Transfer Nöbeti #15 | 2025 Yaz Arşiv

Maliyetinden Bağımsız, Tek Defans Transferinde Hangisi Olsun?

• Kullanılan toplam oy
    148
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu arada Lig'de Fb - Beşiktaş - Ts ve Başakşehir'in forvetleri de güzel..

Herkes şampiyonlar ligi ile görüşlerini belirtmiş, ben de birkaç kelam etmek isterim.

Ben ŞL'ye katılıp "mantıklı" oyun sergilemeye çalışan ve kupayı kazanma ihtimali olmayan takımlardan hazzetmiyorum. Hatta nefret ediyorum. Futbolun, sporun katili bu takımlar. Maalesef dünyada sadece futbolda var bu seyir zevkini, oyunun heyecanını öldürme olayı. Baskette, voleybolda vs göremediğiniz bir şey bu.

Misal Sparta Prag. Sen dünyanın en iyi taktiğiyle çıksan ne olur çıkmasan ne olur. İstersen 11 kişi kapan Barça'dan 2 yiyip kaybedeceksin. Hadi berabere kaldın, ee? Kupayı mı kazanacaksın? Böyle bir iddiası olmayan takımların bu turnuvayı güzelleştirmesi, yürekten cesur oyun sergilemesi taraftarıyım. Eğer finale çıkıp kupayı kazanma hedefin yoksa böyle aman dikkatli oynayalım, şu maç şöyle yapalım, bu maç böyle yapalım gibi bir şey bence mantıklı değil.

Okan hocaya bu yüzden geçen sene AL'de çok sinirlendim. Çünkü gerçekten kadromuz hem doğru transfer ile hem de potansiyeli ile bence AL'de yarı finali görebilirdi. Okan hoca yukarıda bahsettiğim "mantıklı" oyun anlayışından uzak kaldı ve biz de bu hedeften uzak kaldık.

Ancak ŞL'de işler böyle değil. Bu takımın görebileceği maksimum çeyrek final, son 16'yı görürse öp de başına koy. Turnuvanın tadını çıkarta çıkarta oynayalım istiyorum. Deplasmana Liverpool'a gittiğinde 5-4-1 çıksan ne yazar, 4-4-2 çıksan ne yazar. Çık yüreğinle testislerini ortaya koya koya oyna. En fazla 3-0 4-0 5-2 falan yenilirsin. Sanki kapana kapana oynayınca finale uzanacaksın.

Selçuk inanın hocalık kariyeri.

Kocaelispor Kocaelispor Teknik Direktör 25/26 (1 Tem 2025) - 1 0.00
Gaziantep FK Gaziantep FK Teknik Direktör 23/24 (8 Mar 2024) 24/25 (10 May 2025) 48 1.40
Kasımpaşa Kasımpaşa Teknik Direktör 22/23 (22 Kas 2022) 22/23 (18 Mar 2023) 13 0.85
Galatasaray SK Galatasaray Yardımcı Antrenör 20/21 (1 Eyl 2020) 21/22 (10 Oca 2022) - 0.00 Yardımcı Antrenör yanında: Fatih Terim (79 maç)

2 sene yardımcılık yaptı bizde bu bir.
Ayrıca gomiş bile gittiği yerden katkı sağlamaya devam ettiği yerde,
melonun bile sürekli oyuncu önerdiği yerde 12 sene ekmeğimizi yemiş adam verin şu oyuncunuzu yetiştireyim yada şu oyuncuyu alın diye brifing vermez mi?

Galatasaraylı selçuk demesinler diye de bizim oyunculara ısrarla oynattığı sert sakatlamalı futbolu da unutmuş değilim. Çok sevgili fenerine karşı pamuk gibi davranıyordu.

Bizde çalışırken bizim seviyede bildiği/gördüğü bir oyuncu olduysa scout ekibine oyuncu önermiş, izlemelerini istemiş de olabilir, çıkıp açıklayacak hali yok. Başka takımlardayken de bize oyuncu önermesi falan gerekmiyor, böyle saçma bir beklenti olamaz, ayrıca olsa bile onu da açıktan değil, doğrudan yetkilisine iletebilir. Gomis-Melo falan bizim kendi izleme ekiplerimizin fiilen ulaşıp izleme şansı düşük başka ülkelerdeki oyuncularla ilgili bilgi veriyor olabilir, onun da çoğu talebimiz üzerine falandır...

Diğer mevzular başka mevzular... Bizdeki dönemdeki ilk 1-2 yıldan sonraki futbolundan ben de memnun değilim. Maaşında indirime gitmediği mevzusunu da az önce Caner'in söylemesiyle hatırladım, bunlar sinir bozucu evet. TD'lik serüveninde de atıyorum Arda gibi "geniş GS camiasının parçası" gibi davranmadığı, bizden bağımsız/tarafsız bir kariyer kovaladığı izlenimi bende de var. Yani ileride hangi büyükten teklif gelse çalışır muhtemelen. Çok bize yakın durmuyor. Bundan dolayı sevmiyorum dersen saygı duyuyorum, olabilir ama mesela Okan Buruk da bize TD olana kadar çok öyle GS'li havasında değildi sanki. Kariyerinin başında böyle bir tercih yapmak çok da tuhaf gelmiyor bana o yüzden.

Öte yandan Selçuk takımlarıyla bize çok direnirken FB'ye yattığı gibi iddiaları inandırıcı da bulmuyorum, somut da bulmuyorum. Anteple FB'yi ya zorladığı ya da puan kaybettirdiği olmuştu ayrıca sanki, aklımda yanlış kalmadıysa...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt