Transfer Nöbeti #20 2022 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bizim öncelikle ayaklarımızın yere basması lazım. Bu yıl takımda yeterince tecrübeli oyuncu var. Gol sorununu önce oyununu yukarı çekerek çözeceksin. Gol sorunundan ziyade kaliteli pozisyona girme sorunumuz var bizim. Elinde forvet oynayacak 3 tane adamın var şu an. Mertens,Seferovic ve Gomis. 3 oyuncu da birbirinden farklı tipte oyuncular aslında. Gomis tekçi. Son vuruşları gayet yerinde, 3 net pozisyona girdiğinde 2 tanesini gol yapabilecek kapasitede bir oyuncu. Seferovic gezgin bir oyuncu, bitiriciliği hiç bir zaman üst düzey olmadı ama mücadelesi ile her daim oyun içinde olduğunu izledik yıllarca. Mertens ise aralarında en kaliteli oyun aklına sahip, tek forvet oynadığında bağlantı oyuncusu olacak düzeyde, yanındakilere pozisyon hazırlamada üst düzey yaratacılıkta bir oyuncu.

Takım kaliteli pozisyon hazırlamada şu an yetersiz durumda ve Gomis oynadığında etkisiz oluyor.

Seferovic genelde yardımcı forvet rolünde oynadı ve fizik kalitesi düşük olduğunda o da etkisiz oluyor.

Mertens'i hiç denemedik forvet hattında tek başına. Kafamda deniyorum Mertens'i ama yanında oynayacak 2 oyuncu da kanat forvet özelliği çok iyi olmadığı için yine takımda sıkıntı çıkar diye düşünüyorum. Ben transferde tek yetkili olsam iki kanatlarda da oynayabilen bir kanat oyuncusu ile Evander'i alır transferi kapatırdım.

Mertens'i forvete atardım. Evander'i arkasına koyardım. Takımda sakatlık olmadığında da aşağıdaki kadro ile maça çıkarım.

------------------------Muslera----------------------

Dubois---------Nelsson-----Abülkerim-----Patrick

------------------------Torreria-----------------------

---------------Evander----------Sergio---------------

Yunus---------------------------------Kerem(Transfer)

------------------------Mertens------------------------

Full gençlerden scout oyuncularindan oluşan kadroyla şampiyonluk bu ligte çok zor tabi aynı şekilde takımın tamamı generallerden oluşursa o da yanlış biz bu karmanin neresindeyiz henüz net şeyler söylemek için erken fakat geçen sene fatih hocanın düşüncesi hem oyuncu seçimi olarak hem düşündüğü izlediği City tarzı oyun sistemi bizim içinde bu lig içinde çok yanlıştı

Bir de her fırsatta geçen seneyi örnek vermiyorlar mı 😄

6 tane hayvan gibi maaşlı, tecrübeli adam alınmış hala geçen sene 13. olduk eheheh

Ülke futbolundan niye bir halt olmadığı çok belli yav. Yaşlı yabancılarla yıllarca Avrupa'da başarıdan başarıya koştuk, devam edelim böyle.
Abi düşüncelerine çok saygı duyuyorum ve çok beğeniyorum fakat şu an mevcut kadroya katılması gereken genç futbolcu önerilerin kimler olur? Botheim'i mesela sezon başı denedik adam gelmedi. Çok da isterdim gelmesini. Hauge keza geçen senelerde gelmedi aynı şekilde. Bu sene Hojlund dedik adam 16 milyona gitmiş deniliyor. Mevcut kadroya Icardi yerine başka bir forvet tipi eklenmesi gerektiği kanaatindeyim ama Sefer de beklentilerin altında kaldığı için daha net bir forvet lazım. Kiralık + maaş konusunda Icardi bana çok lüks geliyor. Bonservisli bir yıldız alınsa daha çok heyecanlanırdım.

Keza kanat ve orta saha transferi için de genç ve potansiyelli birisinin alınması taraftarıyım. Ama ya bize gelmek istemiyorlar ya da ücretleri fazla oluyor. Şu an net olarak etki verebilecek ve maliyeti bu seviyelerde olacak her türlü genç futbolcuya okeyim ben. Ama etrafına tecrübeli isimleri de serpiştirmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Ama özellikle genç kadroda geçen seneye dair tek takıldığım nokta büyük maçlarda ve takımın yokuş aşağı gittiği noktalarda sorumluluk alamamaları ve performans düşüklüklerinin iyice çoğalması da büyük bir kumar oluyor.

Pek mantık çerçevesinde sayılmaz ama Wanda ile şu an Miami'de olma sebebi Wanda'nın kendi kozmetik markasının orada açılış yapması. Wanda'nın paylaşımlarından anladığım kadarıyla durum bu. Ama ligler başlamışken ne işin var oralarda
Bilmiyorum üstat belki de öyledir ama bize ne Wanda’nın kozmetik markasından? Pazartesi önemli bir maçımız var ve arkadaşın keyfini bekliyoruz (tabi aldıysak eğer)
Paşamıza burda bir inşaat şirketi kuralım hatta Mesut Özil’le de ortak olup ticaret yapsınlar madem öyle.

Full gençlerden scout oyuncularindan oluşan kadroyla şampiyonluk bu ligte çok zor tabi aynı şekilde takımın tamamı generallerden oluşursa o da yanlış biz bu karmanin neresindeyiz henüz net şeyler söylemek için erken fakat geçen sene fatih hocanın düşüncesi hem oyuncu seçimi olarak hem düşündüğü izlediği City tarzı oyun sistemi bizim içinde bu lig içinde çok yanlıştı
Fatih Hocanın geçen seneki yanlışları çok. Her şeyden önce Gedson’u kiralık bile olsa ilk transfer hedefi olarak belirlemesi gerekiyordu. Ayrıca Ömer ve Taylan’a gereğinden fazla sabredip fazla forma şansı verdi. Keza Yunus’u geçen sene az kalsın Rize’ye Oğulcan için gönderiyordu. Hocanın transfer konusunda biraz başarısız olduğunu düşünüyorum geçen sene. Yardımcıları da hiç yardımcı olmadığı için derin bir karmaşa içerisindeydi.

aslında denklem basit.. 4-5 adet maksimum tabi.. deneyimi yüksek, üst düzey profesyonel, çevresine futbolculuk yönünden örnek olabilecek oyuncu yeterlidir. ilerde geri dönüşü olmasa da gereklidir.. genç ve potansiyelli neden gereklidir tabi bunu arayıp bulman lazım çaba harcayacan yani uzun süre takip edeceksin, ciddi bir futbolcudan anlayan göze sahip olacan bir sürü emek. sonucu ne olabilir satış yapabilirsin, uzun süre kullanabilir uzun dönemli planlama yapabilirsin ve maaş skalası çok çok düşük olabilir.. geçen sene beğenilen beğenilmeyen adamların maaşlarının düşük olması çok büyük bir avantajdı ama hepsi de acemiydi yine de avrupa da çok çok iyi iş çıkardılar..

Yanlız bir takımda 5-6 tecrübeli oyuncu olması avantaj. Tabii Hoca üstüne düşeni yapacak. Mesela Hamza,Ali Turap,Baran gibi alt yapıdan çıkmış ve genç oyuncuları 20-25 dakika oynatacak. Mesela Gaziantep maçı Hamza’yı 11’de başlat. Veya 2.ci yarı maçın durumuna göre değil önde olsakta veya geride de olsak maça al.

Ben bu senenin temel 2 olayı olacağını düşünüyorum
1 Yönetimin hakkımızın yenmesine müsade etmemesi
2 Okan hocanın ağırlığını hissettirebilmesi.

Her sorunu transferle çözmeye çalışıyoruz. Kerem Yunusu gömüyoruz ama geliştirmek için yapılması gerekenleri konuşmuyoruz.
Genç yetenekler istiyoruz ama olanlara ne kadar şans veriyoruz?
Medya manipülasyonuna çok açığız(kendimide dahil ediyorum buna) Boeyi çöp ilan ettik şimdi kurtarıcı yaptık. Eksikleri var diyoruz çocuğun yaşı öğrenmeye müsait asıl problem biz geliştirebilir miyiz? Bu olmalı oysa.

Inlesin Tüm Ülke Zaferinle Şanlı Galatasaray

Popescu
Melo
Sneijder
Drogba
4 tane tecrubeli ve cok iyi oyuncu. Geri kalan 7 kisi de kaleci dahil 21 25 yas arasi olabilir fakat secilecek genc oyuncular cok iyi olmali. Top kontrolu, pas yuzdesi, devamli oyunun icinde olmasi.

Tam forum antuya dönüyor diyordum ki özümüze döndük. Sorgulamak ve beklentiyi en aza indirmek lazım. Her gelen oyuncuya Roberto Baggio muamelesi yapmanın manası yok. İcardi gelir performansı veriri bizde ona göre gardımızı alırız. Kırk katır mı kırk satır mı belli olur o zaman. Bu arada İcardi transferi fırsatta olabilir. Uçuk örnek olarak Melo.
Sorgulayacağız tabi ki yoksa o mallardan ne farkımız kalır? Her gelene “oo süper transfer ligin içinden geçeriz” deyip babayı alıyorlar. G.saray taraftarı bilinçli olacak yanlışı gördüğünde sesini çıkaracak.

Bir gecede icardi geldi ve yattı mi arkadaş neler olmuş
Yattığı filan yok şuanda. Sıkıntı forumda. kiziyolar bize. Oysa bilmiyolar genç oyuncu aliyosan onları geliştircek sisteminin bizde mevcut olmadığını.
Biri Ajax gibi takımların hangi sistemlerle gençlerini bu şekilde geliştirdigini konuşmamış. Belçika'nın dibe vurduktan sonra Mertens Hazard De bruyne vs. Bir dünya yıldızı nasıl bir yapılanma ve kaç yılda çıkardığını bilmiyo. Muhasebecilerimiz şunu diyo gidin alın genci iyisi kötüsü önemli değil o kendini geliştirir. Keşke bu kadar kolay olsaydı herkes scout olurdu...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Şimdi transfer dönemi diye hosgoruluyor belki fakat birkaç hafta sonrada hakem mafyasına yapılan itliklere karşı eski yönetimler gibi sessiz kalınırsa bu yönetimde uzun ömürlü olmayabilir

Abi düşüncelerine çok saygı duyuyorum ve çok beğeniyorum fakat şu an mevcut kadroya katılması gereken genç futbolcu önerilerin kimler olur? Botheim'i mesela sezon başı denedik adam gelmedi. Çok da isterdim gelmesini. Hauge keza geçen senelerde gelmedi aynı şekilde. Bu sene Hojlund dedik adam 16 milyona gitmiş deniliyor. Mevcut kadroya Icardi yerine başka bir forvet tipi eklenmesi gerektiği kanaatindeyim ama Sefer de beklentilerin altında kaldığı için daha net bir forvet lazım. Kiralık + maaş konusunda Icardi bana çok lüks geliyor. Bonservisli bir yıldız alınsa daha çok heyecanlanırdım.

Keza kanat ve orta saha transferi için de genç ve potansiyelli birisinin alınması taraftarıyım. Ama ya bize gelmek istemiyorlar ya da ücretleri fazla oluyor. Şu an net olarak etki verebilecek ve maliyeti bu seviyelerde olacak her türlü genç futbolcuya okeyim ben. Ama etrafına tecrübeli isimleri de serpiştirmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Ama özellikle genç kadroda geçen seneye dair tek takıldığım nokta büyük maçlarda ve takımın yokuş aşağı gittiği noktalarda sorumluluk alamamaları ve performans düşüklüklerinin iyice çoğalması da büyük bir kumar oluyor.
Nelsson geldikten sonra hep aynı performansı verdi, mevzu genç olmak değil karakter ve oyun disiplini.

Genç alma konusu da bitti, bu dakikadan sonra ucuza potansiyel getiremezsin.

Eleştirdiğimiz nokta bugün idmanda olması gereken adamın Miami sularında gezinmesi. Böyle bir adamın da kurtarıcımız olduğuna kayıtsız şartsız inanılması.

Hele de takımın esas ihtiyacının 2 tane farklı tipte kanat oyuncusu olduğu ortadayken.

Ben bunları yıllardır söylüyorum, FFP dönemlerinde orta sahasızlık ve forvetsizlikten sürünürken de aklımız başımıza gelmedi. Marcao olmasa muhtemelen bu yaz aldıklarını da alamazlardı yani bu dönem gelen adamları da o beğenilmeyen geliştirme stratejisi sağladı.

Geçen sene de burada kilit noktalara tecrübeli adam gerektiğini bugün geliştirmeliyiz diyen herkes yazdı. Bu işin bir dengesi olur, ortası olur.

En komik nokta da Icardi ile güzel futbol izleyecekmişiz, Icardi'yi azıcık tanıyan birisi göze hoş gelen futbol vadetmediğini, dribbling bile yapan bir adam olmadığını; usta bir poacher olduğunu bilir.

Pazartesi maçına yetişecek transfer falan bekliyorsanız bence beklemeyin.

Danimarka'da da transfer dönemi kapandı Evander transferi için de adamların istedikleri rakamı veremedikten sonra alabilmek mümkün olmayabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt