Transfer Nöbeti #5 | 2024 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Resim

Ben bu Rieder'in bi numarasini gormedim. Turnuvada dogru durust 8 bile gormedim. Avrupa'nin en zayif pozisyonlarindan biri olsa gerek. Yani ister istemez bir onceki jenerasyondan Gerard ile Lampard gibi bi sey ariyorsun hatta Selcuk. Ama yok maaleaef. Butu. Avrupa 8.5 gibi oynayan topcularla dolu.
Çok uğraştım ama anlatamadım, zamanla anlaşılacaktır;

Modern futbolda 6 ve 8 numara ayrımı kalmadı gibi bir şey. Ne öyle eskisi gibi stoperlere yapışık oynayan dümdüz 6 numaralar kaldı, ne de burada çoğunluğun can attığı, işin savunma yönünde 'part time' takılıp ileri-geri kafasına göre tempo yapan 8 numaralar. Hele bizim gibi merkezi iki kişiyle tutan takımlarda öyle bir şey asla mümkün değil. Merkezdeki iki oyuncu hem 6, hem de 8 rollerine uygun adamlar olmalı ve maç içinde pozisyonun gelişimine göre rol paylaşımı yapmak zorundalar. O yüzden bir süredir 6 veya 8 değil de 6-8 tabirini kullanıyorum merkez oyuncuları için. Torreira bu tanıma gayet uygun bir oyuncu, onunla rol paylaşımı yapacak birini bulmak o kadar da zor değil. 8.5-10 numara olayı farklı tabii; Baumgartner gibi adamın olsun da ister 8.5 oynat, ister 10...

xhaka 6 mı dersin 8 mi ama bence en iyi orta saha o idi

ispanyol ruiz de 8 konusunda 2 numara olabilir
Evet, Xhaka mucsdele acisindan en goze carpan isimdi. Bence ne 6 ne 8. Modern oyun anlayisinda bucuklu pozisyonlara alismamiz gerek herhalde. Cok ta iyi bir şutör. Bugun kendisine firsat vermedi takim arkadaslari.

Ruiz istatistiklerde gayet basarili gozukuyor. ispanya turnuvayi kazanirsa MVP secilecek buyuk ihtimalle. Ama o da ne 8 ne 10 sanki. Napoli'de oynarken bazen Cica gibi kayboluyordu belki o yuzden gitmesine izin verdiler. Zaten ertesi sene sampiyon oldular.

Çok uğraştım ama anlatamadım, zamanla anlaşılacaktır;

Modern futbolda 6 ve 8 numara ayrımı kalmadı gibi bir şey. Ne öyle eskisi gibi stoperlere yapışık oynayan dümdüz 6 numaralar kaldı, ne de burada çoğunluğun can attığı, işin savunma yönünde 'part time' takılıp ileri-geri kafasına göre tempo yapan 8 numaralar. Hele bizim gibi merkezi iki kişiyle tutan takımlarda öyle bir şey asla mümkün değil. Merkezdeki iki oyuncu hem 6, hem de 8 rollerine uygun adamlar olmalı ve maç içinde pozisyonun gelişimine göre rol paylaşımı yapmak zorundalar. O yüzden bir süredir 6 veya 8 değil de 6-8 tabirini kullanıyorum merkez oyuncuları için. Torreira bu tanıma gayet uygun bir oyuncu, onunla rol paylaşımı yapacak birini bulmak o kadar da zor değil. 8.5-10 numara olayı farklı tabii; Baumgartner gibi adamın olsun da ister 8.5 oynat, ister 10...
Modern futbolun abv 😂😂 zevkimizin icine ettiler

bjkliler onanayi,fbliler de cengiz övmüş

Ondan önce bomboş pozisyonda gol kaçırdılar bizim son 10 dakika gibi oldu bugün iyi oynayan 2 takımda elendi.
Acıkcası isvicrenin elenmesini üzüldüm diyemem :d bizde zeki nin bos kaleye atamaması kötü oldu maalesef, sonrada kerem aslında cekip vurmak yerine tekte şut atsaydı keşke.

Kolombiya takımında enteresan topçular var. Çok tempolu ve atlet bir takım. En etkisiz olanıyla geçti adımız sadece. Jhon Arias...

Şu arkadaş iyi topçu.

Güney Amerika pazarında muhtemelen menajer şirketleri ve karteller arasında anlaşma var. porto, Benfica ve real Madrid gibi belli başlı takımlar at sürüyor oralarda.

Yoksa öyle madene senelerdir girmememizin başka mantığı yok. Son 10 senede telles dışında doğrudan oradan aldığımız bir oyuncu hatırlamıyorum mesela.

Doğrusu 31 mayıstan beri bi tuhaf herşey

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt