesi kivaminda maclara cikti gecen sezon bizle zaten. Neyse anlasamayacagiz herhalde bu konuda o yuzden ayni seyleri konusup durmaya gerek yok ama ben kulubumuzun Brighton'a biz size yildiz oyuncumuzu satmayiz siz bizden kucuk kulupsunuz diyecegini sanmiyorum acikcasi

Arapların şu ana kadarki tercihlerinden ve paraları bol keseden savurmasından hiç şikayetçi değilim, memnunum bile hatta. 33+ futbolcularla zaten işimiz olmamalı. Ancak yaş baremini 30 ve daha altına çekerlerse o zaman sıkıntı işte...

Bizi anlatmış bu

Bahsettigimiz ornekten yola cikaracak yedek olmak icin alinmiyorsun ki, yedek olma sansin daha yuksek olabilir rekabet seviyesi daha ciddi oldugundan dolayi ama mesela Real geldi ve 25 teklif ettiyse o oyuncuyu oynatmak icin aliyordur. Kendini gosterebilir gosteremez o ayri bir konu.
Olur mu yav Odriozola’ya 40 verdiler zamanında süre bulamadan şutlandı neredeyse. Büyüklerin umrunda olmuyor 20-25 m euro.

Bence öncelikleri oynamak olmalı çünkü çok kritik bir eşik oluyor bu yaşlar, mesela Arsenal gibi hoca kulüpleri olabilir zira gençlere önem veriyor.

Boey tavanı yüksek bir oyuncu dediğim gibi ama genel olarak sonraki satıştan pay olayını kovalayan satışlar yapmak bence daha değerli.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt