Transfer Nöbeti #3 | Ocak 2023 Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cicaldau biraz form bulmuş Mostafa ve Morutan ile birlikte 2-3 Milyon'a Cicaldau'yu da gönderebilirsek çok iyi olur. Bu 3 oyuncudan 12 M falan kazansak gayet iyi olacak. Oyunculardan geçen sene Avrupa liginde katkı aldık ve pek zarar etmemiş oluruz.

Kulübün önü aslında çok açık futbol harici inşaat ve arazi işleriyle borçları sıfırlıyoruz, Kemerburgaz tesisleri sıfırdan yapıyoruz, alt yapıyı Alman ekolünü entegre etmeye çalışıyoruz hatta sürmeye devam ediyor, scout departmanını daha da üst seviyeye çıkarma fikirleri vardı ki normal halinde bile ülkenin en iyi scout departmanına sahibiz. Bunların yanında sportif açıdan da doğru yapılanmalarla ilerliyoruz. Muhtemelen biz güçlendikçe buna izin vermek istemeyenler olacaktır ama bence ok yaydan çıktı bundan sonra temelimizi ne kadar sağlam atarsak ne kadar planlamaya sadık kalırsak o kadar sağlam ve güçlü oluruz.

Tek dikkat edilmesi gereken bence dış etkenlerden çok iç etkenler olması lazım yöneticileri birbirlerine karşı kışkırtmaya çalışacak sözde görünümlü Galatasaray üyeleri olacaktır bunlara tamamen kulakları tıkayıp ego savaşları olmadan kulübü tamamen Avrupa seviyelerine getirmek olmalı onlara da en güzel cevabı birliktelikle vermek lazım.

Benim son isimler ve tercihlerini dusununce su andaki yonetim saniyorum soyle bir strateji ile ilerliyor:

1. Öncelikle basari elde etmek. Bunun icinde taninmis oyuncular ve potensiyeli olan oyunculari almaya calisiyorlar. Yaz doneminden ziyade su anda halletmek istemelerinin sebebi ise, elemelere cok erken baslayacak olmamiz. Takimin omurga oyuncularina egee sezon bittiginde sahip olursak ve sezon sonuna kadar takimla uyum saglarsa o zaman daha güclü oluruz.

2. Alt yapi ve oyuncu yetistirme kismina da oldukca onem veriyorlar. Ama oradan egitilip birilerinin cikmasi icin de, bir zamana ihtiyac var. O cikan oyuncularinda ileride iyi tutarlara satilabilmesi icin de, su anda takim olarak birkac sene daha basarili olarak ve dogru strateji ile ilerlememiz gerekecek.

Tutar, tutmaz bu tartisilir. Ama en azindan bir strateji pesinde kosuldugu goruluyor.

SM-A705FN cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Arsene Wenger'in bir takımda 1 brezilyalı iyi 2 brezilyalı riskli üçüncüsü hoca kovdurur gibi bir sözü vardi.

Bu söz bir takımda bir yıldız iyi iki yıldız tolere edilebilir üçüncüsü takımı bozar olarak da uyarlanabilir. O yüzden şurada kalmış 12 maç hadi kupayı da sayalım taş çatlasın 15-16 maç, 12/12 yapmış işleyen düzene çomak sokmamak lazım. Zaten Zaniolo ile bir risk aldık. Rashica taca atıldı, Yunus'a sıra gelecek mi, Barış Alper'i saymıyorum bile ki bu isimlerin hepsi bu periyoda kadar iyi kötü katkı verdiler. Takım mühendisliğini sarsmamak, bu kadroyla sezonu tamamlamak gerekir derim.

Cicaldau biraz form bulmuş Mostafa ve Morutan ile birlikte 2-3 Milyon'a Cicaldau'yu da gönderebilirsek çok iyi olur. Bu 3 oyuncudan 12 M falan kazansak gayet iyi olacak. Oyunculardan geçen sene Avrupa liginde katkı aldık ve pek zarar etmemiş oluruz.
Artik oniki moniki kesmiyor 20-30 kazanmaliyiz

3 yabancı kiralık oyuncumuz ile ilgili şöyle bir derleme yaptım ;

Mostafa Mohamed = 2050 Dakika - 8 Gol 4 Asist
Alexandru Cicaldau = 1470 Dakika - 3 Gol 5 Asist
Olimpiu Morutan = 1635 Dakika - 5 Gol 7 Asist

Tüm kulvarlarda yaptıkları istatistikler oldukça iyi görünüyor. Taylan ve Emre'de iyi sezon geçiriyor bu 5 oyuncudan bonservis elde etmemiz lazım. Aanholt,Luyindama,Oğulcan vs bu tarz isimlerden bonservis gelmez muhtemelen ama diğer 5 oyuncu bonservis kazandırmalı.

Arsene Wenger'in bir takımda 1 brezilyalı iyi 2 brezilyalı riskli üçüncüsü hoca kovdurur gibi bir sözü vardi.

Bu söz bir takımda bir yıldız iyi iki yıldız tolere edilebilir üçüncüsü takımı bozar olarak da uyarlanabilir. O yüzden şurada kalmış 12 maç hadi kupayı da sayalım taş çatlasın 15-16 maç, 12/12 yapmış işleyen düzene çomak sokmamak lazım. Zaten Zaniolo ile bir risk aldık. Rashica taca atıldı, Yunus'a sıra gelecek mi, Barış Alper'i saymıyorum bile ki bu isimlerin hepsi bu periyoda kadar iyi kötü katkı verdiler. Takım mühendisliğini sarsmamak, bu kadroyla sezonu tamamlamak gerekir derim.
Ben bu transferlerin sadece 12 maç ve kupa maçları için yapıldıgini düşünmüyorum seneye şampiyonlar ligine gidebilmemiz çok önemli hatta Avrupa da başarı bile çok önemli Rashida nin bonservisinin alınacağını düşünmüyorum Barış Alper muhtemelen forvet alternatifi olarak yararlanılacak Zakaryan alınirda Mertensi de rahatlatabilir Avrupa hedefi varsa takımın şimdi Zakaryan alınsa seneye yaz doneminde herhalde giden olmazsa İcardi ve forveti yedekleyecek oyuncu beklentimiz olur onun dışında satılan olursa oyuncu alınır diye düşünüyorum

3 yabancı kiralık oyuncumuz ile ilgili şöyle bir derleme yaptım ;

Mostafa Mohamed = 2050 Dakika - 8 Gol 4 Asist
Alexandru Cicaldau = 1470 Dakika - 3 Gol 5 Asist
Olimpiu Morutan = 1635 Dakika - 5 Gol 7 Asist

Tüm kulvarlarda yaptıkları istatistikler oldukça iyi görünüyor. Taylan ve Emre'de iyi sezon geçiriyor bu 5 oyuncudan bonservis elde etmemiz lazım. Aanholt,Luyindama,Oğulcan vs bu tarz isimlerden bonservis gelmez muhtemelen ama diğer 5 oyuncu bonservis kazandırmalı.
bugs-bunny-looney-tunes.gif

Kadroyu ve rotasyonu ne kadar kuvvetli hale gelirsek forma rekabetini sağladığımız sürece zarar değil fayda sağlarız en basit örneği Dubois 11'e geldi sonradan Boey formayı kaptı Dubois'e bakıyorsun sitem etmiyor yedek kalıyor sorun etmiyor oynadığı zaman görevini yapıyor. Burada mesele takım olabilmekten geçiyor yıldız gelir havası bozulur olayına katılmıyorum yıldızlarla ligi Şubat ayına kadar bitirecek farkı yakalayabilirsin. Seneye minimum 59 maçın olduğu ortamda üst turlara çıkarsak 65 maç sayısına dahi ulaşabiliriz rotasyonu olabildiğince güçlü tutmalıyız ilk 11'i Avrupa, derbi ve zorlu deplasman ağırlıklı sürüp rotasyonu da Kupa ve kolay lig maçları olarak dağıtmak zorundayız. Lig de ilk yarıda puan farkını açıp Şubattan sonra tek kulvara odaklanma imkanı sağlayacak yapı kurmak önemli olur. İlk 11'de olanlar 40-45 maç civarı yedek olanlarda 25 maç civarı süre alacaktır.

Süperlig - 38 lig maçı
Ziraat Türkiye Kupası - 7 maç
CL ön elemesi - 8 maç
CL/AL Grup aşaması - 6 maç
Toplam: 59 maç + grup sonrası(2,4,6,8 hatta 9) = Minimum 59-Maksimum 68

Zaten Morutan ve Mostafa'dan gösterdikleri performansa göre minimum 11.5 garanti gibi. Şu anki kulüpleri bir şekilde alamazsa özellikle Morutan'ı daha 6 değilde 7-8 civarına satabilmemiz çok olası. Mohamed ve Morutan gösterdikleri performansla bir pazar oluşturdular kendilerine yani her türlü satabiliriz. Sene sonu Midtsjö'nün de bir pazarı var ve onu 1.5-2 milyon civarına satacağımızı düşünüyorum ve Cica eğer sürpriz bir transfer teklifi gelmezse Oliveira'nın yedeği olarak takımda rotasyon olarak kalır ve kaliteli oyuncuların yanında iyi de katkı vereceğini düşünüyorum kendisinin. Cicaldau kötü bir oyuncu değil lakin baskıyı kaldıramayan oyuncu.

Morutandan en az 7-8m kazanabiliriz aslında. Opsiyon işi zorlaştırıyor.

Morutandan en az 7-8m kazanabiliriz aslında. Opsiyon işi zorlaştırıyor.
Opsiyon koyulursa da bence 10 m euro koyulmalıydı biraz düşük tuttuk muhtemelen yönetimin geç gelmesi hocanın geç gelmesi bunların hepsi oyuncu satışında etkiledi. Bundan sonra ki yaz döneminde Boey için öyle 15 ile geleceklerse gelmesinler minimum 25 verecek takım gelsin Sevilla için minimum fiyat 30 m euro'dur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt