İşin mantık tarafına bakarsak yapılması gereken belliydi, tekerleği yeniden icat etmeye gerek yoktu ki doğrudan buna dair açtığım başlıkta hocayı fazlaca eleştirdim. Mertens' in veliahtı olarak, bu maliyetle aldırmış olması daha da mantıksız; zira transfer sezonuna girerken merkezdeki ihtiyaç çok daha öncelikliydi. ''Bu sezon merkezde idare etsin de seneye Mertens' in yerini alsın'' düşüncesi senin aklına yatıyor mu cidden? Ki böyle düşünmüş olsa, Mertens' i çıkardığında bir kere de olsa Batshuayi yerine Sara' yı o mevkiye çekerdi; aklından bile geçirmemiştir.
Geçen yaz Ndombele transfer edildiğinde, bir futbol aklının bunu düşünmemesi gerektiğinden ve son anda Vecino denemesi yapılmasından hareketle, hocanın tercihi değildir diye düşünüp Erden Timur' un açık-örtülü inisiyatif kullanmış olabileceğinden bahsetmiştim. Bu sözümü geri aldım, yanılmışım; bugün Sara' yı regista rolü için aldırmış olan TD dün de Ndombele' yi aldırmış olabilir pekala. Bize göre yanlış olan, hocanın istikrarlı ve inatçı bir tercihi gibi görünüyor özetle...