Umut Işık
Hocaların Hocası
- 6 Temmuz 2015
- 54.458
- 65.625
- 3.963
Ben daha önce Terim döneminde bir çok kez hocayı savundum en kötü gününde bile destek oldum en sonunda Burak Elmas'la iyi bir yapı kurulup şans almalı demiştim bugün geldiğimiz noktada hocanın kendi hataları yüzünden başarısızlığa sürüklendiğini düşünüyorum mesela Luyindama, Yedlin, Feghouli, Babel, İsmail, Fatih gibi oyunculara hiç bulaşmayacaktı geçen sezon sonu herkesin ortak fikir olarak yollanması gereken adamları sayıyordu ki bunları yollayacaktı yapılanmanın önemi ortaya çıkacaktı bugün geldiğimiz noktada gitsin denilen bütün adamlar 3 hafta önce 11'de oynuyordu en başta kendi laflarıyla çelişti değişim hepimiz istiyorduk kaybetmeyi de göze aldık ama bunu yaparken en azından İsmail yerine 17 yaşındaki çocuğu oynatmalıydı ya da Luyindama yerine Işık Kaan ısrar etmeliydi örnekler çoğaltılabilir bunları hiç yapmadın gurbetçi scout transferi yapıp koymalıydın. Ama işte olayın koptuğu nokta dediğim gibi gitsin denilen adamlar galibiyet için sahaya çıkartıldı ve bu adamlar hocanın kariyerinin sonlanmasına sebep oldu hoca bence fazla güvendi ve güvenmekle hata yaptı. Galibiyet için kadro çıkarıp başarısız olduğunda da hocaya yazacaktı. Ne olursa olsun güzel bir ayrılığı hak ediyordu ama o da olmadı.
Gelelim Torente onun için de aynısını söyleyeceğim hocaya ne olursa olsun sonuna kadar destek olmalıyız bilgi seviyesi yüksek bir teknik adam olduğu gözüküyor hücumda bile bugün baya organize ve pas hızı yüksek bir takım seyrettik aynı sistemi oynadığımızı ama doğru bir şekilde oynayacağımızı düşünüyorum mesela kaleci, 6 numara ve pivot forvetle bu sistemde çok başarılı olabilir. Bugün iki takımdaki kaleci ve forvetleri değiştirsek gerisi aynı kalsa maç 1-4/1-5 dahi bitebilirdi. Zamana ihtiyacı olduğu kesin takımın onun pas hızındaki temposuna alışması içinde zaman gerekiyor çünkü Terim zamanı top hızı yavaşken bugün merkezden ve bekler üzerinden pas hızı yüksek ayakta çok top tutmayan takım izledik. Dediğim gibi Terim sevgisi hiçbir zaman değişmeyecektir ama sırf Torent başarısız olmasını istemek başka bir şey o yüzden ne olursa olsun desteklemeliyiz. Umarım başarılı olursun.
Gelelim Torente onun için de aynısını söyleyeceğim hocaya ne olursa olsun sonuna kadar destek olmalıyız bilgi seviyesi yüksek bir teknik adam olduğu gözüküyor hücumda bile bugün baya organize ve pas hızı yüksek bir takım seyrettik aynı sistemi oynadığımızı ama doğru bir şekilde oynayacağımızı düşünüyorum mesela kaleci, 6 numara ve pivot forvetle bu sistemde çok başarılı olabilir. Bugün iki takımdaki kaleci ve forvetleri değiştirsek gerisi aynı kalsa maç 1-4/1-5 dahi bitebilirdi. Zamana ihtiyacı olduğu kesin takımın onun pas hızındaki temposuna alışması içinde zaman gerekiyor çünkü Terim zamanı top hızı yavaşken bugün merkezden ve bekler üzerinden pas hızı yüksek ayakta çok top tutmayan takım izledik. Dediğim gibi Terim sevgisi hiçbir zaman değişmeyecektir ama sırf Torent başarısız olmasını istemek başka bir şey o yüzden ne olursa olsun desteklemeliyiz. Umarım başarılı olursun.