GSCimbom
Transfer Nöbeti #20 | 2025 Yaz Arşiv
Alper Altun

Transfer Nöbeti #20 | 2025 Yaz Arşiv Sayfa 373

Alper Altun ·

Cevap
9,9K
Okunma
418K
Sayfa
373/495
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hakan çok iyi meziyetlere sahip bir futbolcu ama bu kadroda kendisine uygun bir rol biçemiyorum hala. Lemina' nın da Torreira' nın da yerini doldurup öncelikli tercih olamayacağı kanaatim sabit; yedek beklemeyi kabullenemeyeceğini de bilmeyen yoktur.

''Şöyle pas yapar, böyle bağlantı kurar'' ezberinin yerle bir olması, birkaç maçta yenilen geçiş hücumlarıyla takım savunmasının çökmesine bakar. Zamanında F. De Boer' in oyun zekasıyla savunma yükünü çekebileceği hayalinin akıbetine benzemesinden endişeliyim.

Transferin de suyu çıktı yanlız. Son iki sene önce 5m a alacağın oyuncular 20m dan başlıyo. İngilizler ve Araplar piyasayı mahv etti
Böyle bir piyasada TR kulüplerinin izlemesi gereken yol bugün izlenen yol değildi. GS-FB yönetimlerinin sidik yarışı çok farklı bir boyuta ulaştı. Eskiden UCL katılımından elde edilecek gelirler sayesinde harcanan paraların fazlasıyla geri dönüşü hedeflenirdi; şimdi ise bir sezonda harcanan para, ancak 5 UCL katılımıyla geri dönebilecek duruma geldi. ''Bir bildikleri vardır'' diyemiyorum; iki kulüp yöneticilerinin çapı malum zira. Hayırlısı bakalım...

Böyle bir piyasada TR kulüplerinin izlemesi gereken yol bugün izlenen yol değildi. GS-FB yönetimlerinin sidik yarışı çok farklı bir boyuta ulaştı. Eskiden UCL katılımından elde edilecek gelirler sayesinde harcanan paraların fazlasıyla geri dönüşü hedeflenirdi; şimdi ise bir sezonda harcanan para, ancak 5 UCL katılımıyla geri dönebilecek duruma geldi. ''Bir bildikleri vardır'' diyemiyorum; iki kulüp yöneticilerinin çapı malum zira. Hayırlısı bakalım...
Öyle ama biz yine avantajlıyız suan. Oyuncularımızı satıyoruz desek 250-300M şu piyasada rahat gelir. Biz pahalı da olsa geri dönüşü iyi gençler aldık. Ama günün sonunda bu iş altyapıya gidiyo. Eğer altyapı düzgün kurulup çalışmazsa Avrupa standardında bu yolun sonu batış. Çoktan Hollanda Portekiz sistemlerinin bu ülkede kurulması gerekirdi. Yarışmacı bir takım pahalıda olabilir ancak iyi bir altyapı. Hersene en az 1-2 hatta 3 oyuncu çıkarmamız gerekirdi. Ama cidden kaliteli oyuncu. Serpiştir sonra as kadroya tecrübe edinsin.

Öyle ama biz yine avantajlıyız suan. Oyuncularımızı satıyoruz desek 250-300M şu piyasada rahat gelir. Biz pahalı da olsa geri dönüşü iyi gençler aldık. Ama günün sonunda bu iş altyapıya gidiyo. Eğer altyapı düzgün kurulup çalışmazsa Avrupa standardında bu yolun sonu batış.
Altyapı çok önemli elbette ama o iş ehil ekipler, uzun vade planlaması, ciddi yatırım ve sabır gerektirir, bugünden yarına kimse gerçekleştiremez. Şu an yapılan astronomik hamlelerin sebebi, tamamen en kısa yoldan sonuç odaklı 'toksik' rekabet. Altyapıdan oyuncu çıkaramıyorsun diye böyle olmadık bonservis ve maaş külfetlerinin altına girmek zorunda değilsin. Ülke/kulüp ekonomilerinin gerçekleri görmezden gelinerek yapılan bu harcamaların geri dönüşü neredeyse imkansız gibi bir şey.

Altyapı çok önemli elbette ama o iş ehil ekipler, uzun vade planlaması, ciddi yatırım ve sabır gerektirir, bugünden yarına kimse gerçekleştiremez. Şu an yapılan astronomik hamlelerin sebebi, tamamen en kısa yoldan sonuç odaklı 'toksik' rekabet. Altyapıdan oyuncu çıkaramıyorsun diye böyle olmadık bonservis ve maaş külfetlerinin altına girmek zorunda değilsin. Ülke/kulüp ekonomilerinin gerçekleri görmezden gelinerek yapılan bu harcamaların geri dönüşü neredeyse imkansız gibi bir şey.
Altyapı konusunda böyle düşünmüyorum açıkçası doğru ekip ve ekipmanları kurarsan 4-5 yıl içinde ciddi gelişim sağlayabilirsin. Gayet mümkün ama doğru ekip ve ekipman şartı ile. Verilen bonservisleri görünce o kadar da maaliyetli olmaz ki bizim şuanda bunun için bir çalişmamiz mevcut. İnşallah sonuç verir. Ama şu sidik yarışı konusu cidden doğru uzun vadede başımıza iş açmaz umarım

Eksik kalmasın. Alt yapı değil de ona benzer şekilde Afrika'dan u15 u16 millî takımlarında oynayan çocukları toplayabilecegimiz bir takım ve onun alt yapısı olmalı veya direkt bizim alt yapıya. Bir de bunların millî takıma teşviki sağlanmalı.

bu neom işinde kesin bir olay var bu adamlar çok büyük maaşlar verdiğini de sanmıyorum, fbye hülle yapacaklardı Barış'ı sanki

Hülle olayına katılıyorum ama Suudi kralının takımı para sıkıntıları yok yani isteseler çok rahat verirler. Bizim Diagne'ye bile geçen sezon 7 Milyon Euro maaş veriyorlardı.

Barış aklını Neom'da bırakmış gibiydi, baya bir süre de böyle devam eder... Menajerin kurbanı alıyor yazık çocuğa diyeceğim ama genel davranışı ve menajerinin kulüp binasındaki tutumu hakkında adım atmaması nedeniyle pek yazık diyemeyecğeim, hülle mevzusunu olabilir de olmayabilirde. Biz Ribery'de yapmıştık, bariz belliydi yani :asd: Neyse konuya dönecek olursak bizi Barış var etmedi, biz Barışı var ettik! istediği takıma gidebilir, isterse fenerbahçe ye de gidebilir, önemli olan bizimkilerin kör bir şekilde plansız panik transferleri yapamaması, mühim olan bu. 1 Barış gider 10 Barış gelir, bugün gelmez yarın gelir ama gelir.

Topcudan ziyade bu takima cok iyi kondisyoner ve fizik hocalari lazim

Sané bundesliga da ucuyor kaciyor du, bizde 1 ayda olmus

Ayni filmi zaha‘da izledik

Abdül son macta kagni gibiydi

Gecen burada da yazilmisti, lemina‘nin driblingler yok olmus

Icardi‘nin haline bak, Osimhen de fiziksel cöker yakinda bu gidisle

Su asamada benim icin en büyük transfer EPL‘den Bundesliga’dan kondisyoner falan transfer etmek olur.

Her mac fiziksel dominasyon istiyorum. Rakipleri 5,6,7 atarak ezerek gecmeli.

CL‘de rekabet icin de sart bu yoksa hic asama kaydedemeyiz uluslararasi düzeyde

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hakan çok iyi meziyetlere sahip bir futbolcu ama bu kadroda kendisine uygun bir rol biçemiyorum hala. Lemina' nın da Torreira' nın da yerini doldurup öncelikli tercih olamayacağı kanaatim sabit; yedek beklemeyi kabullenemeyeceğini de bilmeyen yoktur.

''Şöyle pas yapar, böyle bağlantı kurar'' ezberinin yerle bir olması, birkaç maçta yenilen geçiş hücumlarıyla takım savunmasının çökmesine bakar. Zamanında F. De Boer' in oyun zekasıyla savunma yükünü çekebileceği hayalinin akıbetine benzemesinden endişeliyim.

İçeriğine tam anlamıyla katilmamakla ve Hakan Çalhanoğlu transferini çok istemekle birlikte bu kadar analiz emek içeren aynı zamanda kendini doğru bir şekilde ifade eden kimseyeyi de rencide etmeden kendini doğru bir Türkçeyle ifade eden bir mesaj görmek beni çok mutlu etti. Hürmetler ve saygılarımla...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt