- 18 Mayıs 2011
- 23.985
- 13.218
- 1.998
Ben de işte tam bunu söylemeye çalışıyorum. 6 da 8 de iyi oynayabilen bir oyuncumuz var aslında. Biz yanındakine göre torreira ya şekil verebiliriz.burada 6 numara 8 numara diyerek genelliyoruz da bu biraz oyuncudan ne beklediğinle ve doğal olarak oynamak istediğin oyunla alakalı
mesela kimi hocalar 6 numarayı oyun kurucu regista seçerken kimisi taş gibi sert kesici seçebilir
kimisi 8 numarayı daha pasör seçer kimisi daha driblingçi kimisi de ön alana pres beklentisine karşılık birini bulur
şimdi biz torreirayı 8 yapacaksak pasörlük ve topla katedecek bir rolden çok dönenleri basıp alacak ve atak devamlılığını sağlayacak bir rol öngörüyoruz demektir
bu bağlamda amrabat dominguez ve mesela ndombeleyi almak arasında dağlar kadar fark oluyor benzer yerlerde oynasalar da
ndombele alınca top taşıyan 8 almış oluyorsun ve torreirayı daha çok savunma önü kesicisi ve kısmen top çıkarıcısı olarak görevlendiriyorsun
amrabat gelince torreiranın bu rolü ona geçiyor torreira dönenlere basan oyuncu oluyor filan
mesela ilkayı alsaydık bu kez de daha possesion oyununa yatkın bir ortasaha kurgusu planlıyoruz diyebilirdikj
Mesela Amrabat alınırsa herkes bizim aradığımız 8 numara bu değil diyebilir. Ama aslında adamı 8 için değil 6 için almışızıdır. Bunu bilmiyoruz. Ya da gedson tarzı bir 8 bulup alınabilir. Bu durumda torreira kaldığı yerden devam eder.
Burada önemli olan torreira nın bize çok büyük bir genişlik verebiliyor olması.
Daha öncede yazmıştım. Bence torreira belirlemeli yanında oynayacak oyuncunun meziyetlerini diye. Kendini nerede daha rahat hissediyorsa ona göre adam alınmalı oyun kurgusu içerisinde...