Onat Can Sağıroğlu
10 Numara!
- 22 Kasım 2008
- 19.823
- 25.777
- 2.893
Javi Galan tam bir FM topçusu da gerçekte nasıl olduğuna dair hiçbir fikrim yok. İzleyen var mı?
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Gerçekten İspanyanın en alt liglerinden oynaya oynaya geldi buraya kadar. Geçtiğimiz sene Atletico ya transfer yaparken dediğin gibi Barcelona ile adı anılıyordu. Bu bir yandan çok iyi bir yandan da benim aklımda bir soru işareti oluşturuyor kariyerinin tamamını İspanyada geçiren bir oyuncudan bahsediyoruz şimdi ilk yurt dışı macerası nasıl sonuçlanırsevgili enes ,
dunku galan mesajimin uzerine , oyuncuya dair bugun degerli mesajina denk gelmis olmak keyifli oldu. kalemine saglik .
sola *galan nacizane beklentim bu kalan periyod'a dair.
kanimca kendisi aradigimiz ve eksikligini hissettigimiz noktalar baglaminda elzem tipolojilerden.
galan'i atletico oncesi - barca istiyordu. kalite skalasi , oyun derinligi ve fundamentali ile bizim takima seviye katmasini bekledigim bir deger.
en alt liglerden tirnaklarini kaziyip tepe lige, tepe takimlara kadar cikmis bir caliskanlik,azim ve prolukta bir oyuncu. insani yonu de bayagi iyiymis ogrendigime gore -humble tarz .
dipnot. 4lu disinda 3lu ve 5lide de oynayabiliyor.
kanimca firsat transferi olur eger gercekten ilgileniliyorsa. eli cabuk tutmali.
@Aras Şimşek , @Onur Adıbelli
saygi ve selamlar.
Fenerin %50'siydi parayla yerini dolduramazlar biz Boey'i dolduramadık onlarda Ferdi'yi dolduramaz.Kız Ferdi dedikleri Brighton'da1 tane Fbli taraftar Kız Ferdi diyodu buna yav
![]()
yazdigin yorumdan bagimsiz, bir noktayii paylasmak istedim .Oyun taktiğimiz anadolu takımları gibi top şişirip ilerde düşenleri toplayıp pozisyon bulmaya çalışmak olduğu için -ki bunu da yapamıyoruz şu anda- böyle oynadığımız sürece Jelert'in sırıtma ihtimali bayağı yüksek. Madem böyle oynayacaksın, net bir savunmacı alsaydın derler adama. Sol bekin zaten topçu değil. 3. ligde oynasa 2. maç kesik yer.
Fenerin %50'siydi parayla yerini dolduramazlar biz Boey'i dolduramadık onlarda Ferdi'yi dolduramaz.
Jelert çok iyi çıkabilir ama zamana ihtiyacı var 2-3 sene oyuncu yetiştirdik tam kıvamına geldi sattık aslında kötü değil ama boşluğu doldurması sıkıntı oluyor.vallah artık 50 milyondan aşağı futbolcu satışına hep karşı çıkacağım
belli ki 30 sattık
yerini doldurmak için bu gidişle 50 harcayacağız!!!!
bu işbilmezlere aslında ne topçu sattıracaksın ne aldıracaksın!
hoca başda olmak üzere hepsini yollamadan bu kulube huzur yok!
Hatırlamıyorum tam olarak da, öyle bile olsa 100 tane denemişsin, 1 tane gol atmışsın, böyle bir oyun planı olmaz, sen Anadolu takımı değilsin ki onlar bile artık böyle oynamıyor çünkü geçiş oyunu oynamanın bile bir set tarafı vardır.Ben mi yanlış hatırlıyorum attığımız 2. gol Nelsson'un uzun topu sonrası gelmedi mi?
Jelert çok iyi çıkabilir ama zamana ihtiyacı var 2-3 sene oyuncu yetiştirdik tam kıvamına geldi sattık aslında kötü değil ama boşluğu doldurması sıkıntı oluyor.
Tüm parçaların iyidir satarsın yerine aldığın adam yine sırıtmaz ama sistemdeki en kritik adamı sattığın an paradan daha fazla kaybın oluyor.
Üstat; bol temaslı oynayıp, bu boldladığım kısmı iyi yapsa defansif olarak zaaf pek yaşatmaz zaten muhtemelen ama bunları da çok iyi yapamıyor gibi. Özellikle temaslı oyunda benim ciddi şüphelerim mevcut şu anda. Köhn'ün de en büyük sıkıntılarından birisi bu. Rakibe yapışmıyor, çok uzak kalıyor. Gölge pres derler ya, o hesap işte. Rakibin mesela çok kolay orta açmasına sebebiyet veriyor bu durum. İzlerken bassana lan adama dediğim çok an oluyor.yazdigin yorumdan bagimsiz, bir noktayii paylasmak istedim .
sevgili onur ve + sevgili @Emre Bari ,
kanimca jelert'in bariz dezavantaji anatomik yapisiyla da ilisik.
bunu da alinirken bir baslikta deginmistim nacizane .
bir iki yil once okudugum bir rapor da bu noktaya bold deginilmisti dezavantaj babinda. <- >bacak boyu dolayli , adimlarin kisaligi, kosarken uzunlara veya boey tarzi atletiklere nazaran - > kosu mesafeyi zamanlama olarak bir tik gec almasi, haliyle versuslar da yetisememe ,onde kalirsa geriye zamanlama da yetersiz kalis gibi durumlar ortaya cikmasina kapi aciyordu,,,,
fizik guc olarak da yeterli olmadigi , versuslar da birebir kaldiginda ellerini faul yapmadan rakip oyuncu nun dengesini vs bozup topu kapma/tac'a vs gondermeyi ilk planda dusunuyordu. gibi gibi noktalari hatirliyorum bu okudugum rapor dan.
saygi ve selamlar .
O maç biraz takım kurgusuylada alakası vardı mesela Sara içinde ilk 2 maç ışık yok ya da neler deniyordu fakat bu tarz yeni transferlerde hızlı başlaması yerine yavaş yavaş yükselmesi daha olumlu oluyor.vallah young boys maçında çocuksu fiziği panikletti ne yalan söyliyim
Şimdi özetten tekrar baktım öyle olmuş.Hatırlamıyorum tam olarak da, öyle bile olsa 100 tane denemişsin, 1 tane gol atmışsın, böyle bir oyun planı olmaz, sen Anadolu takımı değilsin ki onlar bile artık böyle oynamıyor çünkü geçiş oyunu oynamanın bile bir set tarafı vardır.
20 tane pozisyon vermişsin, 1 kere sete yerleşip pozisyona girememişsin, rakip dönen bütün topları toplayıp tek paslarla geçişlerde korku filmi çekmiş, devreye 4-0 girebilecekken Allah korumuş. Burdan iyi bir şey çıkartmak mümkün değil. Çünkü oynadığımız şey futbol değil. 2 metrelik heriflere karşı da 1.75 boy ortalamasıyla doldur boşalt yapmak apayrı bir komedi zaten.
Fizik işini çok takmayın. Dünyanın en iyi beklerinden Lahm 1.70 ve 65 kiloydu. Jelert 1.75 ve 65 kilo. Tarzı da ona benziyor İnşallah bu çocuğun üzerine koyabilirizvallah young boys maçında çocuksu fiziği panikletti ne yalan söyliyim
Şimdi özetten tekrar baktım öyle olmuş.
Oyun planını ben de eleştiriyorum ama stoperler uzun vurmuş pas isabet oranı ararsanız tabi ki düşük çıkar onu demeye çalışıyorum. Stoperleri burada acımasızca eleştiriyorlar orası çok saçma. Her attığı uzun top isabetli olmaz üstüne birisinden de gol çıkarmışsın. O istatistikleri verip stoperleri eleştirmek çok saçma bence.
Bu oyundaki en günahsızlar maalesef stoperler. Orta alanda kocaman bir boşluk var ve bizim kanat oyuncuları da dahil hiçbir oyuncumuz rakip paslaşırken top kapamıyor. Sorun burada başlıyor. Torreira acayip şekilde ileri çıkıp gereksiz baskı yapıyor eğer bunu hoca istiyorsa bu işi direkt bırakması lazım. Yok kafasına göre çıkıp basıyorsa o da ciddi sıkıntı Lucas'ın uyarılması lazım.