Transfer Nöbeti #12 | 2024 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
sevgili enes ,

dunku galan mesajimin uzerine , oyuncuya dair bugun degerli mesajina denk gelmis olmak keyifli oldu. kalemine saglik .

sola *galan nacizane beklentim bu kalan periyod'a dair.
kanimca kendisi aradigimiz ve eksikligini hissettigimiz noktalar baglaminda elzem tipolojilerden.

galan'i atletico oncesi - barca istiyordu. kalite skalasi , oyun derinligi ve fundamentali ile bizim takima seviye katmasini bekledigim bir deger.
en alt liglerden tirnaklarini kaziyip tepe lige, tepe takimlara kadar cikmis bir caliskanlik,azim ve prolukta bir oyuncu. insani yonu de bayagi iyiymis ogrendigime gore -humble tarz .

dipnot. 4lu disinda 3lu ve 5lide de oynayabiliyor.

kanimca firsat transferi olur eger gercekten ilgileniliyorsa. eli cabuk tutmali.

@Aras Şimşek , @Onur Adıbelli

saygi ve selamlar.
Gerçekten İspanyanın en alt liglerinden oynaya oynaya geldi buraya kadar. Geçtiğimiz sene Atletico ya transfer yaparken dediğin gibi Barcelona ile adı anılıyordu. Bu bir yandan çok iyi bir yandan da benim aklımda bir soru işareti oluşturuyor kariyerinin tamamını İspanyada geçiren bir oyuncudan bahsediyoruz şimdi ilk yurt dışı macerası nasıl sonuçlanır

Avrupa listemizde Türkiye'de yetişmiş 8 oyuncu olmak zorunda. Bu oyuncuların 4 tanesi de kendi altyapımızdan yetişmiş olmalı. Şu an kadro dışı oyuncular haricinde elimizde bu tanıma uyan 6 oyuncumuz var. Altyapı çıkışlı olanlar Batuhan Şen, Metehan Baltacı ve Yunus Akgün. Altyapımız dışında Türkiye çıkışlı olanlar Abdülkerim Bardakcı, Barış Yılmaz ve Kerem Aktürkoğlu.

Burada iki oyuncu eksik bırakmamız gerekiyor. Yani 25 yerine 23 oyuncu bildirebileceğiz. Kaldı ki Abdülkerim ve Kerem'in transfer olma olasılığı konuşuluyor. Altyapımızdan yetişmiş birini bulmak zor ama en azından Türkiye'de yetişmiş bir rotasyon oyuncusunun kadroya katılması gerektiğini düşünüyorum. Yasin Özcan ve Uğur Yıldız gibi bir yatırım öneriyorum.

Oyun taktiğimiz anadolu takımları gibi top şişirip ilerde düşenleri toplayıp pozisyon bulmaya çalışmak olduğu için -ki bunu da yapamıyoruz şu anda- böyle oynadığımız sürece Jelert'in sırıtma ihtimali bayağı yüksek. Madem böyle oynayacaksın, net bir savunmacı alsaydın derler adama. Sol bekin zaten topçu değil. 3. ligde oynasa 2. maç kesik yer.
yazdigin yorumdan bagimsiz, bir noktayii paylasmak istedim .
sevgili onur ve + sevgili @Emre Bari ,

kanimca jelert'in bariz dezavantaji anatomik yapisiyla da ilisik.
bunu da alinirken bir baslikta deginmistim nacizane .
bir iki yil once okudugum bir rapor da bu noktaya bold deginilmisti dezavantaj babinda. <- >bacak boyu dolayli , adimlarin kisaligi, kosarken uzunlara veya boey tarzi atletiklere nazaran - > kosu mesafeyi zamanlama olarak bir tik gec almasi, haliyle versuslar da yetisememe ,onde kalirsa geriye zamanlama da yetersiz kalis gibi durumlar ortaya cikmasina kapi aciyordu,,,,

fizik guc olarak da yeterli olmadigi , versuslar da birebir kaldiginda ellerini faul yapmadan rakip oyuncu nun dengesini vs bozup topu kapma/tac'a vs gondermeyi ilk planda dusunuyordu. gibi gibi noktalari hatirliyorum bu okudugum rapor dan.

saygi ve selamlar .

Fenerin %50'siydi parayla yerini dolduramazlar biz Boey'i dolduramadık onlarda Ferdi'yi dolduramaz.

vallah artık 50 milyondan aşağı futbolcu satışına hep karşı çıkacağım

belli ki 30 sattık

yerini doldurmak için bu gidişle 50 harcayacağız!!!!

bu işbilmezlere aslında ne topçu sattıracaksın ne aldıracaksın!

hoca başda olmak üzere hepsini yollamadan bu kulube huzur yok!

vallah artık 50 milyondan aşağı futbolcu satışına hep karşı çıkacağım

belli ki 30 sattık

yerini doldurmak için bu gidişle 50 harcayacağız!!!!

bu işbilmezlere aslında ne topçu sattıracaksın ne aldıracaksın!

hoca başda olmak üzere hepsini yollamadan bu kulube huzur yok!
Jelert çok iyi çıkabilir ama zamana ihtiyacı var 2-3 sene oyuncu yetiştirdik tam kıvamına geldi sattık aslında kötü değil ama boşluğu doldurması sıkıntı oluyor.

Tüm parçaların iyidir o zaman satarsın yerine aldığın adam yine sırıtmaz ama sistemdeki en kritik ve önemli adamı sattığın an paradan daha fazla kaybın oluyor.

Ben mi yanlış hatırlıyorum attığımız 2. gol Nelsson'un uzun topu sonrası gelmedi mi?
Hatırlamıyorum tam olarak da, öyle bile olsa 100 tane denemişsin, 1 tane gol atmışsın, böyle bir oyun planı olmaz, sen Anadolu takımı değilsin ki onlar bile artık böyle oynamıyor çünkü geçiş oyunu oynamanın bile bir set tarafı vardır.
20 tane pozisyon vermişsin, 1 kere sete yerleşip pozisyona girememişsin, rakip dönen bütün topları toplayıp tek paslarla geçişlerde korku filmi çekmiş, devreye 4-0 girebilecekken Allah korumuş. Burdan iyi bir şey çıkartmak mümkün değil. Çünkü oynadığımız şey futbol değil. 2 metrelik heriflere karşı da 1.75 boy ortalamasıyla doldur boşalt yapmak apayrı bir komedi zaten.

Jelert çok iyi çıkabilir ama zamana ihtiyacı var 2-3 sene oyuncu yetiştirdik tam kıvamına geldi sattık aslında kötü değil ama boşluğu doldurması sıkıntı oluyor.

Tüm parçaların iyidir satarsın yerine aldığın adam yine sırıtmaz ama sistemdeki en kritik adamı sattığın an paradan daha fazla kaybın oluyor.

vallah young boys maçında çocuksu fiziği panikletti ne yalan söyliyim

yazdigin yorumdan bagimsiz, bir noktayii paylasmak istedim .
sevgili onur ve + sevgili @Emre Bari ,

kanimca jelert'in bariz dezavantaji anatomik yapisiyla da ilisik.
bunu da alinirken bir baslikta deginmistim nacizane .
bir iki yil once okudugum bir rapor da bu noktaya bold deginilmisti dezavantaj babinda. <- >bacak boyu dolayli , adimlarin kisaligi, kosarken uzunlara veya boey tarzi atletiklere nazaran - > kosu mesafeyi zamanlama olarak bir tik gec almasi, haliyle versuslar da yetisememe ,onde kalirsa geriye zamanlama da yetersiz kalis gibi durumlar ortaya cikmasina kapi aciyordu,,,,

fizik guc olarak da yeterli olmadigi , versuslar da birebir kaldiginda ellerini faul yapmadan rakip oyuncu nun dengesini vs bozup topu kapma/tac'a vs gondermeyi ilk planda dusunuyordu. gibi gibi noktalari hatirliyorum bu okudugum rapor dan.

saygi ve selamlar .
Üstat; bol temaslı oynayıp, bu boldladığım kısmı iyi yapsa defansif olarak zaaf pek yaşatmaz zaten muhtemelen ama bunları da çok iyi yapamıyor gibi. Özellikle temaslı oyunda benim ciddi şüphelerim mevcut şu anda. Köhn'ün de en büyük sıkıntılarından birisi bu. Rakibe yapışmıyor, çok uzak kalıyor. Gölge pres derler ya, o hesap işte. Rakibin mesela çok kolay orta açmasına sebebiyet veriyor bu durum. İzlerken bassana lan adama dediğim çok an oluyor.

O maç biraz takım kurgusuylada alakası vardı mesela Sara içinde ilk 2 maç ışık yok ya da neler deniyordu fakat bu tarz yeni transferlerde hızlı başlaması yerine yavaş yavaş yükselmesi daha olumlu oluyor.

O da Sara gibi 1 maç sonra tamamen takım arkadaşlarını çözer bol bol antrenman yaptıkça alışırlar.

İster halaand gelsin ister belinham gram umrumda değil görmek istediğim tek şey dursun ve saz arkadaşlarının defolup gitmesi galatasaraya bundan daha büyük iyiilik olamaz dünya karması takım kurun başında dursun varsa bir halt olmaz

Hatırlamıyorum tam olarak da, öyle bile olsa 100 tane denemişsin, 1 tane gol atmışsın, böyle bir oyun planı olmaz, sen Anadolu takımı değilsin ki onlar bile artık böyle oynamıyor çünkü geçiş oyunu oynamanın bile bir set tarafı vardır.
20 tane pozisyon vermişsin, 1 kere sete yerleşip pozisyona girememişsin, rakip dönen bütün topları toplayıp tek paslarla geçişlerde korku filmi çekmiş, devreye 4-0 girebilecekken Allah korumuş. Burdan iyi bir şey çıkartmak mümkün değil. Çünkü oynadığımız şey futbol değil. 2 metrelik heriflere karşı da 1.75 boy ortalamasıyla doldur boşalt yapmak apayrı bir komedi zaten.
Şimdi özetten tekrar baktım öyle olmuş.

Oyun planını ben de eleştiriyorum ama stoperler uzun vurmuş pas isabet oranı ararsanız tabi ki düşük çıkar onu demeye çalışıyorum. Stoperleri burada acımasızca eleştiriyorlar orası çok saçma. Her attığı uzun top isabetli olmaz üstüne birisinden de gol çıkarmışsın. O istatistikleri verip stoperleri eleştirmek çok saçma bence.

Bu oyundaki en günahsızlar maalesef stoperler. Orta alanda kocaman bir boşluk var ve bizim kanat oyuncuları da dahil hiçbir oyuncumuz rakip paslaşırken top kapamıyor. Sorun burada başlıyor. Torreira acayip şekilde ileri çıkıp gereksiz baskı yapıyor eğer bunu hoca istiyorsa bu işi direkt bırakması lazım. Yok kafasına göre çıkıp basıyorsa o da ciddi sıkıntı Lucas'ın uyarılması lazım.

Fizik işini çok takmayın. Dünyanın en iyi beklerinden Lahm 1.70 ve 65 kiloydu. Jelert 1.75 ve 65 kilo. Tarzı da ona benziyor İnşallah bu çocuğun üzerine koyabiliriz

Bu Galan defansif mi yine Okanball için ofansif kanat bek mi transfer ediyoruz?

Inlesin Tüm Ülke Zaferinle Şanlı GALATASARAY

Şimdi özetten tekrar baktım öyle olmuş.

Oyun planını ben de eleştiriyorum ama stoperler uzun vurmuş pas isabet oranı ararsanız tabi ki düşük çıkar onu demeye çalışıyorum. Stoperleri burada acımasızca eleştiriyorlar orası çok saçma. Her attığı uzun top isabetli olmaz üstüne birisinden de gol çıkarmışsın. O istatistikleri verip stoperleri eleştirmek çok saçma bence.

Bu oyundaki en günahsızlar maalesef stoperler. Orta alanda kocaman bir boşluk var ve bizim kanat oyuncuları da dahil hiçbir oyuncumuz rakip paslaşırken top kapamıyor. Sorun burada başlıyor. Torreira acayip şekilde ileri çıkıp gereksiz baskı yapıyor eğer bunu hoca istiyorsa bu işi direkt bırakması lazım. Yok kafasına göre çıkıp basıyorsa o da ciddi sıkıntı Lucas'ın uyarılması lazım.

Yok yav, ben Abdülkerim haricinde oyuncu eleştirmeyi genel olarak bıraktım. Çünkü iş oyuncuları aştı artık. En basitinden bir takımda topu alan herkes 2 pas yapmadan direkt ileri şişiriyorsa demek ki onu hoca istiyordur. Bize futbol diye layık görülen şey bu kadar işte. Futbol diye bildiği şey bu kadar. Farklı şeyler dener, sistemi değiştirir vs beklentisi olan varsa boşuna bekliyor. BJK'den 5 yiyip YB maçına sanki BJK maçı hiç yaşanmamış gibi çıkan birisi var takımın başında. Takımın sisteminde problem olduğunu bile kabul etmeyip hakemi vs bahane ediyor. Hala düzelme bekleyen varsa daha çoook bekler. Kadıköy'de bir 5 tane de FB'den yersek belki sezonu kurtarabiliriz ama.

Asla satılmaması gerekenler

Barış
Torreira
Nelsson
Sanchez
İcardi

Satılmaması hayrımıza olacaklar

Kerem
Batshuayi
Ziyech
Kaan
Abdulkerim

Sözleşme Yenilenmemesi ya da yedek olarak kalması gerekenler

Mertens
Muslera

O maliyete Alınmasa iyi olur denebilecekler

Jelert
Sara

Satılması gerekenler

Köhn
Zaha (yedek kalacaksa maliyet nedeni ile)
Dubois
Oliveira
Yusuf (yabancı sayıldığı için)

Seneye böyle başlayıp alınması ve ayrılması gerekenler aşağı yukarı bu şekildeyken durumu siz değerlendirin.

Erden Timur’un Mayıs’ta bağladığı Batshuayi dışında direkt katkı veren bir isim yok hemen.

İşin kötüsü alınan oyuncular iyi de olsa mevcut oyun planı ile fiziksel mücadele gücü ve sertlik bakımından yetersiz görünecekleri için katkılarından çok bu yeterlilikleri konuşulacak.

Anlamadığım nokta madem Scout işi yapıyoruz gidip

Doue
Camara

İkilisini ikna edip fiziksel ve temaslı oynayan ve tekniği de fena olmayan iki Afrika kökenli Fransız alt yapılı ismi kadroya katarak Okan Buruk’un istediği futbolu oynatabilir ya da işler hale getirebilirdik.

Köhn yerine de geçiş yerken sırıtmayacak başka bir atlet ve defansif bek bakılırdı.

Ne gidenler halloldu ne gelenler (iyi olmalarından bağımsız) plana uygun.

Maliyet desen yine kol gibi.

Abi o zaman siz afedersiniz ne işe yarıyorsunuz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt