Transfer Nöbeti #10 | 2024 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yalnız rashicadaki öz güvene ve oyun bilgisine hayranım.İnanilmaz dibe içeri inme ozelligine sahip .Çok yanlış yaptığımızı düşünüyorum.hemde çok.Her atakta pozisyon alması oyun takibi fevkalade.
Normalde bek icin cizgiyi komple kullaniyor derler, Rashica icin durum tam tersi. Adam beke o kdr yardima geliyor ve bunu hucumdan dusmeden yapiyor ki agzimiz acik izliyoruz.

Son macta hucuma cikislarda ozellikle ikinci yari hep ikiye bir kaldilar kohn ile. Adam hucuma gelirken de savunmaya gecerken de beki sırtında taşıyor. Rashica ile oynamak bi bek icin bayagi konforlu bir sey

E Avrupa da kac tane ekibin scout transferi tutuyor ki rdas? Bayern bile senede 3-4 tane scout transferi yapiyor son dönemde 10 scout transferine tutan bir isim oldu o da Alphonso Davies.

Yani ne zaman scout transferi yaparsan böyle bir riski her zaman tasiyorsun dogal olarak.

Ben de sana soruyorum scout transferlerin tutma orani 50%+ olan bir avrupa takimi gösterebilir misin mesela?
Çetelesini tutmadım ama Benfica, Porto'nun filan Mısır'dan forvet, Romanya'dan kanat ve orta saha, Almanya 2'den 25 yaşında sol bek önerdiğini zannetmiyorum. Geçmişte de Carole önermişlerdi gerçi Fransa 2'den, o yüzden şaşırmıyorum.
Onlar için bu paralar çerez parası olabilir, biz Cica'ya 6.5 milyon verdik o yoklukta. Şimdi'nin Sara'sına ödediğimiz paraya yakındır orantılarsak.
Nasıl güveneyim şimdi ben bu adamların önerdiği oyuncuya? Bir Benfica'nın, Porto'nun, Kopenhag'ın ilgilendiği oyunculara bak, bir de bizimkilerin önerdiği oyunculara? Romanya'dan orta saha...

Geçen sene 50 tane rekor kırdı bu adam. Biraz destek olalım canım kardeşlerim. Kötü evet büyük maçlarda son 6 ayda çok kötü performansı vardı. Düzeltmesine şans verelim.
Canım hocam taktiğini düzelt diyelim düzeltmezsen sene sonunu göremezsin diyelim .d
Zaten şl elenmesi, lige kötü başlangıç, 6. Hafta derbi mağlubiyeti olursa kendi bırakır, yönetim hemen gönderemez hocayı kendilerini düşündükleri için, hocanın da bugüne kadar diziliş taktik sistem değiştirdiğini pek görmedik ve evet bir şeyleri değiştirmeli, camiada da bir birliktelik olması şart

Zaten şl elenmesi, lige kötü başlangıç, 6. Hafta derbi mağlubiyeti olursa kendi bırakır, yönetim hemen gönderemez hocayı kendilerini düşündükleri için, hocanın da bugüne kadar diziliş taktik sistem değiştirdiğini pek görmedik ve evet bir şeyleri değiştirmeli, camiada da bir birliktelik olması şart
Hocalık şimdi başlıyor işte. Kaos üstadı FT gibi manevralar almalı.

Bari yanına İcardi yazma

Screenshot_1.webp

Çetelesini tutmadım ama Benfica, Porto'nun filan Mısır'dan forvet, Romanya'dan kanat ve orta saha, Almanya 2'den 25 yaşında sol bek önerdiğini zannetmiyorum. Geçmişte de Carole önermişlerdi gerçi Fransa 2'den, o yüzden şaşırmıyorum.
Onlar için bu paralar çerez parası olabilir, biz Cica'ya 6.5 milyon verdik o yoklukta. Şimdi'nin Sara'sına ödediğimiz paraya yakındır orantılarsak.
Nasıl güveneyim şimdi ben bu adamların önerdiği oyuncuya? Bir Benfica'nın, Porto'nun, Kopenhag'ın ilgilendiği oyunculara bak, bir de bizimkilerin önerdiği oyunculara? Romanya'dan orta saha...
Genc yasta bu tür oyunculari Türkiye'ye getirmek en büyük zorluk bence. Bunun disinda Scouting isini bizden iyi beceren ve oyuncular icin daha mantikli secenek olarak görünen cok fazla istasyon var. Örnek veriyorum Norvec'in X takimindan X oyuncuyu kesfettin. Senin disinda ayni anda oyuncuyu kesfeden 5 takim var. Bu takimlarin hepsi Avrupa Top 5 takimi ama liglerinde orta sira takimlar (Freiburg, Lille, Villareal, Westham, Lazio) yine örnek verdim. Oyuncunun seni secme ihtimali %2-5 arasi. O yüzden Scout isinde daha cok B-C-D isimlere yönlenmek zorunda kaliyoruz veya kendi ligimizdeki oyunculara yöneliyoruz. Bu durumda tutmama orani da yükseliyor dogal olarak. Öyle pek kolay degil maalesef. Herkes Fransa 2. ligi cehver dolu diyor mesela oradan oyuncu alma ihtimali diger avrupa takimlarina göre cok daha düsük örnek olarak. Isim saymak kolay.

Edit. Boey örnegi müthis mesela biz ilgilendigimiz dönem Celtic istiyordu. Iskocya'ya göre daha cekici bir ligde olmamiz bize gelmesini sagladi. Ayni zaman örnegin Freiburg ilgileniyor olsaydi Boey yi hayatta alamazdin.

Benim en anlamadığım nokta, bir şeyi denersin olmaz. Hadi bir daha denersin yine olmaz. Ulan acaba diyip hadi bir daha son kez denersin o zaman da olmazsa dersin ki demek ki yanlış yapıyorum. Sahada 2 tane forvetin olduğu hiçbir maçta takım daha iyi oynamadı. Ya en iyi ihtimalle kalp krizi sebebi sekanslar yaşandı ya da maçı kaybettik. Dünyada 4'lü defans oynayıp da aynı anda 2 forvetini sahaya atan hiç kimse yok artık. Artık 10 numara kavramı bile bitmiş, herkes orta sahanın merkezini olabildiğince sıkı ve sayıca fazla tutmaya çalışıyor. Orta saha özellikli kanat oyuncuları filan isteniyor artık. Hele hele orta saha ya da defans çıkarıp forvet alanı filan asla göremezsin. 2024 yılında şu olayı hiç kimseye izah edemezsin. 2005'de filan yaşamıyoruz.
Sorun takım planlamasında.
Hoca ilk sezonda Konya maçında Gomis-İcardi yaparak orta sahayı boşaltıp forveti çiftlemişti ve hatasını kabul edip bir daha da denememişti ama Gomis oynamayınca kazan kaldırdı, sezon sonunda da gitti.

Yine devre arasında Zaniolo geldi, birkaç maç sonra sisteme uymadığı anlaşılınca Rasica'ya döndü, Zaniolo sezon sonunda Türkiye'de oynamak istemiyorum dedi ve gitti.

Geçen sezon Zaha oynasın diye Kerem'i yerinden edip 10 numaraya koydu ama yine hatasından dönüp Mertens ile sezonu tamamladı. Zaha'dan takım arkadaşlarına, Kerem'den de taraftara triple karşılık geldi. İkisi de zoraki devam ediyor şu anda.

Debues ilk Kayseri maçinda oyundan alındı, şu şişesi fırlattı kenarda ve gönderildi. Şimdi geri geldi ve gidecek.

Oliviera devre arasında Okan Hoca ile tartıştı, şimdi var ama gönderilemiyor...

Nelson tepki için bacak bacak üstünde hocayı karşılıyor.

Bunlar basına yansıyanlar. İçerde daha bilmediğimiz neler yaşanıyor. Çift forvete dönmek sonuç. Belli ki o gün oyundan çıkması gereken İcardi ve Ziyech'ti. Ama takım uyumunu bozmak istemeyen Mertens, Kerem tercih edildi.Sonrası daha fecaat, takımın en iyi iki ismi Berkan ve Torera çıktı Daha, Demirbay ve Yunus girdi. Sebep:Yunus gitmek istiyorum diyor, Zaha zaten tripli, Demirbay da maça çıkmadan röportaj verip ben yabancı olsam hoca oynatır demeye getiriyor. Taktiksel hiçbir hamle yok burada, hepsi sezon başı hava bozulmasın sonra zaten geçmiş sezonlar gibi ben toparlarım öz güveni yapılmış hamleler.

Sonuç, bu oyuncuları kim aldı, kim gönderemiyor, kim planlama yaptı? Kim idare edecek dersen Okan Hoca zaten 2 senedir yapıyor, şimdi yanında Erdem Timur da yokken daha sağlam basıyor ki şampiyon hoca olmasına rağmen. E çıkıp basına da söylüyor şimdi Zaha, Ziyecht olmuyor vs. diye. Aksiyon alacak kim?.. Hoca arkasında güç görse operasyon yapacak, elinde bütçe olsa istediği genç, mücadeleci isimleri alacak (Jelert, Sara doğru hamleler.) ama sağ-sol beksiz Avrupa macerası, orta sahasız sezonlardan sonra elindekilerin bile yeri dolmayacağını gördüğü için strateji yapıyor. Kaldı ki herkes 3'lü orta isterken kulübede lisansında orta saha yazan tek ismi var, onu da almış oyuna. Prag'dan elenmek de hayırlı idi, bugün böyle bir tokat yemek de. Lakin ders alabilene.Aldıysal zaten orta saha alırız, kenardaki problemli tiplerden kurtuluruz. (Ziyech, Zaha, Oliviera, Debues vs.)

Fofana__Torreria
_____Gabriel

Ne manyak olurdu...
Düşünsenize..

Zaha ve Ziyech gidecekmiş. Takım dağıldı ...
Yolları açık olsun. Gram üzülmem hatta sevinirim. Çünkü takım dağılmaz daha da toparlanır.

İçi geçmiş çürük yıldızlar bize bu başarıları kazandırmadılar. Yürükten oynayan oyuncularımız kazandırdı.

Zaha konusuna hiç girmiyorum ama Ziyech'in son 6-7 maçlık performansı bir anlam ifade ettiyse, sezon sonuna kadar beyefendi ortada yokken bizi o zamana kadar kafa kafaya yarışta bırakan oyuncularımızın da çabası bir o kadar değerliydi. O yüzden çok büyük bir kaybımız olmaz aksine hele Zaha'nın sözleşmesinden çıkarsak finansal olarak elimiz çok rahatlar.

Haaland ile ilgilendin de noldu alabildin mi?
Sadece gelmiş oyuncular üzerinden yorum yapmışsın. Alamadığımız veya burayi şeyine takmayan kaç tane topçu vardir listede. Twitterdaki sen ben gibi adamlar bile 10 gün düzenli izlemeyle hemen scout gibi oyuncu paylaşıyor mesleği bu işi yapanlar mi bulamayacak

Erden timur bu yönetimle asla calismaz bu yüzden ikna etmek zor

Takimla ilgilenecek bir futbol direktörü lazim

Man city de bile var Txiki Begiristain mesela

Takimlari bir fabrika gibi düsünün,sorun yasadiginizda fabrika’nin sahibi veya onun sag kolu ile iletisime gecmiyorsunuz gecemezsiniz de

Erden timur ayrildiginda bunu defalarca yazdim,transfer den ziyade bizi etkileyecek durum aile ortami ve uyum

Saha ici hoca’ya ait,saha disi ise futbol dan sorumlu olan yöneticiye yani 2 sezon erden timur’un göreviydi bu

Bu yüzden avrupa kulupleri ile yarisamiyoruz cünkü adamlarda kurulu bir düzen var,ben pep’in veya inzaghi’nin saha disi yönetimsel problemler ile ugrastigini düsünmüyorum

Sen yönetim olarak bu rahatligi hoca’na sagla ki basari gelsin bunu iki yil üst üste gördük

Gecen sezon nelsson milli takim kampinda bizde yedek kaldigi icin erden timur ve hoca’ya sallarken tekrar ilk 11 oyuncusu oldu,babasinin hayrina olmadi bu isler erden timur futbol dan sorumlu yönetici olarak bu süreci dogru yönettigi icin oldu ve hoca da oyuncunun hakkini verdi adaletli davrandi ve formasina tekrar kavustu

Ziyech’in ben parami alamiyorum bu yüzden kopenhag deplasmanina gitmem dedigi sürec ile erden timur’un küstürüldügü ve el cektirildigi dönem ayni

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt