Transfer Nöbeti #17 | 2023 Yaz Arşiv

#8 Profili Tercihiniz?

• Kullanılan toplam oy
    379
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ayrıca dün iyice emin oldum, bu hızlı oyunu Okan istiyor yani pas hataları da o yüzden. Orta sahada alan gördüğüne atıyor, o yüzden kolay kolay yerleşerek hücum edemiyoruz.

Bahsettiğiniz 02:25'deki "Rush" olayı sanırım. Bence de hocanın istediği bir durum fakat Torreiranın farkı, ani pres yeteneğinin yanında, ortada kalan topları toplama becerisinden bu taktikte öne çıkıyor ve o olmadığında özellikle bu yüzden sıkıntı çekiyoruz gibi

Avrupa maçlarındaki tüm seviyelerde yıkıcı üstünlük beklemiyorum sadece kazanmak tur geçmek bunlar bizim için şu aşamada yeterli
Öyle olmalı zaten, Beşiktaş geçiş oynayarak çıktı ŞL grubundan ama biz kapanarak oynamıyoruz, stoperleri orta sahaya çıkarıyoruz sorun orada.

Büyük takımlara bunu yaparsak rezillik olur.

Bahsettiğiniz 02:25'deki "Rush" olayı sanırım. Bence de hocanın istediği bir durum fakat Torreiranın farkı, ani pres yeteneğinin yanında, ortada kalan topları toplama becerisinden bu taktikte öne çıkıyor ve o olmadığında özellikle bu yüzden sıkıntı çekiyoruz gibi

Kesinlikle bu, videoda rakibi de bozarak onları da düşürdüğünü söylemiş ama dün Molde’yi düşüremeyince aldılar oyun üstünlüğünü. Lucas varken de Avrupa’da sorun yaşayabiliriz bu yaklaşımda, sürekli geriye koşmak zorunda kalıyoruz.

Saçma olan bu planın ana oyuncusu Kerem, daha yüksek pas yüzdeli birisi yapmalı illa yapacaksak.

Tarihimizin en ballı maçı en kritik olanına denk geldi.Gidip kurban falan keselim,fakir sevindirelim dünkü maçın ardından.Normal şartlarda 3-1di dünkü maçın hakkı

Kesinlikle bu, videoda rakibi de bozarak onları da düşürdüğünü söylemiş ama dün Molde’yi düşüremeyince aldılar oyun üstünlüğünü. Lucas varken de Avrupa’da sorun yaşayabiliriz bu yaklaşımda, sürekli geriye koşmak zorunda kalıyoruz.

Saçma olan bu planın ana oyuncusu Kerem, daha yüksek pas yüzdeli birisi yapmalı illa yapacaksak.
ne yalan söyliyim herkes forma girdikten sonra CLde keremin 11 başlayacağını sanmıyorum

Valla şu andaki kadro ile ben buraya geldim..
Yerli kontenjanına göre Zaha-Kerem , Kazımcan-Angelino değişiklikleri yapılabilir durumda.

ab0JejEafI.png

Totnımdan Hojbjerg ismi dolanmaya başlamış. Zibilyon tane isme bir yenisi daha eklendi, bu işin sonu nereye varacak çok merak ediyorum.
Kim yazmış? Keşke olsa. Tam bir makina bu adam. Tottenham ve milli takımda son 3 senede oynadığı maç sayısı 180'e yakındı. Neredeyse sezonda 60 maç yani.

10 numaralı sistemde devam edeceğimiz kesin gibi

Bu durumda Torreira'nın yanına alacağımız 8 numara nasıl olmalı sizce

Bence Ziyech çok rahatlacak takımı oyun kurma ve hücum yönünden

Alınacak 8 numara fizikli defansif katkı veren Torreira'ya yardımcı olabilecek 6 numara özellikli biri olmalı diye düşünüyorum

Çok büyük ihtimalle Avrupa maçlarında mertens-oliveira-berkan 3 lüsü olmayacak ...Dünkü oyunun elbette izahı olmaz ama bu bölge de takımın resmen ana arteri.. Ben artık şunu net anladım Toreiranin yanina alacağımız adam net bir bayır domuzu olmak zorunda .. Çok daha ciddi rakiplerle ben oyun kurayım hücum planı yapayimla falan baş edemeyiz

Ayrıca dün iyice emin oldum, bu hızlı oyunu Okan istiyor yani pas hataları da o yüzden. Orta sahada alan gördüğüne atıyor, o yüzden kolay kolay yerleşerek hücum edemiyoruz.

Fatih terimin yatay paslarla çıkan rakip sahaya mehter marşı nidasıyla yerleşen takım şablonu da başarılı olmadı ama ..

En azından süperligte bu sistem tutmuyor bence.

O dönem UEFA’da da çok farklı oynadık tüm saha topun arkasına geçen çoğu zaman topu rakibe bırakan bir anlayışla başarılı olmuştuk.

Fatih hoca ligte topa hakim olan UEFA’da ise underdog bir anlayışa sahip takımlar sürdü sahaya..

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

önceki maçlarda da dikkatimi çeken ama dün daha net görünen bir durum var

biz set hücumu yaparken takımın aldığı pozisyonda ve yerleşmede büyük bir sorun görüyorum

biz orta çizgi civarında stoperlerimizle hazırlık pası yapıyoruz, berkan onların yanında oluyor genellikle duruma göre de ya oliveira ya da kaerem yaklaşıp top alıyor bu oyunculardan

ama dediğim gibi bu 3lü 4lü hattı orta çizgiyle orta uvarlağın rakip taraftaki bitişine paralel bir alanda yapıyoruz

sonra kocaman bir boşluk oluyor ve ardından ceza sahası çizgisine paralel yine 6 oyuncumuz oluyor

yani takım şöyle kalıyor

nelsson berkan akerim
--------------------------kerem
boşluk
boşluk
boşluk
boşluk
boey yunus mertens icardi oliveira angelino

bu yerleşiminde iki eksisi oluyor birincisi oyun kurulumunda ikincisi top kazanımında

böyle yerleşince genellikle abdülkerim ve keremin şişirmesiyle sonuçlanıyor ve pasla, ikili veya üçlü yardımlaşmayla rakibi eksiltip açamıyoruz

mesela kerem hiç ikiye birlerle bir 30 metre katediyorum demiyor diyemiyor

o durumda da top bize gelmediği her anda döneni toplayacak adam olmuyor orada ve malesef çok kolay geçiş yiyoruz

ben de bu durumu hocanın oyun anlayışına bağlıyorum artık

Berkan ve Oliverayı eleştiren çok ama onların yükünü artıran bir Mertens gerçeği var .Savunma kısmında son derece etkisizdi saçma sapan fauller yaparak yarardan çok zarar verdi bu maç malesef. Onun yerine defansif yönü daha kuvvetli bir oyuncu ile başlansa daha doğru olurdu sanki.Torerrialı kadrolarda bu denli sırıtmıyor.Zaman zaman ekonomik kullanarak bu son sezonunda iyi bir verim alabilirsek çok iyi olacak

Fatih terimin yatay paslarla çıkan rakip sahaya mehter marşı nidasıyla yerleşen takım şablonu da başarılı olmadı ama ..

En azından süperligte bu sistem tutmuyor bence.

O dönem UEFA’da da çok farklı oynadık tüm saha topun arkasına geçen çoğu zaman topu rakibe bırakan bir anlayışla başarılı olmuştuk.

Fatih hoca ligte topa hakim olan UEFA’da ise underdog bir anlayışa sahip takımlar sürdü sahaya..

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bence fazla uç örnekler veriliyor bu konuda.

Rakip yarı saha geçişini de her topta kilit pas denemekle, defanstan pozisyon oyunu ile çıkan ve yavaş hücum eden iki takım arasında 0 ile 100 arasında falan fark var. Oyuncu kalitesi arasında da ciddi fark var.

Onun dışında ben set oyunuyla hücum sürekliliğinden bahsediyorum, sadece hızla rakip dengesi bozmak odaklı oyun olmaz, oyuncular bile sahada çıldırıyor bu yaklaşım yüzünden.

İlla gegenpressing yapmaya çalışacaksak Liverpool gibi topa basmayı ve yeri geldiğinde sete dönmeyi bilelim, şuursuzca hücum ediyoruz.

Berkan ve Oliverayı eleştiren çok ama onların yükünü artıran bir Mertens gerçeği var .Savunma kısmında son derece etkisizdi saçma sapan fauller yaparak yarardan çok zarar verdi bu maç malesef. Onun yerine defansif yönü daha kuvvetli bir oyuncu ile başlansa daha doğru olurdu sanki.Torerrialı kadrolarda bu denli sırıtmıyor.Zaman zaman ekonomik kullanarak bu son sezonunda iyi bir verim alabilirsek çok iyi olacak
Bence şu üçlü aynı anda olmuyo. Ne top kapabiliyoruz, ne top kontrol edebiliyoruz, ne de sağlam bi orta saha kalıyor, çok kırılgan.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt