Transfer Nöbeti #20 2022 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kim alacak 5 yıllık alan adamı? 29 yaşında ki ve klübünün aldığı maaşın yarısını karşıladığı haline bile kimse talip olmazken 31 yaşındaki halini kim bonservis verip alsın.
Ya hadi almasın diyelim adam sendeki golcü sorununu çözdü bunu kompanse edemeyeceksen külübü kapat gitsin. Her oyuncu geri dönüşü olacak diye bir kaide mi var anlamadım. Geri dönüşü olanlarda mevcut şuanda. Ve dahası da alınabilir sonra bunda ne sıkıntı varki

Bu saydığın oyuncuların toplamı 17-18m. yapar. Feghouli ve Babel ikisi tek başına 8m civarı alıp hiç bir faydaları yoktu. Senin hesaba göre gidersen burda 6 oyuncu var. Ortalama genç bul 1.2 ver yine yaptı 7-8m ve riskin babasını aliyosun. Şu saydığın oyuncuların hangisi tartışmalı birde onu söyle. Seferovic okey başka? Oda açılır kendini toparlar bence. Onu bunu da geç orta saha Berkan Taylan herkes küfürler ediyodu. Şimdi aldığın adamlar klas kalite ben anlamadım asıl sen nasıl bir Galatasaray istiyosun? Anlat eğer mantıkliysa dediğini savuncam şahsen bunndan sonra
Avrupa’da olmadığımız sezonda İcardi, Sefer, Mertens’e bir sezonluk 11.5 milyon euro verilmesini gerçekten savunuyorsan seninle ortak bir noktada buluşamayız üstat. Hiç boşuna tartışmayalım.

Mevcut yönetimin zamanında önüne gelene 3-4 milyon maaş vermesinden ne durumlara düştüğümüzü ne çabuk unuttunuz. Yahu ffp biteli 10-20 yıl değil daha bir kaç yıl oldu şunun şurasında bu kadar balık hafızalı olmayalım. 4 sene boyunca hepimizi muhasebeci yapmadılar mı? Satmadan alamadık, kuruşun hesabını yaptık. Neden yaşandı bunlar? Nasıl bu kadar çabuk unutabiliyorsunuz, nasıl geçmişten ders çıkartmıyorsunuz hayret ediyorum.

Hâlâ şu verilen maaşları savunanlar var. Şampiyon olsan bile 3 futbolcunun maaşını çıkartamıyorsun ne anlatıyorsunuz abi siz? Hangi evrende yaşıyorsunuz?

Avrupa’da olmadığımız sezonda İcardi, Sefer, Mertens’e bir sezonluk 11.5 milyon euro verilmesini gerçekten savunuyorsan seninle ortak bir noktada buluşamayız üstat. Hiç boşuna tartışmayalım.

Mevcut yönetimin zamanında önüne gelene 3-4 milyon maaş vermesinden ne durumlara düştüğümüzü ne çabuk unuttunuz. Yahu ffp biteli 10-20 yıl değil daha bir kaç yıl oldu şunun şurasında bu kadar balık hafızalı olmayalım. 4 sene boyunca hepimizi muhasebeci yapmadılar mı? Satmadan alamadık, kuruşun hesabını yaptık. Neden yaşandı bunlar? Nasıl bu kadar çabuk unutabiliyorsunuz, nasıl geçmişten ders çıkartmıyorsunuz hayret ediyorum.

Hâlâ şu verilen maaşları savunanlar var. Şampiyon olsan bile 3 futbolcunun maaşını çıkartamıyorsun ne anlatıyorsunuz abi siz? Hangi evrende yaşıyorsunuz?
Tmm kardeşim o zaman siz gidin genç potansiyelli adamlara 8-10 bonservis verin sonra tutmayınca kiralayın orya buraya sırf düşük maaş alıyor diye. Bişey demiyorum ben. Senin fikrin böyle bir Galatasaray ise evet tartismayalim daha iyi çünkü orta nokta aramızda olmaz

Şu an mevcut kadro + düşünülen transferler konusunda eleştirileri anlayabiliyorum fakat bu sene tekrar bir kumar oynamamız bizi daha kötü bir senaryoya iterdi. Geçen sene kurulan kadrodaki futbolcular sorumluluk almayan ve zorlu maçlarda panikleyen bir kadroydu. Transfer işi psikolojik bir iştir. Stattaki taraftarın ilk maçtan itibaren oyunculara tepkisi bile her şeyi çok etkiler. Mesela Abdülkerim içerideki ilk maçta hata yapar yapmaz taraftarlar tarafından eleştirilip yuhalanmaya başladı. Bunu Torreira ya da Mertens yapsaydı bu kadar çok tepki çekmezdi. İster istemez futbolcu ne kadar yıldız olursa kredisi de o kadar yüksek oluyor.

Evet geri dönüşü olmayan adamlar alıyoruz belki. Icardi transferinde özellikle başından beri nötrüm. Ne iyi ne de kötü bir transfer benim için. Gerekli mi ? Evet gerekli. Ama doğru kişi mi? Gerek bonservisi gerek maaşı söz konusu olunca gelecek sene takımda kalma ihtimali düşük bir futbolcu için bu kadar mevzu boşa gibi geliyor. Ama psikolojik olarak geçen seneki transferlerden sonra Galatasaray'ın tekrar Galatasaray olduğunu göstermek adına gerekli bir transfer.

Yapılması gereken strateji Icardi + genç bir forvet adayı (momo tarzı ya da momo'da ısrar) kanatlara ve orta sahaya satılabilecek 2 adet topçu + torreira ve mertens transferi gibi. Özetle bu yıldızların yanlarına alternatif olarak ya da 11'e genç futbolcular eklemeliydik. Bu isimler Morutan ve Cica olmadı ısrar edilmesi gereken kişi Cica değil Morutan'dı çünkü yetenekleri gerçekten var ama oyununu geliştirmesi gerekiyordu ve geçen sene FT ve Torrent bunun önüne geçti.

Yapılan transferleri doğru ama eksik buluyorum. Kadromuzda hala eksiklerimiz bulunuyor ve yerli topçu çok az olduğu için elimiz genel olarak bu anlamda sıkışık. Geri kalan günlerde yapılacak kanat ve 10 numara transferi ve olursa stoper transferi ile ligin en güçlü adayı olacağız. İşin muhasebesel kısmı dışında düzenli şampiyonluk ile bir ritim yakalayacak ve bundan sonra iskeleti bozmadan yerlerine benzer kalitede futbolcular çekmemiz gerekiyor.

İcardi'yi geçen hafta sessiz sedasız İstanbul'a getiren ve doğru düzgün haber çıkmadan geri yollayan yönetim, gizli tutma işinde ilerlemiş görünüyor.

Bence gelecek isimler de pat diye gelecek, şu an bilgi akışı olmaması olumlu.

Ama tabii 5'i 6'sı olur hala gelmezler, o zaman boş yere saklamış olabilirler.

Weghorst'u kim istemedi? Neye bahane buldu?

Herkes Tjk yerine araya girelim falan diyordu.

Bu, taraftarı aptal yerine koymak da tam moda oldu.
Aynen oturduğum yerden sallıyorum zaten ben de. Daha Burney küme düşmeden Nisan Mayıs aylarında Weghorst takımıyla küme düşerse Türkiye ligi için çok iyi bir forvet olur dediğim zaman

Adamın takım arkadaşlarıyla yaşadığı problemden, futbolculuğuna, yeteneksizliğine kadar neler söylendi ben biliyorum. Ne zaman Weghorst kelimesini yazsam forma peşi sıra şöyle istemem böyle istemem alıntıları geliyordu mesajıma

Beşiktaş talip olup getirdiği zaman mı değere bindiyse bilemem orasını

Ya hadi almasın diyelim adam sendeki golcü sorununu çözdü bunu kompanse edemeyeceksen külübü kapat gitsin. Her oyuncu geri dönüşü olacak diye bir kaide mi var anlamadım. Geri dönüşü olanlarda mevcut şuanda. Ve dahası da alınabilir sonra bunda ne sıkıntı varki
Bu adamın kariyeri belli 31'inden sonra amerika'ya gidip sağlık için futbol tadında takılmak. Bu adamdan hırslı sürekli katkı veren bir oyuncu olmaz bu saatten sonra hatta bonservis kazanma falan hayalden öte. Bu kafada olmasa 29 yaşında türkiye'ye düşmezdi zaten o yetenekde ki adam bırak türkiye'ye gelmesini uçakla bile geçmezdi türkiye'den.

Neyse abi ben muhasbecilerle daha fazla tartisamiycam. Önemli değil takım oturunca bende oturur keyifle maclarimi izlerim kim muhasebe yapiyosada kendi bilcegi is kolay gelsin

Biraz konu disi ama yeni fark ettim Melo nun Manchestere attigi kafa golünde Burak neden golü benimsemis ve kendisi atmis gibi sevinmis anlam veremedim

Aslolan Gs yapilacak bise yok

Bu adamın kariyeri belli 31'inden sonra amerika'ya gidip sağlık için futbol tadında takılmak. Bu adamdan hırslı sürekli katkı veren bir oyuncu olmaz bu saatten sonra hatta bonservis kazanma falan hayalden öte. Bu kafada olmasa 29 yaşında türkiye'ye düşmezdi zaten o yetenekde ki adam bırak türkiye'ye gelmesini uçakla bile geçmezdi türkiye'den.
Bu adamin interde yıllarca ne yaptığını neden gitmediğini ve ne sebeple gönderildiğini araştır bence dediğinin tersi olduğunu anlarsın başka bişey demiyorum kardeşim :)

ikardiyi anladıkta kadroya derinlik lazım özellikle yerli anlamında.. ayrıca açık oyuncusu ve 10 numara ile Okan hocaya çok iyi bir kadro sunulmuş olur.. bu sene de geri dönüşümü düşük oyunculara yatırım yaptık.. bir türlü şu işi dengeleyemiyoruz.. transferlerlere botheim, solbakken konuşarak başladık umarım 34 lüklerle bitirmeyiz..

Onun icin depay
Onun icin dubua
Onun icin mertens istedik zaten

Millet hizli kanat diyor tamam lazim am
Hizli kanadini genc al

Onemli olan depay gibi bir adam aslinda

Dislinin son parcasi o

O olmuyorsa moura suso da olur bi tik muadili oyuncular

Onlar olmuyorsa ortaya al 10 noya oyle bi adam misal savanier, lanzini

Ama oyle nir adam SARTOGLUSART bu takima

Yoksa hep eksik kalacagiz
Kesinlikle öyle Nkodou ve Osayi tarzı şu an süratli ve adam eksiltebilen bir tane topçumuz yok. Bjk Nkodou'yu yollayacaktı, Fb ise Osayi'yi sağ beke mahkum etti. Bir nevi kendi ayaklarına sıkıyorlardı ama Bjk son anda yanlışından döndü.

Bizim net 2 tane yabancı kanat almamız lazım ama şu an yabancı sınırı elimizi bağladığı için birisini u21 yapmamız lazım. Depay'ı çok istiyoruz ama artık umudum kesildi ondan. Benzer tipte topçulara yönelmemiz gerekiyor.

Transfer bitmesine kısa süre kalmasına rağmen icardi miami de tatil yapması çok garip bir hareket. Bizde anlasmis olsa da ciddiyetsiz bir durum, resmen dalga geçiyor. 3-4 transfer diyordu yonetim ve hoca ama 4 gün kaldı hala ses yok. Kanat ismi bile geçmiyor.

SM-G985F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Futbolu güzelleştiren şey kaliteli ayaklardır, transferde taraftarı heyecanlandıran isimlerdir.
hiç de öyle bir şey değildir, uyumlu nispeten daha düşük maliyetli bi kadro kurup avrupada başarılı olabilirsin. artık öyle koşmadan etmeden 30 üstü kendine bakmayan heriflerle başarılı olma devri bitti avrupada.

geçen seneki kadro beğenmesek de avrupada başarılı oldu, çünkü en az rakip kadar mücadele ediyordu, dinamizme sahipti.

falcaolu, serili, nzonzili bilmemneli tam senin istediğin yıldızlar karması kadro naptı? gittin her maç rezil oldun brugge'u bile yenemedin. bjk geçen yıl batsuayi, pjanic, alex getirdi naptı? bjklilerin çoğunluğu da yok gruptan lider falan çıkarız falan diyordu aynı senin mantıkla 0 çektiler.

bu tarz transferlerle ve yapılarla başarı gelmez avrupada.

full genç alınsın demiyor kimse ama kadronun çoğu geri dönüşü olabilecek adamlardan oluşmalı. torreira müthiş transfer mesela, hem direkt katkı verecek hem de dönüşü de olabilecek bi adam.

kopenhag tsnin 3te biri maaş bütçesine sahip geldi tokatladı gitti.

burası katar değil bunu öğrenin artık, senin etin ne budun ne de 3-4 milyon maaş vermeye kalkışıyosun?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt