Kesinlikle bu, videoda rakibi de bozarak onları da düşürdüğünü söylemiş ama dün Molde’yi düşüremeyince aldılar oyun üstünlüğünü. Lucas varken de Avrupa’da sorun yaşayabiliriz bu yaklaşımda, sürekli geriye koşmak zorunda kalıyoruz.
Saçma olan bu planın ana oyuncusu Kerem, daha yüksek pas yüzdeli birisi yapmalı illa yapacaksak.
önceki maçlarda da dikkatimi çeken ama dün daha net görünen bir durum var
biz set hücumu yaparken takımın aldığı pozisyonda ve yerleşmede büyük bir sorun görüyorum
biz orta çizgi civarında stoperlerimizle hazırlık pası yapıyoruz, berkan onların yanında oluyor genellikle duruma göre de ya oliveira ya da kaerem yaklaşıp top alıyor bu oyunculardan
ama dediğim gibi bu 3lü 4lü hattı orta çizgiyle orta uvarlağın rakip taraftaki bitişine paralel bir alanda yapıyoruz
sonra kocaman bir boşluk oluyor ve ardından ceza sahası çizgisine paralel yine 6 oyuncumuz oluyor
yani takım şöyle kalıyor
nelsson berkan akerim
--------------------------kerem
boşluk
boşluk
boşluk
boşluk
boey yunus mertens icardi oliveira angelino
bu yerleşiminde iki eksisi oluyor birincisi oyun kurulumunda ikincisi top kazanımında
böyle yerleşince genellikle abdülkerim ve keremin şişirmesiyle sonuçlanıyor ve pasla, ikili veya üçlü yardımlaşmayla rakibi eksiltip açamıyoruz
mesela kerem hiç ikiye birlerle bir 30 metre katediyorum demiyor diyemiyor
o durumda da top bize gelmediği her anda döneni toplayacak adam olmuyor orada ve malesef çok kolay geçiş yiyoruz
ben de bu durumu hocanın oyun anlayışına bağlıyorum artık