- 18 Temmuz 2009
- 81.696
- 238.569
- 5.093
49 tane oyuncu vardı Aysal ayrıldığında, total maaş yükünün 95 olduğunu çoğu kişi söyledi o dönem.Ben mi yanlış hatırlıyorum yoksa stadyum gelirleri, yazın naklen yayın gelirleri gibi kalemler ednan tarafından önceden alınıp pul edilmesi mi? Üzerine dün yeniden gördüğüm polatın 70 milyon dolar gibi bir kredi çekip nereye harcadığı da meçhul.
Aysal yönetimi iyi bir sponsorluk geliri, huawei gibi bir markayı getirip formaya reklam verme gibi katkıları oldu.
Birde en babasının 5,5 milyon euro aldığı peşine sneijderin burak ve selçuk gelen takımın 30 oyuncu 3milyon euro alması lazım ki 95 milyon maaş olsun. Ben 60 milyon euro diye hatırlıyorum.
İdari açıdan sıçıp batırması elbette ayrı. Mali olarak da ş.ligi katılım parasının 10 milyon euro olduğu yerde de bu paraları vermek de net enayilikti kabul etmek lazım.
Doların 1.2 tl olduğu yerde kulüp 200 liraya forma satıp bunun da %15ini kar olarak alıyorken bu aptallık hepimizin hoşuna gitse de kontrol edilebilir bir iş değil elbette.
O dönem en tepedeki oyuncunun falan maaşı 30-40 milyon euroyken neredeyse 1,5 kat toplam maaş vermek düşününce ürkütücü. 200 milyon alan adamlar vae düşünsene 30 milyon euro ş.ligi için 300 milyonluk takım kurulması. Höh
Stat gelirleri temlikliydi de o da gelecekten bilet sattı aynı hadise.
Üstüne hisse senetlerini sattı üstüne bedelli yapıp durup borsa değerini bayağı düşürdü onca gelire rağmen.
Üretilen ekstra gelir falan da yok.