- 18 Temmuz 2009
- 82.135
- 240.074
- 5.263
İşte yanlış buluyorum bu yaklaşımı. Elemeli turlarda rezaletiz, türkiye kupası bile alamıyorduk yıllardır bu yüzden.Benim yazımın ana fikri "en doğruları da yapsan, eleme usulü turnuvalarda ilerlemeyi küçük sekanslar belirler" idi yau.
İki dönemi birbiri ile direkt kıyaslamışım gibi yazmışsın da, öyle algılandıysa da, öyle demek istemedim.
Yani Milan maçındaki o 4 dklık mucize olmasaydı, bir sene sonrasının Cl yarı finalistlerini eleyip kupayı almayı bırak, grupta sonuncu olacaktık. Küçük bir kırılmanın tarafımız adına olumlu olması ile başladı her şey onu diyorum.
Doğruları yaptık + lehimize kırılma ile yolun sonu kupaya kadar gitti. Gidemeyebilirdi.
Sonuçlara göre konuşuyoruz dediğim nokta da o.
Kiev örneğini ise varsayım ile veriyorum zaten. Gs ilk 8'e kalsaydı, her ikimiz de bir sonraki turlarda ne olacağını bilemezdik zaten olmamış bir şeyden varsayım ile bahsediyoruz.
Alkmaar ilk maçına full kadro çıksaydık ne olacağını bilemezdik. Grup maçı var elimizde done olarak o maç 1-1 bitmişti ama yine bilemeyiz tabi. Grup maçlarının dinamikleri farklı eleme maçlarının farklı.
Gs Nisan gibi yükselişe geçti mesela ilk 8'e kalsaydık, belki farklı maçlar izleyebilirdik.
Alkmaar ilk maçı için kadroda tek bir stoperimiz olmasaydı belki Lemina listeye yazılabilirdi vs vs.
Bin tane değişken.
Tottenham bizim maçın kadrosundan 2 değişiklik ile City'e 4 attı hemen arkasından. O seviyeye bir şekilde gücümüz yetmiş ve iyi oynayarak galip gelmişiz. Bunu küçültmenin bir anlamı yok bence.
Tottenham'a gücümüz yetti mi yetti. Tottenham kupayı aldı mı aldı. Demek ki doğruları yapar ve kırılma anları lehimize olursa, bu seviyeye talip olabiliriz onu diyorum.
Mesela Cl için bunu diyemeyiz. Ne olursa olsun.
Tottenham’a gücün yettiyi iki as stoperin olmadığı ve rotasyon yaptıkları gün üzerinden de kıyaslayamayız. City ile bizim maç arasında 5 farklı oyuncu var nasıl 2 değişiklik ile? O maçta da vurdukları gol oldu, oyun üstünlüğü yoktu.
Valla ben küçültüyorum, Bayern maçlarını da küçültmüştüm, 300 m euroluk kadrolarla oynarken 60-70 dklar üzerinden kendimizi övüp Alkmaardan 10 yiyecek noktaya geleceksek küçültmeye de devam edeceğim.
İkinci Alkmaar maçına tam kadro çıktın, Günay olmasa neler olacaktı kimbilir. Neyse