Şu Mukiele gibi birini çözmeleri lazım. Takımın ihtiyacı olan profil o. Baskı altında arkadan topla kat ederek çıkan oyuncu sayısı 2'ye çıkarsa bu takımın oyunu çağ atlayacak benim görüşüme göre. Doue ve Jelert'in alametifarikası topla kat edebilme özellikleriydi. Demek ki tespit doğru yapılmış. Davinson ve Abdülkerim'de de var bu özellik ama Apo fiziksel olarak sırıtıyor bir süredir.
Mukiele'yi arda 4'lünün veya 3'lünün her yerinde rahatlıkça kullanabilirsin. Önde baskı yapacaksan da arkada Davinson-Mukiele-Apo veya Nelsson'u bırakıp 1 veya 2 beki ileri rahatça çıkarıp adam adama basarsın. Top kayıpları saniyesinde rakip atağa dönüştüğünde doğru yerleşim için bunu şart görüyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 255616
Köhn'ü belki de parlatacağımız oyun bu olur.
Ekli dosyayı görüntüle 255617
Bu da birebir baskı için. Arka 3'lünün ortası denge, sağı ve solu atletik, reaksiyonu hızlı, driplingci oyuncular. Bekler ise dayanıklılığı yüksek top taşıma özelliği ile hatlar arasını örecek tipte olanlar. Orta ikili, hatta 3'lü topla ilişkisi yüksek hem dinamik hem de servis özellikleri olan oyunculardan...
Benim bugünlük aklıma yatan düzen bu. İsimler değişebilir ama denk maçlarda böyle bir alternatifin kesinlikle elde bulunması taraftarıyım.