Transfer Nöbeti #2 | 2024 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Orta saha kim olacak merak ediyorum ya. McTominay, Fofana ve Thuram isimleri olmayacak bana göre. Hatta Sofyan dahi çok zor bir transfer, listede öncelik olmaması bir şeyi değiştirmiyor.

Thuram bir ihtimal olabilir diye dusunuyorum ama ilk iki isim, namumkun. Sebepleri hem populariteleri, hem maliyetleri hemde Tominay ozelinde lig ve takimi hatta pasaportu.

Yaz başında ortaya atılan isimlerin bir çoğu sosyal medya ya malzeme vermek için bence. Belki sadece bir yoklama çekilen isimlerdir en fazla. Taraftarı da gaza getirecek isimler ki yaz boyu etkileşim yapabilsinler...
Elbette ancak sonra gelen isme mırın-kırın ediliyor. En sevmediğim olay ise gerçekten olma ihtimali çok düşük isimlerin sanki hedefimizmiş gibi gösterilmesi. Thuram-Fofana ve McTominay çok rahatlıkla top 5 liglerde iyi takımlara gidebilirler isterlerse, bizim almamız bence pek ihtimal dahilinde değil.

Sutlar gayet etkili ancak mac icinde kopuk iste. Ustelik temposuz oynuyor. Karsisinda kosan bir bek ya da agresif ortasaha oyunculari olunca maalesef pasifize oluyor sonrada oyundan dusuyor. SPP, Bayern, fb maci hatta birkac diger Anadolu takimi macinda gorduk bunu. Ancak, kaleyi gordugunde etkili ya gormezse ? En fazla 3 kisi arasinda kalmis Icardi'ye orta acmaya calisiyor, mecburen. Zaha'da rakip eksiltme, dikine gitme cabalari var ancak kalani yok. Dedigin gibi, en etkili goz doldurdugu bolumde agirlik ikinci forvet ya da forvet gibi ceza sahasi icindeyken oldugu donemdi. Kanat oyuncusu gibi oynayamiyor hem eziyor, hem adam gecemiyor 10 deniyorsa 1 kere belki. Bu rakam BAY'da 5/5 gibi mesela.. Ama maliyet oyle degil. Ya oyun plani yanlis, ya oyuncular istenileni veremiyor ya da yanlis tercihler tamamen. Ziyech hadi tamam, Zaha icin beklentilerin altinda kaldigini soylemek yanlis olmaz. Kerem'in bu kotu biten sezon katkisi cok daha fazla, hem skor hem sure hemde dusuk maliyet olarak.

Gönül ister ki Tete de dahil hepsi satılsın zımba gibi tartisilmayacak biri alınsın ama bu iş hayal maalesef.. 2 senedir orta saha kan ağlıyor hala onun planlamasi yapılmamış sezon bitmesine rağmen..
Ben zahanin tişörtünü aldım ciktigi gün ama oyun içinde bu kadar silik bir Zaha kabul edilemez palacetaki halini zaten geçtim de sıradan Anadolu takımı kanadından daha kötü bir tek o meşhur bitirici şutları gerçek zahaya ait gibi..
Ziyeche gelirsek bu herifin komple adapte olmasını beklemiyorum da en azından takımın bir parçası olarak kalsa bile yeter bize ..Yedek kalınca sorun çıkarmasin başka birşey istemem..Allah vergisi bir yetenegi var kenarda hep istekli Tete yunus falan olsa neye yarar bize sıkışınca tek hareketle maç kazandiracak topçu lazım..
Maliyet kısmında hak veriyorum biraz lüks kaciyorlar

fake haber o zaman

tanıdığım 2 israilli vardı antalyadaki hariç biri gloukh biri 4 sene önce weismanndı

Ziyech de Zaha da kalmalı geçen sezon hem takıma adapte olma süreçlerinin uzaması hemde sakatlık sorunları yüzünden performanslarını tüm sezona yayamadılar ama üst segment kaliteye sahip isimler. Hem Ziyech-Zaha kalitesine sahip olsun hem daha genç olsun hemde tüm sezon sakatlanmasın tarzı bir oyuncu arıyorsak öyle bir oyuncu getirmemiz çok çok zor. Ziyech ve Zaha'yı iyi bir sezon başı kampıyla sezona hazırlayıp daha fazla takım içi sorumluluk yüklenirse katkıları artacaktır.

Gönderilecek adamları göndermek en az transfer yapmak kadar zor.
Özellikle bu yönetim bu işin altından kalkmayı becerebilecek bir ışık vermiyor.

Zaha'nın bir çırpıda aklıma gelen kritik katkı verdiği veya aldığı maçlar:

Ankaragücü (e)
Kasımpaşa (e)
Trabzon (d)
Gaziantep (e)
Kasımpaşa (d)

Ziyech'in:

Başak (d)
Kasımpaşa (d)
Alanya (d)
Adana (d)
Sivas (e)

Zaha sezon ortası, Ziyech sezon sonunda kritik maçlara imza attı. F/p tartışılır ama ikisi de şampiyonluğa direkt etki etmiştir. İkisini de göz ardı etmemek gerekir imho.

Yenildigimiz Hatay maçında da 1-1i Zaha yapmıştı.. o ara acayip atıyordu yaw nolduysa silindi gitti

Ikisi de beklentilerin altinda ve soru isareti dolu maalesef. Olabilir, her oyuncu tutmayabilir ancak elden cikarmamiz gerekiyor en az 1'ni. Guvenilip yola cikilmaz bu cok net. Bizde Ziyech 10 numaraya koysak o presi yapamaz, o zamanda baska sorunlar ortaya cikacak. Onde Icardi gibi bir maliyet varken Zaha'yi da forvet yapamazsin, kanat oyununda da maalesef bitik durumda. BAY girince takim nefes aldi, Zaha'nin oynadigi bir donem sonrasi cunku bu oyun planinda, rakip sahada oyunu yigdiginda birileri adam eksiltmeli, cizgiye inmeli vs.. Zaha bunlari yapamadi ki denedi ama yapamiyor adam maalesef. Ceza saha icinde de her vurdugu gol falan olmadi. Daglara taslara vuruslari da var ya da kaleci ustune, Kerem gibi. Ama evet bir donem katki verdik sonrasi yok. Zaten sakatlik yasadi, Ziyech gibi. Yanisi, guven konusunda = ?????
Abi işte 1 adam gecememe konusu çok korkunç ya. Ki bu adamın en büyük özelliklerinden biri adam eksiltmek. Kondisyon yaş uyum vs hepsini kenara birakiyorum. Ayı gibi güçlü olan bir adam mesela bir anda vitaminsiz Atalay Babacan kıvamına gelemez. Ya da Messi gibi oyun aklı olan biri 6 ayda Sabri gibi olamaz. Bu adamın resmen kötü replikasini almışız gibi hissediyorum. Bak mesela adam geçiyor topla çok oynuyor eziyor o yüzden topu kaptırıyor da diyemiyoruz. Çok vahim bir durum ya direk geçemiyor ve olay bitiyor. Top ayağına yapışan adam bize geldiğinde yakın çekim top kontrolüne bakiyorum sanki ayağı 44 numara olan biri 49 numara ayakkabi ile sahaya çıkmış da o yüzden yalpaliyor gibi. Bilemiyorum ya cidden güvenemiyorum. Diğeri zaten kafadan kırık. Hiç sağı solu belli olmaz bir bakmışsın hocaya sövmüş. Kafada conta eksik çünkü.

Ya kardeşim şu zaniolo'yu satmayacaksanız kiralamayın da. Millet senin topçunu malını niye geliştirmekte ısrar etsin kullanıp atıyorlar işte. Zaniolo'nun üzerinde durmak lazım biraz. Genç sayılabilecek yaşlarda hala.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt