Transfer Nöbeti #10 | 2024 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sara cok kosan ve dribbling yapan oyunculari takip edebilen bir oyuncu degilse orta sahadaki bazi sorunlarimiz yine devam eder. Oyun gorusu ve ofansif yonu ile faydali olacaktir ama aradigimiz profil degil gibi. Ligin son maclarinda sag kanatta oynamis.
Sara 10 numara 8 numara yolda demektir buda.

Sara cok kosan ve dribbling yapan oyunculari takip edebilen bir oyuncu degilse orta sahadaki bazi sorunlarimiz yine devam eder. Oyun gorusu ve ofansif yonu ile faydali olacaktir ama aradigimiz profil degil gibi. Ligin son maclarinda sag kanatta oynamis.
Brezilya'dayken izlemiştim bildiğim bir oyuncu ve dediğin gibi bana göre de aradığımız profil değil.

Bariz ön taraf oyuncusu ama oyuncunun da güncel durumundan pek haberim yok.

İngiltere'de sanırım biraz arka tarafa çekip Norwich'den küçük takımlara karşı 8 numara ve oyun kurucu olarak oynatmışlar. İyi maçlarda çıkarmış diyorlar.

Bizimle bi 10 maç oynasın az çok belli eder kendisini. O zaman daha iyi yorumlarız. Şu an konuşmak için erken.

Bize sol ayaklı sol stoper de lazım. Sol bek de oynayabiliyorsa hatta daha iyi olur. Uçup kaçan bir profile gerek yok. Octerwolde'ye benzer birini almamız lazım.
1722851488826.webp

Şu Mukiele gibi birini çözmeleri lazım. Takımın ihtiyacı olan profil o. Baskı altında arkadan topla kat ederek çıkan oyuncu sayısı 2'ye çıkarsa bu takımın oyunu çağ atlayacak benim görüşüme göre. Doue ve Jelert'in alametifarikası topla kat edebilme özellikleriydi. Demek ki tespit doğru yapılmış. Davinson ve Abdülkerim'de de var bu özellik ama Apo fiziksel olarak sırıtıyor bir süredir.

Mukiele'yi arda 4'lünün veya 3'lünün her yerinde rahatlıkça kullanabilirsin. Önde baskı yapacaksan da arkada Davinson-Mukiele-Apo veya Nelsson'u bırakıp 1 veya 2 beki ileri rahatça çıkarıp adam adama basarsın. Top kayıpları saniyesinde rakip atağa dönüştüğünde doğru yerleşim için bunu şart görüyorum.

Screenshot Capture - 2024-08-05 - 12-45-49.png

Köhn'ü belki de parlatacağımız oyun bu olur.

Screenshot Capture - 2024-08-05 - 12-46-26.png

Bu da birebir baskı için. Arka 3'lünün ortası denge, sağı ve solu atletik, reaksiyonu hızlı, driplingci oyuncular. Bekler ise dayanıklılığı yüksek top taşıma özelliği ile hatlar arasını örecek tipte olanlar. Orta ikili, hatta 3'lü topla ilişkisi yüksek hem dinamik hem de servis özellikleri olan oyunculardan...

Benim bugünlük aklıma yatan düzen bu. İsimler değişebilir ama denk maçlarda böyle bir alternatifin kesinlikle elde bulunması taraftarıyım.

İ
Şu Mukiele gibi birini çözmeleri lazım. Takımın ihtiyacı olan profil o. Baskı altında arkadan topla kat ederek çıkan oyuncu sayısı 2'ye çıkarsa bu takımın oyunu çağ atlayacak benim görüşüme göre. Doue ve Jelert'in alametifarikası topla kat edebilme özellikleriydi. Demek ki tespit doğru yapılmış. Davinson ve Abdülkerim'de de var bu özellik ama Apo fiziksel olarak sırıtıyor bir süredir.

Mukiele'yi arda 4'lünün veya 3'lünün her yerinde rahatlıkça kullanabilirsin. Önde baskı yapacaksan da arkada Davinson-Mukiele-Apo veya Nelsson'u bırakıp 1 veya 2 beki ileri rahatça çıkarıp adam adama basarsın. Top kayıpları saniyesinde rakip atağa dönüştüğünde doğru yerleşim için bunu şart görüyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 255616
Köhn'ü belki de parlatacağımız oyun bu olur.

Ekli dosyayı görüntüle 255617
Bu da birebir baskı için. Arka 3'lünün ortası denge, sağı ve solu atletik, reaksiyonu hızlı, driplingci oyuncular. Bekler ise dayanıklılığı yüksek top taşıma özelliği ile hatlar arasını örecek tipte olanlar. Orta ikili, hatta 3'lü topla ilişkisi yüksek hem dinamik hem de servis özellikleri olan oyunculardan...

Benim bugünlük aklıma yatan düzen bu. İsimler değişebilir ama denk maçlarda böyle bir alternatifin kesinlikle elde bulunması taraftarıyım.
İlk kadro dinamizmle ceza sahasına çok girip çok gol atar.

İkinci kadro rakibi boğar skoru tutmanı sağlar.

Üçüncü kadro olarak torreira ve sara'yı dışarı alıp zaha ve kerem ekleyebilir miyiz?

Bu kadar zamandır bir yerle anlaşmadı, beklentisi yüksek olabilir. Ben bunun daha düşük profillisine de razıyım. Nicelik olarak problem var zira.
Beklenti muhakkak yüksektir ama Apo’dan iyi sol ayaklı sol stoperi de düşük profilde bulamazsın bence.

Beyinsiz kanat bize gerekmiyor
Daha kötüsü var bizde türk olan kerem Adam bomboş adama atmayip 2 kişi arasından topu icardiye atmaya çalışıyor ama atamıyor tabi. Kontrayi yediriyor. OnyeKuru akıllı adamdı çok büyük meziyetleri olmadığı icin defans arkasına salardi kendini. Kerem gibi kendini Messi sanmazdi.

Zor maçlarda CL'de falan Kaan- Torreira- Sara orta sahası ciddi iş yapabilir. Kaan arkada alan tutucu, Sara daha serbest rolde, Torreira ön alanda baskıcı. Zaten ligde kolay maçlarda Tor- Sara- Mertens'te iş yapar.

Bu ne yav forumda kimse düzgün yazamıyor şu an 😁

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt