GSCimbom
Alper Altun

Transfer Nöbeti #1 | Ocak 2022 Arşiv Sayfa 112

Alper Altun ·

Cevap
9,8K
Okunma
542,7K
Sayfa
112/491
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geçmiş dönemi bir kenara bırakıyorum, zaten transfer politikası da UEFA FFP'in de etkisiyle ve hatalı tercihlerle çok verimli transfer dönemi geçirememiştik.

Ancak FFP sonrası dönemde yapılan transferlerden TM piyasa değerlerine göre neredeyse değer kaybeden futbolcumuz yok. İşin o tarafını da geçtim, aldığımız oyuncuların yaş ortalaması gerçekten küçük ve maaşları düşük.

Ne olursa olsun bu takıma sabredilmesi gerektiğini, takım karakterine uyum sağlamalarıyla da farklı bir noktaya geleceğine inanıyorum. Bu dönem alınan gençlerin tutup tutmadığını anlamak için sezon sonunu, hatta gelecek sezon başını görmek gerektiğini düşünüyorum. Birkaç doğru hamleyle tüm eksikleri kapatıp takımın gelişimini izlemeliyiz.

Derseniz ki oyun olarak bir şey oynamıyor takım, teknik ekip yetersiz, yeni bir hoca ile bu süreci geçirmek daha doğru. Ona bir şey diyemem, sizin görüşünüzdür ama ne olursa olsun elde genç ve işlenmesi gereken bir oyuncu grubu var ve bu kadar kısa sürede bunlar olmadı demeyi doğru bulmuyorum.

Birçoğunun son güncellenme tarihi Ekim 2021. Mesela Ömer Bayram için tutmadı demişsiniz ki benim zaten çok eleştirdiğim bir oyuncu ters ayağı yüzünden ama 400b€ vermişiz, takımın da en az kazanan oyuncusu olmasına rağmen 6385 dakikada 23 asist yapmış. O asistlerle 2-3 maç kazandırdıysa zaten maliyetini fazlasıyla çıkartıyor, yani tutmuş gibi görünüyor. İşin bir diğer tarafı da istatistiklere yansımayan ama yedirttiği goller, yaptırttığı penaltılar var. O taraftan da bakınca tutmamış görünüyor.

Benim için bu sene hayal kırıklığı yaratan oyuncu Gustavo olacak gibi, onun dışında diğer gençler için umutluyum.

Aytaç(–) 2.9m€ > 1.9m€
Alpaslan(?) 2.2m€ > 2.4m€
Pva(–) 7m€ > 6.5m€
Asunçao(–) 7m€ > 7m€
Barış(?) 1m€ > 2m€
Morutan(?) 2.80m€ > 5m€
Cica(?) 6.5m€ > 9m€
Halil(?) 1.5m€ > 4.3m€
Boey(!) 2.5m€ > 4.2m€
Nelson(+) 3.5m€ > 7m€
Berkan(+) 3.3m€ > 5m€

Mohamed(–) 2.5m€ > 6m€
Oğulcan(–) 0.47m€ > 0.75m€
Etebo(–) 4m€ > 3.2m€
Kuru(–) 10m€ > 13m€ - 6m€ > 7m€
Gedson(+) 13.5m€ > 12.5m€ (son güncellenme tarihi 21 Mayıs 2021)
Halil(+) 1.5m€ > 2.9m€ > 4.3m€
Omar(–) 6m€ > 5m€ - sakatlık sonrası 1.7m€
Kılınç(?) 5.5m€ > 4.6m€
Yedlin(–) 5m€ > 4.1m€
Arda(–) 0.65m€ > 0.4m€
Fatih(–) 0.3m€ > 75b€
Kerem(+) 0.2m€ > 6m€
Aras güzel yazmışsın eline sağlık ama

Benim sunduğum tablo maliyet içermiyor,maliyet sebebiylede tutar yanı yokta ben aldığım bazı oyuncunun oyununa göre yaptım ve objektif yaptım

Bu oyuncuların tutmamasının çoğu zaten ft kaynaklı onu belirttim,o sebeplede dedimki bakın bu kadar oyuncu alıyoruz ve sonuç çoğunlukla hüsran,oyunda,skorda değişmiyo ve değişmeyecek yani transferle düzelmeyecez takımın başında ft varken

Ömere istatistik vermişsin parasını çıkardı diyip sonra bişeyler yazıp direkten dönmüşsün benim cevap vermeme gerek kalmadan ama direkten dönmeseydin şöyle derdim morutan attığı 2 golle parasını çıkardı,cica lazio golleriyle parasını çıkardı,boey randersa attığı golle parayı çıkardı,barış johnstonlu topçunun kendi kalesine attığı golü sağlayıp parasını çıkardı,nelson gol yedirmeyerek parasını çıkardı,e hepsi parasını çıkardı çıkarmasına ama bu başarısızlık kimin o zaman :) diyecektim ama gerek kalmamış

Mohamedi biz 1–2 m karla satsakta başarılı transfer değildir oyun olarak,pvayı bugün 5m na mlse salsakta başarılı transfer değil bizim için

Perreira denilen çaycı bile Osai Samuel ve Ferdi'yi gercek pozisyonlarından alıp bek olarak oynatıyor bir sekilde, ama bizde maalesef antrenör olmadıgı icin böyle seyler yapacak kimse yok. Yedlin yerine koy Ogulcan'i, Yedlin'den daha mi kötü olacak? En azindan 1 yabancı hakkin daha olmuş olur. En azından dene aga dene, ama nerde.

Futbolcunun dili ırkı önemli değildir derler bence önemli araya Brezilyalı ya da Meksika karteli tipli birkaç futbolcu serpiştirmek şart takımı mıymıntı topçulardan kurmuşuz. Keza Afrika kökenli hızlı kenar bu da şart mesela.

Aras güzel yazmışsın eline sağlık ama

Benim sunduğum tablo maliyet içermiyor,maliyet sebebiylede tutar yanı yokta ben aldığım bazı oyuncunun oyununa göre yaptım ve objektif yaptım

Bu oyuncuların tutmamasının çoğu zaten ft kaynaklı onu belirttim,o sebeplede dedimki bakın bu kadar oyuncu alıyoruz ve sonuç çoğunlukla hüsran,oyunda,skorda değişmiyo ve değişmeyecek yani transferle düzelmeyecez takımın başında ft varken

Ömere istatistik vermişsin parasını çıkardı diyip sonra bişeyler yazıp direkten dönmüşsün benim cevap vermeme gerek kalmadan ama direkten dönmeseydin şöyle derdim morutan attığı 2 golle parasını çıkardı,cica lazio golleriyle parasını çıkardı,boey randersa attığı golle parayı çıkardı,barış johnstonlu topçunun kendi kalesine attığı golü sağlayıp parasını çıkardı,nelson gol yedirmeyerek parasını çıkardı,e hepsi parasını çıkardı çıkarmasına ama bu başarısızlık kimin o zaman :) diyecektim ama gerek kalmamış

Mohamedi biz 1–2 m karla satsakta başarılı transfer değildir oyun olarak,pvayı bugün 5m na mlse salsakta başarılı transfer değil bizim için
Bahsettiğim şey o zaten. Futbolcu benim için maliyetini çıkartıp takıma kar elde ettirerek transfer yapabilirse benim için o transfer tutmuş oluyor. Kıstas farkı var ondan bahsediyorum. Yoksa tabii ki senin görüşün de kendi içerisinde tutarlı ve mantıklı.

Ömer konusunda demek istediğim şey şu; Sen Ömer'in defansif anlamda yaptığı hatalardan ötürü eleştirir tutmadı derken başka bir izleyici de yaptığı asistlerden ve fiyat/performansından ötürü Ömer'i tutan bir transfer olarak görebiliyor. Bunun ortası yok, tamamen nereden baktığımızla alakalı bir durum. Ömer örneğiyle bunu anlatmak istemiştim ki bence bu seviyede ters ayağını 30 yaşına kadar adım atmak dışında bir şey için kullanamayan herhangi bir futbolcu bu seviyeyi hak etmiyor benim güzümde.

Bu takım UEFA'da 1 tur daha atlayabilirse fazlasıyla kara geçirecek kulübü, bu benim için bu kurulan kadrodan beklentimi fazlasıyla karşılayan bir durum olur, yapılan transferleri de o günün şartlarına bakarak doğru ve tutan transferler olarak bulurum.

Bonservis ödemden aldığımız, 2m€ maaş ödediğimiz PvA'yı bugün 5 milyona MLS'e satmak benim için bir transfer başarısı olur. Üstüne bir de PvA'yı MLS'e 5 milyona satıp yerine 5 milyon ya da daha düşük bir fiyata, düşük maaşlı potansiyeli yüksek ve mevkiyi teslim edebileceğimiz bir transfer yapılması daha da büyük bir transfer başarısı olur. :D

2 milyar borcu var kulübün. Alınan oyuncu, değerini katlayıp kulübe kar yaptırıyorsa bu benim gözümde başarılı bir transferdir. Sportif başarı zaten bu transfer politikasının cılkını çıkartmazsan, doğru yapılanmayla gelir. Bu yapılanmayla sportif başarı da gelirse sürdürülebilirlik sağlanır ve bu şekilde yavaş yavaş hem maddi anlamda hem de sportif anlamda çok daha sağlam bir kulübe dönüşürüz. Bu yapılanma Fatih Terim ile olur olmaz orası zaten başka bir tartışmanın konusu.

20211214_191848.webp
parola:avrupada basarida sureklilik,ligde kaybetse bile taraftarin gurur duyacagi bir Galatasaray.Devre arasi transferleri sonrasi ikinci baharini yasayacak olan Galatasarayin sevgili taraftarina,Sergen Zeren'den uğur getiren profil resmi önerisi🧙‍♂️

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt