Transfer Nöbeti #1 | 2025 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Benim yazımın ana fikri "en doğruları da yapsan, eleme usulü turnuvalarda ilerlemeyi küçük sekanslar belirler" idi yau.

İki dönemi birbiri ile direkt kıyaslamışım gibi yazmışsın da, öyle algılandıysa da, öyle demek istemedim.

Yani Milan maçındaki o 4 dklık mucize olmasaydı, bir sene sonrasının Cl yarı finalistlerini eleyip kupayı almayı bırak, grupta sonuncu olacaktık. Küçük bir kırılmanın tarafımız adına olumlu olması ile başladı her şey onu diyorum.

Doğruları yaptık + lehimize kırılma ile yolun sonu kupaya kadar gitti. Gidemeyebilirdi.

Sonuçlara göre konuşuyoruz dediğim nokta da o.

Kiev örneğini ise varsayım ile veriyorum zaten. Gs ilk 8'e kalsaydı, her ikimiz de bir sonraki turlarda ne olacağını bilemezdik zaten olmamış bir şeyden varsayım ile bahsediyoruz.

Alkmaar ilk maçına full kadro çıksaydık ne olacağını bilemezdik. Grup maçı var elimizde done olarak o maç 1-1 bitmişti ama yine bilemeyiz tabi. Grup maçlarının dinamikleri farklı eleme maçlarının farklı.

Gs Nisan gibi yükselişe geçti mesela ilk 8'e kalsaydık, belki farklı maçlar izleyebilirdik.

Alkmaar ilk maçı için kadroda tek bir stoperimiz olmasaydı belki Lemina listeye yazılabilirdi vs vs.

Bin tane değişken.

Tottenham bizim maçın kadrosundan 2 değişiklik ile City'e 4 attı hemen arkasından. O seviyeye bir şekilde gücümüz yetmiş ve iyi oynayarak galip gelmişiz. Bunu küçültmenin bir anlamı yok bence.

Tottenham'a gücümüz yetti mi yetti. Tottenham kupayı aldı mı aldı. Demek ki doğruları yapar ve kırılma anları lehimize olursa, bu seviyeye talip olabiliriz onu diyorum.

Mesela Cl için bunu diyemeyiz. Ne olursa olsun.
İşte yanlış buluyorum bu yaklaşımı. Elemeli turlarda rezaletiz, türkiye kupası bile alamıyorduk yıllardır bu yüzden.

Tottenham’a gücün yettiyi iki as stoperin olmadığı ve rotasyon yaptıkları gün üzerinden de kıyaslayamayız. City ile bizim maç arasında 5 farklı oyuncu var nasıl 2 değişiklik ile? O maçta da vurdukları gol oldu, oyun üstünlüğü yoktu.

Valla ben küçültüyorum, Bayern maçlarını da küçültmüştüm, 300 m euroluk kadrolarla oynarken 60-70 dklar üzerinden kendimizi övüp Alkmaardan 10 yiyecek noktaya geleceksek küçültmeye de devam edeceğim.

İkinci Alkmaar maçına tam kadro çıktın, Günay olmasa neler olacaktı kimbilir. Neyse

Bu sene ki Avrupa Kupası maceramız tamamen hayal kırıklığı.

İyi oynadığımız (bütünüyle) tek maç yok.

Tottenham maçı da 3-3 oluyordu 3-1'den sonra.

Avrupa'da o kadar ofansif ve dengesiz oynadık ki ligde ki yanılgıdan ötürü bence normalde en az 18-20 arası puan ile çıkabileceğimiz (ilk 8 yaparak) grupta çok saçma bir yerde bitirdik.

Sonrasında da yine 20 yaşında bebeler 3 iyi futbolcun cezalı olunca seni bitirdi.

Evet AZ Alkmaar da güçlü bir takım değil ama senin tek sistemin şok pres ile önde kazandığın toplar olamaz.

Avrupa maçlarında topu iyi yönlendiremezsen, defansif riskli kurgu ile çıkarsan cezayı hemen kesiyorlar.

Ligde bunu yapacak takım yok. Fenerbahçe bile yapamıyor yavaş olduğu için.

Bir tek 2 maçta Beşiktaş yaptı Orta Avrupalı & Kuzeyli ekolden hocaları ile kontra ve yenildik orada da. (0-5, 2-1)

Şans evet bazen yanımızda değildi (özellikle D.Kiev, Malmö maçları) ama bu da bahane değil. Çünkü sen o maçları da defansif açıdan hak etmedin ofansta iyi olsanda belli ölçüde. Galatasaray takımı 75 dk'yı domine edip, 15 dk rölantide oynamaya çalışıyor. Ne 75'i domine edebiliyoruz ne de rölantiyi oynamaya sakinlik kalıyor o yüksek adrenalin ve nabızla sonra.

Avrupa'da bölüm bölüm yapacaksın bu işi.

15 dk basacaksın.
15 dk top çevireceksin
15 dk daha yüklen.

Periyotları doğru ayarlayıp, kadron da iyiyse diş geçirirsin rakibe. Ama önce 1 puanı cebe atacaksın deplasmanda özellikle.

Biz Malmö'yü, AZ Alkmaar'ı (2 maçta da) yenmeye çıkmasak yenerdik mesela bana göre.

Geçen sene ise Kopenhag'ı imha etmeye çıkmasak içeride yenerdik dengeli oyunla. Deplasman'da da puan için oynayacak senaryoda yine yenerdik.

Kaleci bulmaktan ziyade bizim taraftarın / kamuoyunun sabrı burada en önemli olanı.Gelecek olan kaleci abuk subuk 1-2 gol yerse hemen çöp nidaları yüksek sesle dile getirilmez inşallah.Güven çok ama çok önemli.Muslera ilk geldiğinde neler dendi neler.
Kesinlikle sonuna kadar sahip çıkılmalı ve ilk etap geçilinceye kadar yanında olunmalı gelecek olan kalecinin hele bir de Taffarel gibi hoca bulunur ise bu süreç dahada kısalır.Bakalım neler olacak.Umalım ki iyi olsun.iyi bir kaleciye her zaman çok ihtiyacımız var "ve de iyi bir karakter ortaya koyacak "
Taraftar profili her yerde aynı. Tribün daha toleranslı oluyor genelde. Ha zaten kaleciyi alırken her yönden araştırmak lazım. 2 hatalı gole mental olarak kırılacak kaleci bizim gibi takımlara uymaz.

Avrupa oyun planımız haddimizi bilerek oynamak olmalı terimli son sezon gibi, mevcut kadroyla onun üstüne çıkabiliriz tabi şl için sonraki tur başarıdır ondan ötesini kura şansıyla max 1 tur daha gider.

İşte yanlış buluyorum bu yaklaşımı. Elemeli turlarda rezaletiz, türkiye kupası bile alamıyorduk yıllardır bu yüzden.

Tottenham’a gücün yettiyi iki as stoperin olmadığı ve rotasyon yaptıkları gün üzerinden de kıyaslayamayız. City ile bizim maç arasında 5 farklı oyuncu var nasıl 2 değişiklik ile? O maçta da vurdukları gol oldu, oyun üstünlüğü yoktu.

Valla ben küçültüyorum, Bayern maçlarını da küçültmüştüm, 300 m euroluk kadrolarla oynarken 60-70 dklar üzerinden kendimizi övüp Alkmaardan 10 yiyecek noktaya geleceksek küçültmeye de devam edeceğim.

İkinci Alkmaar maçına tam kadro çıktın, Günay olmasa neler olacaktı kimbilir. Neyse
Konu vurgulamak istediğim noktadan kaydı.

Sen hocayı falan savunuyorum gibi düşünüyorsun, anladım.

Ben de bu yaklaşımı doğru bulmuyorum.

Tottenham aynı stoper ikilisi ile çıktı bu arada 4 attıkları City maçına.

İlk on birden ise 5 değil, 2 de değil 4 farklı oyuncu ile oynamış da bizim maçta City'e 4 atan takımın o 4 oyuncusu sonradan oyuna girip oynamışlar gayet. Kadro dışı değillermiş yani. :)

Başlangıçta yerlerine oynayan adamlar da gayet topçu yani bu arada. Çoluk çocuk demişsin de Halil Akbunar falan oynadı sanki yaw :d

Sonuçta iki maçta da aynı oyuncu grubu oynamış yani.

Bir de vurdukları gol oldu demişsin de bize vuramadılar işte doğru düzgün. Hem GS'ın tot maçını, hem de tot'un city maçını küçültmüşsün. :d

2 Alkmaar maçını eleştirelim.
2 bayern maçının ve tot maçının hakkını verelim.

Ben böyle bakıyorum olaya.

Bir de şu kadrolara değer affetme meselesi. 300 m euro.

Neyse. Anlaşamayacağız. Aynı şeyden bahsetmiyoruz çünkü. Dediğin gibi. Sonra konuşuruz.

Taraftar profili her yerde aynı. Tribün daha toleranslı oluyor genelde. Ha zaten kaleciyi alırken her yönden araştırmak lazım. 2 hatalı gole mental olarak kırılacak kaleci bizim gibi takımlara uymaz.
Birde şimdi en önemli husus sürekli Muslera ile kıyaslanacak " uzuuunca bir süre" bunları göze almalı gelecek olan aday adayı kalecimiz:)

İcardi Morata'nın yanında çok kilolu gözüküyor. Bayağı işi var.

Ya alir verir normal herif kac aydir top oynamiyor önünde koskoca 2 ay var

ben bir haftada rahatlikla 2 kilo verebiliyorum ben veriyorsam o da verir

Şampiyonlar Ligi'nde çok istesem de başarılı olma şansımız yok denecek kadar az ya.

36 takım olacak

1. R. Madrid
2. Barcelona
3. A. Madrid
4. A. Bilbao
5. Villareal
6. Inter
7. Napoli
8. Atalanta
9. B. Münih
10. B. Leverkusen
11. E. Frankfurt
12. B. Dortmund
13. Liverpool
14. Arsenal
15. Tottenham
16. Juventus / AS Roma / Lazio
17. M. City (%90)
18. Chelsea / N. Forest / A. Villa / Newcastle
19. Chelsea / N. Forest / A. Villa / Newcastle
20. PSG
21. Marsilya
22. AS Monaco
23. USG / C. Brugge
24. S. Lisbon
25. Olympiakos
26. PSV
27. AFC Ajax
28. Slavia Prag

Saydığım takımların hepsi S.Prag dahil bizi eleyecek eleyen güçte oyun ve skor olarak.

Kalan 8 takımda

Benfica
Kızılyıldız
Bodo Glimt
Feyenoord
Celtic
G.Rangers
FC Basel
Nice
Steaue
D.Kiev
Panathinaikos
Qarabağ
Fenerbahçe
S.Bratislava
C.Brugge / USG
S. Graz / A. Wien
Kopenhag / Midtjylland
Ferencvaros / Puskas

gibi takımlar arasından çok büyük ihtimal en güçlüleri olacak 1-2 sürpriz hariç.

Bu sene ki Avrupa Kupası maceramız tamamen hayal kırıklığı.

İyi oynadığımız (bütünüyle) tek maç yok.

Tottenham maçı da 3-3 oluyordu 3-1'den sonra.

Avrupa'da o kadar ofansif ve dengesiz oynadık ki ligde ki yanılgıdan ötürü bence normalde en az 18-20 arası puan ile çıkabileceğimiz (ilk 8 yaparak) grupta çok saçma bir yerde bitirdik.

Sonrasında da yine 20 yaşında bebeler 3 iyi futbolcun cezalı olunca seni bitirdi.

Evet AZ Alkmaar da güçlü bir takım değil ama senin tek sistemin şok pres ile önde kazandığın toplar olamaz.

Avrupa maçlarında topu iyi yönlendiremezsen, defansif riskli kurgu ile çıkarsan cezayı hemen kesiyorlar.

Ligde bunu yapacak takım yok. Fenerbahçe bile yapamıyor yavaş olduğu için.

Bir tek 2 maçta Beşiktaş yaptı Orta Avrupalı & Kuzeyli ekolden hocaları ile kontra ve yenildik orada da. (0-5, 2-1)

Şans evet bazen yanımızda değildi (özellikle D.Kiev, Malmö maçları) ama bu da bahane değil. Çünkü sen o maçları da defansif açıdan hak etmedin ofansta iyi olsanda belli ölçüde. Galatasaray takımı 75 dk'yı domine edip, 15 dk rölantide oynamaya çalışıyor. Ne 75'i domine edebiliyoruz ne de rölantiyi oynamaya sakinlik kalıyor o yüksek adrenalin ve nabızla sonra.

Avrupa'da bölüm bölüm yapacaksın bu işi.

15 dk basacaksın.
15 dk top çevireceksin
15 dk daha yüklen.

Periyotları doğru ayarlayıp, kadron da iyiyse diş geçirirsin rakibe. Ama önce 1 puanı cebe atacaksın deplasmanda özellikle.

Biz Malmö'yü, AZ Alkmaar'ı (2 maçta da) yenmeye çıkmasak yenerdik mesela bana göre.

Geçen sene ise Kopenhag'ı imha etmeye çıkmasak içeride yenerdik dengeli oyunla. Deplasman'da da puan için oynayacak senaryoda yine yenerdik.
Biz şanssızlıktan başarısız olduk demiyorum üstat ya. Orası yanlış anlaşıldı.

Doğruları yapmadık + şanssızdık.

Sadece bundan bağımsız olarak, tüm doğruları yapsaydık da başarılı olamayabilirdik, ikili elemelerde küçük kırılmalar da önemli bir faktör. onu demek istemiştim sadece aslında. Buna örnek olarak da Gs-Milan maçını verdim. O GS mesela hem dönemin koşullarınca doğruları yapan + o kırılmanın da lehinde olduğu bir Gs idi.

Bir de Tottenham'a bir şekilde ezici bir oyun ile galip gelebildiysek, üzerine bir kaç doğru daha ekleyip, kırılma anları da lehimize olursa, bu seviyede bir kupayı hedefleyebiliriz diye düşünüyorum diye de ekledim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt