Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ciddi Soruyorum beles rosier boey'i yedeklemez mi , hem dokunulmazligi da var , daha ne ?

Ne iş yapıyorsun bilmiyorum ama hala seçme şansın varsa ticaretten uzak durmanı öneririm...

Söylediklerimin hiçbirisine cevap vermiş olmadın...Dubois keşke gitmeseydi, beğendiğim bir oyuncu ama göndermek istediğimizde maaşının 3/4 ünü ödeyerek kiralık gönderebildik. Sezon sonu paketlemek istesek yine benzer bir durumla karşılaşacağımız çok açık...Halil' i satılığa çıkarıp tellal tutsak kim 1 milyon verir? Biz almasak BJK alacaktı; orda olsa ve bizdeki kadar süre alsa 3-5 milyon eder der miydin?..Yusuf' un etiketinden başka neyini gördün 6 milyonluk? Ciddi yatırım yapıldığı için yönetim göndermek istemez zaten, bir umut diye. Seneye de bir yerlere kiralık gider, sonrasında bedavaya paketlenir büyük ihtimalle. Dünyanın en yeteneklisi de olsa, niyeti olmayan adamdan bir şey çıkmaz. Keşke yanıltabilse...

Bakasetas ille alınsın derdinde değilim; bütçe varsa ondan daha iyi ve genç birisinin alınmasını isterim elbette...Bizim oyunculara biçtiğin değeri gerçekçi bulmadığım için yazmıştım. Değersizleştirmekle de zerre alakası yok; ''Falanca 5 milyon ulen; filanca 10, feşmekanca 30 milyon ulen!'' demekle oyuncularımızın değerini koruyacak veya yükseltebileceksek, forumda sadece futbolcularımıza güzellemeler yapıp olmadık değerler biçelim...
Türkçesi biz ne alırken nede satarken kazanabiliyoruz. Ve de en önemlisi satabilmesini asla bilmiyoruz.

muhabirlerde ,yalandan bile haberler cıkmadıgına göre belli ki planlama filan yok denk gelirse taraftar bozulmasın diye alırız düşüncesi var gibi

geçen sene çok ekstrem katkı verdi şansı da yanındaydı bence gol yüzdesi yüksekti baya. yoksa aşağı yukarı aynı pozisyonlara giriyordu. bu sene ise girdiğini atamıyor. ekstra olarak kerem'in şişirdiği topları indirip veya golü atıyordu. bu sene bayern deplasmanındaki gibi. kerem'i ortaya çekince bunları da yapamaz olduk. rakiplerin önlem alması da etken tabi buna. rakip stoperler icardinin götünden ayrılmazken dzeko ipnesini bombos bırakıyorlar ceza sahasında. bi allah'ın kulu kovalamıyor adamı. dün de aynı kaç pozisyon bombos kaldı kaleciyle.
Rakip takımı ve oyuncularını olduğundan kötü görmenin kendimizi kandırmaktan başka bir anlamı yok...

FB nin ön tarafı iyi işliyor doğrusu. Dzeko temposuz ama hep oyunun içinde; santraya, çizgilere kadar gidiyor ve pas istasyonu olup kolay top kaybetmiyor. Keza Tadic; akılcılığı ve lider özelliğiyle kendisi koşmasa da diğerlerinin verimli koşmasını sağlıyor. İrfancan ve Szymanski bugün bizim takıma katılsa hücumdaki üretkenlik sorunu büyük ölçüde çözülür. Bunlara Fred de katılınca bizim lig ölçeğinde adeta bir hücum makinesine dönüşüyorlar...

Bu dediklerimin FB güzellemesi yapmakla alakası yok. İşin defansif tarafında bizim takım net daha iyi. Öndeki dörtlüde oynayan oyuncular da bireysel olarak onlardan daha iyi belki ama birbirlerini tamamlayacak özelliklere sahip olmadıklarından dolayı ortaya kolektif bir oyun ve sinerji çıkamıyor. Onlar topu tutup efektif kullanamadıktan sonra Torreira ne yapsın, Kaan ne yapsın? FB de sürekli rakip ceza sahasını harmanlayan Fred' i alıp bizim takımda Torreira' ya partner yapsan rakip ceza sahasına zor girer...O yüzden hiç olmazsa orijinal bir ofansif orta saha oyuncusu alınsın da ön tarafın işlemesine katkıda bulunsun istiyorum. Şu anda hiçbiri vazgeçilmez olmasa da kanat oyuncularını değiştirmek pek olası görünmüyor zira...

Malum espri yapılsa transfer gelir

Istatistikleri muazzam ama topcuyu hic izlemedim muratim. Sana guvenip gelsin diyorum😄
Dayı seviliyosun..
1705327522105.webp

Takımın net ve ana sorununu tek bir görselle göstereyim merkezde Ndombele hariç koskoca sezonda bu pası atabilen başka kimse yok bu pasları atmadığımız sürecede rakip defansın dengesini hiçbir zaman çözemeyiz bek + kanat oyuncuları bu delici koşuları atmazsa da böyle kitlenir kalırız. Buna en yakın pası yanlış hatırlıyor olabilir bir tek Kaan attı diye hatırlıyorum.

Orta sahan kadar takımsın diye boşuna demiyorlar geçen sene 14/14 yapılan seride Torreira-Oliveira-Mertens nasıl ağırlığını koyduysa bu sezon Torreira hariç net bir olayımız yok.

Arkada Torreira tamam her zamanki gibi görevini yapıyor ama 8-10 konusunda sezon başından beri delici pas atabilen kimse yok ya da defans arkasına koşu atan bek-kanat yok ara sıra Boey'den görüyoruz bu takım nasıl kapanan takımları açacak sorusunun cevabı budur diğer türlü alıp sağına çeken soluna çeken oyuncular olduğu sürece rakip her zaman yerleşecektir.

Adamların takım boyu 15 metreye düşmüş o bölgeye 10 kişi dizilmişler ve tek pasla rakibi kitliyorsun.
6gqtlr6.png

Son düzenleme:
Ne iş yapıyorsun bilmiyorum ama hala seçme şansın varsa ticaretten uzak durmanı öneririm...

Söylediklerimin hiçbirisine cevap vermiş olmadın...Dubois keşke gitmeseydi, beğendiğim bir oyuncu ama göndermek istediğimizde maaşının 3/4 ünü ödeyerek kiralık gönderebildik. Sezon sonu paketlemek istesek yine benzer bir durumla karşılaşacağımız çok açık...Halil' i satılığa çıkarıp tellal tutsak kim 1 milyon verir? Biz almasak BJK alacaktı; orda olsa ve bizdeki kadar süre alsa 3-5 milyon eder der miydin?..Yusuf' un etiketinden başka neyini gördün 6 milyonluk? Ciddi yatırım yapıldığı için yönetim göndermek istemez zaten, bir umut diye. Seneye de bir yerlere kiralık gider, sonrasında bedavaya paketlenir büyük ihtimalle. Dünyanın en yeteneklisi de olsa, niyeti olmayan adamdan bir şey çıkmaz. Keşke yanıltabilse...

Bakasetas ille alınsın derdinde değilim; bütçe varsa ondan daha iyi ve genç birisinin alınmasını isterim elbette...Bizim oyunculara biçtiğin değeri gerçekçi bulmadığım için yazmıştım. Değersizleştirmekle de zerre alakası yok; ''Falanca 5 milyon ulen; filanca 10, feşmekanca 30 milyon ulen!'' demekle oyuncularımızın değerini koruyacak veya yükseltebileceksek, forumda sadece futbolcularımıza güzellemeler yapıp olmadık değerler biçelim...
Abi futbolcunun fiyatını belirleyken neyi kıstas alıp nasıl bir formül oluşturuyoruz söyle bilelim.
6milyona aldığın barcelona görmüş 20 yaşında isviçreli bir ofansif orta sahanın fiyatını nasıl belirlemeliyiz.
3 milyon bedelde görünüp 15 milyona giden oyunculara neye göre veriyorlar mesela.

O oyuncu o kadar para etmez demek oyuncuyu değersizleştirmek oluyor işte. Sonra da soruyoruz fener beşiktaş x oyuncuyu kaça satıyor diye. Premier ligin en kötü ingiliz oyuncusu 30 milyon teklif alıyor.
Biz bu kafayla devam ettiğimiz sürece hiçbir oyuncumuzun değerini artıramayız.
Hayır diyelim 2 hafta içinde halile ingiltereden 4 milyon euroluk teklif geldi hayır durun biz olmasak beşiktaşa gidiyordu bu oyuncu 500 bin euro bedelle transfer oldu diye engel mi olalım.
Yada bir kişi yusuf için geldi pasaportundan dolayı 5 milyonu koydu önümüze. Ne yapacağız.
Bu futbolculara performans = bonservis gözüyle bir bizim ülkede bakılıyor.
Daha ne olduğu belli olmayan 15 dakika az oynasa serbest kalma bedeli 5 milyon olacak olan bilenen serbest kalma bedeli belli olan oyunxuya alın size hesiye olarak da +2 milyon euro veriyoruz dediğinde aynı hassasiyeti gösterip hayır durun fener bile bununla sidik zoruna sözleşme imzaladı güvenmiyordu 5 milyona serbest kalmalı 15 dakikanın mı hesabını yapıyorsunuz 5 milyon verin dedik mi? Demedik.
Demek ki futbolda potansiyele de para veriliyormuş.

Trabzon'un Halil gibi birisi için Bakasetas'ı takasta vermesi hiç mantığa akla sığan bir davranış değil. Halil Dervişoğlu'nu Trabzon ne yapsın. Adam bırak gol atmayı koşmaktan aciz. Bu kadar vurdumduymaz ve bence yeteneksiz bir forvet daha önce pek hatırlamıyorum.

Bakasetas ta bana göre Galatasaray'ın aradığı 10 numara değil. Statik 10 numaradan ziyade Felix, Szymanki tarzında koşan 10 numara daha ideal.

Takımın net ve ana sorununu tek bir görselle göstereyim merkezde Ndombele hariç koskoca sezonda bu pası atabilen başka kimse yok bu pasları atmadığımız sürecede rakip defansın dengesini hiçbir zaman çözemeyiz bek + kanat oyuncuları bu delici koşuları atmazsa da böyle kitlenir kalırız.

Orta sahan kadar takımsın diye boşuna demiyorlar geçen sene 14/14 yapılan seride Torreira-Oliveira-Mertens nasıl ağırlığını koyduysa bu sezon Torreira hariç net bir olayımız yok.

Arkada Torreira tamam her zamanki gibi görevini yapıyor ama 8-10 konusunda sezon başından beri delici pas atabilen kimse yok ya da defans arkasına koşu atan bek-kanat yok ara sıra Boey'den görüyoruz bu takım nasıl kapanan takımları açacak sorusunun cevabı budur diğer türlü alıp sağına çeken soluna çeken oyuncular olduğu sürece rakip her zaman yerleşecektir.

6gqtlr6.png
Bizim böyle bir oyunumuz yok geçen sene sezon boyunca nadirdir böyle paslar.

Çizgiye inmek gibi bir düzenimiz de yok.

Takımı kötülemek isteyene ben de geçen sene 14 maçlık iyi olduğu iddia edilen seride, takımın yapısında olmayan pozitif aksiyon sayarım, aa bunlar yokmuş derim.

Her şeyi transfere yormak için zorlama yaklaşımlar bunlar, olayımız sete oturmak ara pası atmak değil, hiç de olmadı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt