Transfer Nöbeti #12 | 2023 Yaz Arşiv

Sergio Ramos'u istermisiniz ?

• Evet

• Hayır

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ali turapi rotasyona dahil etmeli,ic sahadaki maçlarla bilhassa.cozum ali.ustelik mariano gibi oyun kuruyor

Nelsson giderse çok istemesem de Merih Demiral'ı çekmemiz lazım. Kale ve önündeki 4'lü içinde sadece Abdülkerim var tamamen çıkmaza girdiğimiz nokta burası oluyor.

Nelsson giderse çok istemesem de Merih Demiral'ı çekmemiz lazım. Kale ve önündeki 4'lü içinde sadece Abdülkerim var tamamen çıkmaza girdiğimiz nokta burası oluyor.

Merih şuan düşmez TR’ye, çok büyütüyoruz bu 8+3 işini, hoca dedi zaten rahat olsun taraftar diye

Savunma dörtlüsünde de Kazımcan’ın potansiyeli var bence sık sık izleriz o çocuğu gerçi hoca Angelino geldiği gibi sildi çocuğu, sol bek olmayan Dubois ‘i aldı Angelino yerine onun yüzüne bakmadı yine. ama ben yine de kazım’ın bir şekilde kendine fırsatlar yaratacağını düşünüyorum sık sık

Merih şuan düşmez TR’ye, çok büyütüyoruz bu 8+3 işini, hoca dedi zaten rahat olsun taraftar diye

Savunma dörtlüsünde de Kazımcan’ın potansiyeli var bence sık sık izleriz o çocuğu gerçi hoca Angelino geldiği gibi sildi çocuğu, sol bek olmayan Dubois ‘i aldı Angelino yerine onun yüzüne bakmadı yine. ama ben yine de kazım’ın bir şekilde kendine fırsatlar yaratacağını düşünüyorum sık sık
Kazımcan minimum 17 18 kez ilk 11 çıkar bu sene dediğin gibi.

SM-M127F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Yerlilere bakınca beşiktaş ve trabzonspor baya kötü durumda ilk 11'de direk seviye düşüyorlar. Kerem Demirbay hamlesi bizi direk 1 adım öne atmış en iyi yerli rotasyonu bizde sonrasında fener geliyor. Fener Cengiz ya da Merih hamlesi yapamazsa yerlilerde de arkamızda kalırlar gerçi yapsalar da halen önde oluruz sadece farkı kapatırlar.

Galatasaray: Günay, Kaan, Abdülkerim, Emin, Kazımcan, Berkan, Kerem D, Kerem, Barış, Yunus, Halil
Fenerbahçe: Altay, Mert, Serdar, Samet, Ferdi, İsmail, İrfancan, Mert Hakan, Emre M, Umut N,
Beşiktaş: Mert, Onur, Tayyip, Necip, Umut M, Salih, Kerem Atakan, Cenk, Semih
Trabzonspor: Uğurcan, Mehmet A, Hüseyin, Eren, Dogucan, Abdülkadir, Umut B

Son düzenleme:
Yerlilere bakınca beşiktaş ve trabzonspor baya kötü durumda ilk 11'de direk seviye düşüyorlar. Kerem Demirbay hamlesi bizi direk 1 adım öne atmış en iyi yerli rotasyonu bizde sonrasında fener geliyor. Fener Cengiz ya da Merih hamlesi yapamazsa yerlilerde de arkamızda kalırlar gerçi yapsalar da halen önde oluruz sadece farkı kapatırlar.

Galatasaray: Günay, Kaan, Emin, Kazımcan, Berkan, Kerem D, Kerem, Barış, Yunus, Halil
Fenerbahçe: Altay, Mert, Serdar, Samet, Ferdi, İsmail, İrfancan, Mert Hakan, Emre M, Umut N,
Beşiktaş: Mert, Onur, Tayyip, Necip, Umut M, Salih, Kerem Atakan, Cenk, Semih
Trabzonspor: Uğurcan, Mehmet A, Hüseyin, Eren, Dogucan, Abdülkadir, Umut B

en önemli yerlilerimizden abdulkerim'i yazmamışsın.

kıyaslama yaparsak, ben de katılıyorum. şu an bizim rotasyonumuz totalde ligin en iyi yerli rotasyonu diyebiliriz. 8+3'ü aşmak için bolca hamlemiz var.

altay - günay
kaan - mert müldür
abdulkerim - serdar aziz
berkan - ismail
kerem d - irfancan
barış alper - emre m
kerem aktürkoğlu - ferdi
yunus - mert hakan
emin - samet
halil - umut nayır
kazımcan - burak kapacak

en önemli yerlilerimizden abdulkerim'i yazmamışsın.

kıyaslama yaparsak, ben de katılıyorum. şu an bizim rotasyonumuz totalde ligin en iyi yerli rotasyonu diyebiliriz. 8+3'ü aşmak için bolca hamlemiz var.

altay - günay
kaan - mert müldür
abdulkerim - serdar aziz
berkan - ismail
kerem d - irfancan
barış alper - emre m
kerem aktürkoğlu - ferdi
yunus - mert hakan
emin - samet
halil - umut nayır
kazımcan - burak kapacak
İyi hatırlattın düzelteyim, Abdülkerim 11'de o kadar alışmışım ki kendini unutturdu.:asd:

Onlarda bir tek Ferdi var istikrarlı bir performans alabilecekleri diğerlerinden alamazlar. Bizde Abdülkerim, Kerem ve Kerem Demirbay direk 3'ünden tam performans alabiliriz. Rotasyonda olanlara bakarsak da fenerin fersah fersah önündeyiz.

Onlar geçen sezonun sonundan itibaren tüm planı Ferdi ve Arda Güler'e göre yapmışlardı Arda gidince tüm planları alt üst oldu şimdi Cengiz'e 15 m euro bile vermek zorunda kalabilirler.

Ortalık sakin transfer yok benden bugünlük yeter, herkese iyi geceler ve nöbetler.
giphy.gif

Bekledigimiz kalitede bir orta saha oyuncusu alinirsa 3 yerli kurali bizi hic etkilemez bence; kadro kalitemiz diger takimlarin cok ustunde. 4 yerliyle bile oynasak farketmez; diger takimlarin oynatacagi yerliler bizim yerlilerden daha iyi degil zaten. Ugurcan ve Ferdi disinda bizim kadroda gormek isteyecegim bir yerli aklima gelmiyor.

ideal onbir ve oyun şablonu için kim kalacak kim gidecek sonrasında daha net konuşuruz fakat, özellikle hücumda inanılmaz bir çeşitliliğe sahibiz. her takıma göre farklı varyasyon ile çıkılabilir.

ligin en iyi forveti icardi ile kerem'in uyumu, icardi'nin takımı sahiplenmesi (burası çok önemli), BAY ve zaniolo'nun fiziksel üstünlüğü, zaha'nın dripling becerisi, (gelirse) raşitsa'nın çalışkanlığı falan derken, her oyunu oynayabilme ihtimalimiz doğuyor.

bu oyuncu grubunu iyi koordine edebilir ve mental olarak sürekli rekabetçi ve diri tutabilirsek, başarılı olmamak için hiçbir nedenimiz yoktur. bunun için de teknik ekibin ve saha içi lider oyuncuların (muslera, icardi ve mertens)'in varlığı çok önemli.

Tempo olarak olmasa da en teknik ve 8 ile 6’yı ayrı ayrı dolduracak, Torreira sakat vs olunca 2 kademe kalite kaybını önleyecek adam Paredes

Aynen katılıyorum. Tam istediğimiz o ideal tempolu 8 numara olmasa da, Torreira ile beraber çift 6 veya aslında ikisi de 6,5 gibi oynayan iki oyuncu olarak orta sahayı dolduracak, öyle atom karınca olmasa da eli belinde gezmeyen, sert, defansif özellikleri de iyi olan ve bunların üstüne geriden çok iyi oyun kuran bir oyuncu. Eksiği belki çok yüksek tempo, yoğun hareketli pres ve dribling olmaması. Tabi bizi uzun süre bekletip gelmesi "gönülsüz" olması şüphesi yaratıyor, umarım en kötü ihtimal geldikten sonra iyi ki gelmişim dedirtebiliriz. Son dönemde konuşulan isimlerin çoğunun gerisinde bulsam da mesela bence Fred'den öncelikli tercih edeceğim bir isim.

Neden bence Fred'den öncelikli madde madde açayım:

- Fiziği ve sertliği daha iyi. Torreira yanında bir tane daha ufak tefek bir adam çok tercih etmem.
- Stoperlerle birlikte geriden oyun kurma konusunda Fred'den birkaç gömlek iyi oyuncu olduğunu düşünüyorum. Muslera'dan kısa pas aldığında kolay kolay kaptırmaz ve boş adamı bulur sanki.
- Rakip yarı sahaya yerleştiğimizde ise Fred'den çok daha iyi ince paslar atabilen bir oyuncu. 10 numarasız oynayacaksak o ince paslara ihtiyacımız var. Atağın yönünü değiştiren paslar vs konusunda da üst düzey. Özellikle Angelino'ya ters toplar atarak çok fark yaratabileceğini düşünüyorum.
- CL seviyesinde üst seviye maçlar dışında, özellikle ligde falan Torreira olmadığında, 6 numarayı tek başına idare edebilir. Torreira'yı arada dinlendirmeyi de kolaylaştırır bu.
- Özellikle ön gördüğümüz sol kanat savunma zaafiyetimizden dolayı Torreira sola yakın oynamak zorunda kalırsa ortada genişleyen alanı kapatabilecek niteliği ve tecrübesi var. Hatta Abdülkerim sola yakın oynarsa onun boşluğunu da kısmen kapatabilir gibi.
- Fred'in biraz istikrarsız, gamsız, kafasına göre oynayacak biraz laubali ve başına buyruk bir tip olduğunu düşünüyorum. Bizim ligi falan çok ciddiye almaz gibi. Paredes gönülsüz bile gelse geldikten sonra lig fark etmeksizin kazanmak için çaba gösterecek karakterde gibi geliyor. Hatta önceliği büyük liglere vermesi paradan falan önce futbolu önemsediğini de gösterebilir. O yüzden geldikten sonra eğer takımla ve taraftarla bütünleşebilirse futbol oynamaya geliyordur diye düşünüyorum. Fred'in önceliği ise para ve rahat takılacağı bir ortamdır gibi geliyor.
- Üstteki maddeyle beraber takıma saha içi liderlik etme potansiyeli Fred'den bir tık yüksek. Fred'in oyun içinde oyunu okuyup takım arkadaşlarını yönlendirecek falan bir karakteri olduğunu sanmıyorum. Paredes ise Nelsson'a, Abdülkerim'e falan şuraya geç, şuna dikkat et falan diyebilecek tarzda bir adam gibi.
- Basına yansıdığı kadarıyla maliyeti Fred'den daha düşük olacak gibi ve hani çok önemli değil ama 1 yaş da olsa genç. Bugün için fark etmez ama 3-4 sene kontrat vereceksen son senesi için az da olsa fark edebilir. Satılma ihtimalini de yarım tık artırabilir.
- Evet Fred kadar çabuk değil ve Fred gibi zaman zaman delici ve/veya top taşıyıcı driblingler pek yapamıyor ve özellikle bizim kadro içinde Fred'in arada bir yapabileceği gibi rakip ceza sahasına sürpriz koşularının olacağını sanmıyorum. Top taşıması ve çabukluk elbette iyi olurdu ama rakip ceza sahasına koşuyu çok arayacağımızı sanmıyorum. Zaten ileride Zaha-Icardi gibi iki tane forvet nitelikli oyuncuyla oynayacağız. Üstüne kanatlarımız da bunları zaman zaman yapan isimler olacak. Bir de o girmese de olur. Torreira ile birlikte geride pozisyon alarak dönenleri toplasınlar ve yeniden atağı olgunlaştırsınlar yeter sanki. Çift forvet yerine 10 numaralı (Mertensli muhtemelen) bir oyuna geçersek zaten aramayız.

Kısacası eğer gelirse Torreira-Paredes oynadığında orta sahadan zaman zaman ince paslar, oyunun yönünü değiştirme, uzaktan şutlar ve geriden oyun kurma haricinde pek ahım şahım hücum katkısı bekleyemeyeceğiz. Mesela Paredes 2 gol 5-6 asisti kolay kolay geçmez gibi. Torreira keza daha bile düşük olabilir. Ancak unutmayalım ki çeşitli alternatiflerimiz var. Maçına göre 10 numarada Mertens'i kullanabiliriz, Demirbay zaten sık sık oynayacak, biri yerine o olabilir veya onunla üçlüye dönebiliriz. Oliveira gitmezse o da kısmen hücum katkısı alınabilecek bir alternatif. Yani b planlarımız da olacaktır maç içinde.

Bu da benim şahsi Paredes analizim olarak kalsın. Elbette Fofana-Grevenberch-Locatelli, hatta bence biraz benzer oyuncular olsa da daha diri daha formda bir Soucek gibi isimleri öncelikli tercih ederdim ama Paredes'in de kötü bir hamle olacağını düşünmüyorum. Özellikle Fred'e kıyasla çok daha sıcağım diyebilirim kendisine. Hatta transfer sezonunun başında hem diğer sansasyonel isimler ortaya atılmadan hem de "gönülsüz" olabileceği şüphesi bünyeye girmeden daha sıcaktım ama hala hiç de fena durmuyor değerlendirince.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt