Transfer Nöbeti #3 | Ocak 2025 Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Batshuayiylede vedalaşmak lazım, oyuna girince takımın enerjisini düşürüyor isteksizliğiyle, belliki modu iyice düşmüş gitmesi yerinde olur.

Ahmet kutucu ya tutarsa transferi ve mantıklı bir transfer,ama bize ön alana banko transfer lazım..

Kutucu transferi cok mutlu etti beni. En cok istedigim yerli futbolcu (alabilecegimiz).

Stoper, sag bek ve Mertens'in alternatifini de alirsak tamamdir benim icin. Tam gaz sampiyonluga devam + Avrupa'da final hayalleri.

3 sene içinde Assuncao‘dan Asensio‘ya müthiş bir başarı değil mi

Bu ligin dinamikleri var. Biz buna rağmen inat etmeyiz inşallah. Bu ligde İspanyol hoca ve oyuncu tutmuyor abi. Biraz istisnası Rieira var onu da fesih bedeli ödeyerek yolladık.

Olmuyor abi işte. Asensio ne alaka. Sakatlık geçmişi gırla. Çapraz koparmış zamanında. Yaşı 29 olmuş. Ve free agent gittiği için devasa bir maaşı varmış 10 milyondan fazla .

Bu kadar eksinin üzerine beyefendi soğuk bakıyormuş zaten bide ikna edeceğim diye uğraş dur. Şuraya iyi ve genç adam almak bu kadar mı zor yahu.

Ona Sevilla da Villarreal de başarılar dileyip önümüze bakmamız lazım

Abi Kutucu muhtemelen milli oyuncu olacak, öyle boş beleş bir oyuncu değil.
Ayrıca biz gelsin takımı ipten alsın demiyoruz rotasyon oyuncusu olacak. Rekabete girer baktın yanıyor adam Osimhenle oynatırsın abi. Baktın uçup kaçan bir adam değil kenarda dursun, birkaç pozisyonu yedekliyor adam. Ayrıca şutu var adamın yedekte böyle bir adam yok.

HD1910 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bizim yedek kulübesinde oyuna alınacak alternatif pek yok. O açıdan mantıklı olabilir. Ama bu gibi alternatif diye alınacak transferlerde bu kadar uzun sürmez. Oğuz transferi gibi fiyaskolar yaratılmaz. Sadece bir haber. “Kutucu Galatasaray’da”. Bu kadar. Bu işler daha fazla uzuyorsa, yanlış yoldayız demektir. Yazın Galatasaray taraftarının alternatif olup olmayacağı belli olmayan oyuncu ile oyaladılar. Sonunda fb aldı. Asıl ihtiyacımız olan eksikleri gidermediler.

Dostum iyi de...

1. Paran kış döneminde şöyle çok emin şekilde transfer edebileceğin, çok net hücumculara yetmiyor. En azından ödeme planını kabul ettiremiyorsun. Yani işte Mikautadze bile ne kadar net, ne kadar şüphesiz bir adamdı tartışılır. Onu bile alamadık Lyon'dan. Satılık oyuncu havuzu da dar. Gidip yine ıskarta mal mı alacaksın alternatif olsun diye? Iskarta alternatif zaten Yusuf Demir var. Ne değişmiş olacak ki başkasının Yusuf Demir'i gelince...
2. Hadi diyelim buldun o net adamı. Paran da yetti. 20m'luk adamın var yani kadroda. 20m'luk adam mı çoğu maçta yedek kalacak? Mertens mi? Yunus mu? Barış mı? Bu performanstan sonra istisna haller dışında Yunus'u yedek bırakırsan kaybedersin. Barış zaten takımın dinamosu gibi, kötü gününde bile çok faydalı. Mertens rotasyona sokulabilir ama müthiş bir sezon geçiriyor ve takımın hücum beyni konumunda. O riski ne kadar alabileceksin?
3. Avrupa listesine giremeyen adamlardan ligde alacağın verim düşmeyecek mi? Kutucu "ulan 2-3 Avrupa maçı oynarız diyorduk, listeye almadılar, ligde de müzmin yedeğim, ne anladım bu işten, keşke sezon sonu gelseydim" demeyecek mi mesela? Kafasında bu düşünceler dönen "çok da güvenmediğini" belli ettiğin bir adama zor dediğin fikstürdeki BJK deplasmanında, Trabzon deplasmanında hadi gir gol at dediğinde verim alabilecek misin? Sallai de keza öyle. Ki zaten benim senaryolarda bile bir kişi kalacak dışarıda ama bir kadro 1-2 mutsuz adamı kaldırır, 3-4 tane oldular mı başlar takım kimyası bozulmaya.

Çok yönlü düşünmeye çalışıyorum yani. Yoksa elbette takımım daha güçlü olsun isterim. Ama işte takımın gücü her zaman sadece kadrodaki oyuncu isimlerine bakmıyor, biraz da takım kimyasına, moraline falan da bakıyor.
1- devre arasında sadece ıskartalar transfer oluyorsa, o zaman devre arası transfer dönemi diye bir şey olmasın. hiç transfer yapmayalım. Kutucu'dan emin miyiz? Ona veriyoruz ama 6 m euro?

2- birisi salt yedek kalacak diye bir kavram yok. Mertens dediğimiz adam 37 yaşında. Maçlar 120 dk oynanıyor neredeyse. Pek tabi dönüşümlü oynayabilir. Tüm oyuncular için geçerli bu söylediğim. Sakatlık oluyor. Formsuzluk oluyor.

3- UEFA listesine 3 adam bildirebiliyorsun. Bu herkesçe biliniyor. Gelen oyuncuya da projeni anlatacaksın. Kimse 3 tane UEFA maçında ismi yazılmayacak diye gelmemezlik yapmaz bence. Zaten lig için takviye yapılmalı diyorum. Bugün o 3 UEFA maçında oynayamayacak adamlar, 6 ay sonra Cl oynayacak ama banko. Kutucu da Avrupa'da adının yazılmayacağını bilerek okey demiştir zaten.

1311098992116895894.webp
ne degisti acaba

Emerson+skriniar gelirse hoca 3lü ve 4lü arasında maç maç oynayacak demektir o da riskli olur bence. Net olarak ne oynayacağımızı belirlemeli ve ona göre transfer yapmalıyız.

Bizim yedek kulübesinde oyuna alınacak alternatif pek yok. O açıdan mantıklı olabilir. Ama bu gibi alternatif diye alınacak transferlerde bu kadar uzun sürmez. Oğuz transferi gibi fiyaskolar yaratılmaz. Sadece bir haber. “Kutucu Galatasaray’da”. Bu kadar. Bu işler daha fazla uzuyorsa, yanlış yoldayız demektir. Yazın Galatasaray taraftarının alternatif olup olmayacağı belli olmayan oyuncu ile oyaladılar. Sonunda fb aldı. Asıl ihtiyacımız olan eksikleri gidermediler.
Bugün açıklanır muhtemelen Kutucu

HD1910 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Biz bu ligde maalesef çoğu anadolu takımından futbolcu alamayız. Oğuz Aydın'ı ısrarla istesek bile Fener'e satacaklardı (kazık çakma gibi fahiş fiyar vermediğimiz sürece). Ahmed Kutucu ve Taha Altıkardeş hariç iş yapabilecek yerlilerin tamamı bizim yerimize Fener'e oyuncu satacak olan kulüplerde oynuyor (Trabzon'u ayrı tutuyorum ama onlar da bize Eren transferinde yamuk yaptı). Yerli transferi alt liglerden veya yurt dışından yapıyoruz zaten çoğunlukla. En son aldığımız yerli Kerem Demirbay, o da geleli 500 günü geçti çoktan

Tek sezonluk mucizelerden hep korkarim, Ahmet Kutucu'yu hic izlemedim, sadece 1-2 golune denk geldim. Arda iyi bir teknik direktor olacak ve bence tecrubelerinden ve kisiliginden dolayi genc oyunculari gelistirebilen ya da ekstra motive edebilen bir karakter. Boyle teknik direktor ile calismanin avantajlari da form tuttun mu tam tutuyorsun. Ama Ahmet gercekten ne kadar yetenekli, farkli takimlarda, liglerde, milli takim seviyesinde ekstra birseyler yapabilir mi onu zaman gosterecek.

Umarim euro bazli bir maas baglamayiz, sonra Tarik Camdal ve niceleri gibi ugrasip dururuz..

Biz bu ligde maalesef çoğu anadolu takımından futbolcu alamayız. Oğuz Aydın'ı ısrarla istesek bile Fener'e satacaklardı (kazık çakma gibi fahiş fiyar vermediğimiz sürece). Ahmed Kutucu ve Taha Altıkardeş hariç iş yapabilecek yerlilerin tamamı bizim yerimize Fener'e oyuncu satacak olan kulüplerde oynuyor (Trabzon'u ayrı tutuyorum ama onlar da bize Eren transferinde yamuk yaptı). Yerli transferi alt liglerden veya yurt dışından yapıyoruz zaten çoğunlukla. En son aldığımız yerli Kerem Demirbay, o da geleli 500 günü geçti çoktan
Sen bunu öngörebiliyorsun. Ama Galatasaray yönetimi öngöremiyor. Oğuz transferini 1.5 ay sakız gibi sündürüp fb’ye kaptırmış durumuna düşüyor. Alma kardeşim, düşme bu duruma. Hiç talip olma bile. Yurt dışından alalım. Korkma ver iyi bir gurboya para. Ama gidip kadayıf adam getirme Demirbay gibi. Bu yönetim ve Okan Buruk’tan hiç ümidim yok kadro konusunda. Bu sezonu kurtaralım yeter diye bakıyorum. Gelecek sezon toparlayamaz bu kadroyu bunlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt