Transfer Nöbeti #20 2022 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ikpeazu lazım diyenler. Ah popülist kardeşlerim. Adamı biz alsak "nerden buldular bunu, okuma yazma bile bilmiyodur bu. Yine kimin komisyon transferi acaba, hangi menajerin kucağına düştüler, yeni etebo hayırlı olsun" yazacaklardı eminim %1000.
Bu adamı geçmiş senelerde izleyen yoktur. Konya Fener maçında 5 dk oynadı herkesin dibi düştü yapmayın.
İkpeazu lazım diyen yok. O sadece oyuncu profiline bir örnek. Cornelius, Sörloth, Mario Gomez, Gomis, Demba ba, Weghorst hatta yetenek fakiri olmasına rağmen Vedat Muriç ve Fernandao gibi adamlar. Yeterli mi yoksa sayayım mı daha?

Bu adamların ortak özelliği nedir ve niye bu ligde iş yaptılar onu düşünmek lazım. Anlatılmak istenene odaklanın, tek bir kelimeye değil. İkpeazu süper adam diyen yok. Diğer örnekler üzerinden anlatmak istediğim oyuncu profilini anlamışsınızdır sanırım.

Transfer dönemi sezon baslamadan kapitalmali. UEFA her ülkeye ayni hafta sezonu baslatsin ve o hafta dönem kapalsin. Cekilmiyor yoksa. Diger takimlarin "cöpünü" o haftada ucuza alabilirsin. Bari öylece o adamlar direk sezonun basinda senin kadronda olur

Bizim başkan medyaya konuşmadığında ve transferlere bakmadığında iyi başkan.Sen sadece para ver yeter başkanım,başka bişey yapmana gerek yok.O salladığın cüzdan olarak görüyoruz seni.

Falcao'nun bize gelmeden önceki son 3 lig sezonu. 33 maçta 2560 dakika aldığı sezonun sonunda hiç bitik ve kronik gibi durmuyor. Gol ortalaması da 18. Bu adam bile bizde olmadı.

Olabilirdi de ama genç oyuncu ismi çıkınca ne başarısı varmış, lige uygun mu, boyu uzun mu, kaşının üstünde gözü var mı diye sorgularken, kariyerli isim olunca anında alacağız ve prime dönemindeki performansı göreceğiz diye düşünmek bize çok pahalıya patlıyor.

Kariyerli ama fizik olarak soru işaretli oyuncu hakkımızı Sergio-Mertens ikilisiyle sonuna kadar kullanmış durumdayız. Yeni forvetin bu ikilinin de yükünü çekecek ölçüde hareketli, dinamik olması gerekmez mi? Eldekiler de Sefer ve Gomis, 3 tane ağır forvetimiz olmuş olacak.
Ekli dosyayı görüntüle 176435
ve çok büyük ihtimalle 3ü de seneye olmayacak. avrupa elemelerine santraforsuz çıkmamız olası

Parayı verirken iyi, kafanıza uymayan takım yapınca kötü.

Transferde eleştirilecek biri varsa asla futbolcular değildir.

Takımı kurandır alıp getirendir. Falcaoyu aldı o paraları verdi diye albayrak yerden yere vuruldu. E şimdi yine aynıları yapılıyor iyi ya da kötü dediğinize göre. Aynı yangın Timur için de yapılacak mı yoksa para veriyor diye susulacak mı ?

Neyse ben takımın çok yaşlı olduğunu falan düşünmüyorum. Biraz da hoca bişeyler katsın takıma istiyorum. Bir iki genci monte edebilir mesela. PVA yerine kazımı hazırlasın. Kendi aldırdı sonuçta.

Sistem takımı olalım ucuza alalım yetiştirip satalım fikri çok güzel de yılda 3 başkan 3 teknik direktörün değiştiği bir kulüpte ne kadar uygulanabilir orası muamma. Yoksa herkes mertensin koşabilenini ister koşamayanını değil.

Bitsin bu transfer dönemi de sadece futbol konuşalım. Eminim bizim oyuncular bile etkileniyor kaldı ki Okan hoca bu minvalde bir açıklama yapmıştı sanırsam.

umarım 2 sene sonra sövülmez yaşlıları doldurdu diye

bu arada kaliteye kimsenin laf ettiğini sanmıyorum

dubois mertens akerim torreira mitçö filan zaten kaliteyi yukarı çekti

ama bütün tramaferlerin minimum 3 milyon euro maaş ve 30 yaş olması saçma yani

3 4 sene önce yaptık aynısını benfica 18 yaşında çocuklarla üstümüzden geçti

bence biraz abartıyor gibisin yauw

24 yaş ve altında 4 tane onbir oyuncumuz var ilk onbirde, 26-27 yaşında ise 2-3 oyuncu var. muslera, oliviera-mertens-seferovic dışındaki 7 oyuncunun yaş ortalaması 25 civarıdır. Gayet sağlıklı, dengeli ve normal bence.

Kiradan dönecek oyuncuların da gayet satılabilir ve 25 ve altı futbolcular (mohamed, morutan, cic vs vs)

muslera ve mertens var aşırı yaşı olan diyebileceğimiz. biri kaleci zaten, diğeri de 20lik topçu gibi oynuyor, karakterli bir oyuncu.

bütün transferler içinde benim ağzımda kekremsi bir tat bırakan sadece seferovic ve oliviera oldu. (oliviera'nın maaş ve kontrat süresi yüzünden, yoksa beğeniyorum oyuncuyu)

Bu adamı ciddi isteyen var mı ya ben fiziğinden trollüğüne dalga geçiliyor sanıyordum
ikpeazu öyle bir adam ki koşmaya bile tenezzül etmiyor çünkü rakip zaten topu ayağından alamadığı için yürüyerek gidiyor rakip kaleye,omuz atan da geri sekiyor zaten.

Bilgim yok ama şeyinin keyfi gelirse belki gelip sonraki hafta bir 5 dk oynar. DK'ya kadar kalan 7 maçta da keyfini bekleriz form tutsun diye.

Bir de genç yetiştirme için Benfica, Porto, Ajax örnekleri üzerinden ısrarla yapılan vurguların elle tutulur yanı yok. Kıçı kırık Zagreb, Bodo, Brugge, Kızılyıldız, Freiburg vs bile yapıyor bu işleri.

Geliştirmeyi denemeden geliştiremiyoruz diyorsunuz sonra da size gelip geliştirdiğiniz adamın parasıyla keyfe keder geri dönüşü olmayan adamları getiriyorsunuz. Tutarsızlık diz boyu.
Benim en baştan beri istediğim Özbek eleman gibi takımında şans bulamayıp oynamak isteyen forvetlere yönelmekti. Hatta kuzeyden Trabzon gibi birilerini getirmekti. Fakat icardi de icardi yönetim sadece o oyuncuya yöneldi, şimdi de hem performans açısından hemde gelip gelmeyecegi acisindan muamma bir transfer. Hatta oda gelmez ise durum daha da muamma olacak. Son dk kim gelirse gelsin hem içe sinmeyecek, hemde iyi oyuncusunu kimse bırakmaz son dakikada, pahalıya gelecek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt