Transfer Nöbeti #7 | 2024 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
O dönem yazabildiğim kadarını yazdım daha fazlasını söylemek isterdim ama o yönden içim rahat bu becereksizliklerin yaşanacağını dün gibi biliyordum.

Hiçbir şey tesadüf değil bir insan başarılı ya da başarısızdır futbol şubesi olmasa o koltukta 1 dakika bile oturtmazlardı ama işte sportif başarı birçok şeyi örtbas ediyor.

Asıl takipçisi olunması gereken konu Florya anlaşmasının dışarıdan kimler ekmek yiyecek orayı sıkı tutmak lazım lazım kulüp tarafı filan umrumda değil dışarıdan tüm hesapları her şeyleri incele altında olmalı sadece kendisinin değil aynı zamanda sülalesinden yakınlarına kadar çünkü bir sinsilik hissediyorum.

Erden Timur konusunda ben notr'um forumun aksine. Sorun yok, bu benim gorusum ve dusuncem. Sportif olarak oyle basarili bir yapi kurdugunu dusunmuyorum zaten kurmus olsa suan daha sezon oncesi problem yasamiyor da olurduk. Neyse.. Ancak, bu Florya olsun sonraki projeler olsun net guveniyordum aldigi/onerdigi karar ve sureclere.. Maalesef, bu sekilde birakip gitmesi de bence kismen hatali bazen kalirsin, kalirken kazanirsin ya da en azindan kalarak mucadele edersin. Suan, yok kendisi. Bizler belki de erken yangin yapiyoruz ancak diyelim ki cok kotu bir surece girdik, bu sekilde mi olmasi gerekiyordu ? Ne yani, Batum secilmis olsa hemen geri mi gelecekti ?

"sakar şakir" filminde, kemal sunal amcasından miras kalan bakkala gidip ortalığı dağıtınca, mahalleli ne mal olduğunu anlayıp veresiye defterine kadar alıyor ya,

bizim yöneticiler de transfer görüşmelerinde benzer muameleye maruz kalıyorlardır muhtemelen :d

yahu iki cümle sonra kim ciddiye alır bunları :d

yeni oyuncu alımından vazgeçtik. bari veresiye defterini kiloyla satmayın!

Paralar gitti, icardi, Zaha, Tete, Sergio, Ndombele. Yüksek maaşlara gidiyor paralar. Yanlış transferler çoğu kaynağı heba ediyor.

Bonservis verip adam almak için kasada sıcak para gerekiyor. Bu yönetim bırak kasa kolaylığı yapmayı, kasadaki paraya göz dikmiş durumda. Bonservis verip adam alamıyorsun. Düşük bonservisli yüksek maaşlı oyuncuları tercih ediyorlar. Onlarda hep elde patlıyor. Kulübe kazık gibi giriyor. Kulüp borçtan faizden belini doğrultamıyor.

O transferlerde de Erden vardi bende bunu ornekliyorum. Oyle is bitirici transfer bir Lucas var benim nazarimda. Digerleri de tamam isin ikna sureci var, belki baskasi olsa bir tik daha maliyetli olurdu ancak oylesine bedavaya almisiz gibi bir algi yaratiliyor.. Bildigin kulfet Zaha misal. Ndombele oteki bir ornek, tam bir fiyasko.. Tete...neyse.

"sakar şakir" filminde, kemal sunal amcasından miras kalan bakkala gidip ortalığı dağıtınca, mahalleli ne mal olduğunu anlayıp veresiye defterine kadar alıyor ya,

bizim yöneticiler de transfer görüşmelerinde benzer muameleye maruz kalıyorlardır muhtemelen :d

yahu iki cümle sonra kim ciddiye alır bunları :d

yeni oyuncu alımından vazgeçtik. bari veresiye defterini kiloyla satmayın!
İlk insan gibi konuşuyorlar muhtemelen görüşme odalarında yani bir iki İngilizce konuşan bir insan kolaylıkla bir sağ bek alabilirdi 2 ay içerisinde

yani bilemedim. absürd bir skor olursa, belki öyle bir fiziksel tepki olur ki...

insanlar artık 8-10 sene önceki gibi değil herkesin canı burnunda vallahi olası bir bjk farklı galibiyetinde, dothraklar gibi saldırabilir insanlar :d
Yalan yok bu sene Trabzonspor ve beşiktaş'ın güçlemesini sırf bu yüzden istiyorum eğer başarısız olursak suyun öteki tarafı hariç herhangi biri şampiyon olsun tabi ki biz olmuyorsak diğerlerinin ne yaptığına sokayım derim ama en azından amorti olarak düşünebiliriz.

Çünkü bizim bu yönetim anlaşıyla uzun vadede başarılı olma şansımız yok arada Erden Timur vardı her şeyi o hallediyordu ama ona mobbing yaptıktan sonra geriye pek seçenek kalmıyor kaos sezonunu yaşacağız gibi gözüküyor.

önce başarısızlıkta taraftar her şeye rağmen gidip okan buruk'u yiyecek, sonra hatipoğlu, sonra cenk, sonra o bu şu derken, dursun'un ömrü yeter mi bilemem ama 3 sene geçmiş olur çoktan

Erden Timur konusunda ben notr'um forumun aksine. Sorun yok, bu benim gorusum ve dusuncem. Sportif olarak oyle basarili bir yapi kurdugunu dusunmuyorum zaten kurmus olsa suan daha sezon oncesi problem yasamyor da olurduk. Neyse.. Ancak, bu Florya olsun sonraki projeler olsun net guveniyordum aldigi/onerdigi karar ve sureclere.. Ancak, bu sekilde birakip gitmesi de bence kismen hatali bazen kalirsin, kalirken kazanirsin ya da en azindan kalarak mucadele edersin. Suan, yok kendisi. Bizler belki de erken yangin yapiyoruz ancak diyelim ki cok kotu bir surece girdik, bu sekilde mi olmasi gerekiyordu ? Ne yani, Batum secilmis olsa hemen geri mi gelecekti ?
Erden Timur'un illa ki hataları var kimse yok diyemez ama şu da var hiç futbol yöneticiliği yapmamış bir insanken sonuç olarak Icardi'yi, Torreira'yı, Mertens'i ve nicelerini getirdi 2 şampiyonlukta net olarak payı var.

Geçen sene Okan hoca sayesinde kurtardık ama sonuç olarak yinede çok iyi anlaşan bir ikiliydi futbolcularla ilişkileri çok iyiydi bu bile şampiyonlukta etkiliydi.

Ndombele gibi saçma sapan işte oldu ama yöneticilikte bu da var hata yaparak tecrübe kazandığı bir yıl olmuştu açıkçası çok daha iyi bir planlamayla yeni sezona girebilirdik.

Şansı şu olacaktı kötü sayılabilecek bir yılın ardından yine şampiyon olduk ve aynı hataları tekrarlamamaya çalışacaktı.

Bu da bize 2x güçlü yapabilirdi ama bilerek ve isteyerek yediler aynı zamanda Florya işinden elini ayağını çektirdiler.

Erden Timur'un illa ki hataları var ama şu var hiç futbol yöneticiliği yapmamış bir insanken sonuç olarak Icardi'yi, Torreira'yı, Mertens'i ve nicelerini getirdi.

Ndombele gibi saçma sapan işte var ama yöneticilikte tecrübe kazandığı bir yıl olmuştu açıkçası çok daha iyi bir planlamayla yeni sezona girebilirdik.

Şansı şu olacaktı kötü sayılabilecek bir yılın ardından yine şampiyon oluyoruz ve aynı hataları tekrarlamamaya çalışacaktı.

Bu da bize 2x güçlü yapabilirdi ama bilerek ve isteyerek yediler aynı zamanda Florya işinden elini ayağını çektirdiler.

Elbette Umut ben sey demiyorum "bu da kotuydu".. diyorum ki, o da hata yapti. Hatta bence en buyuk hatasi iste gitmesi oldu. 10 is yaptin, 6'si iyi, 2'si kotu 2'si idare eder diyelim. Simdi gittin, sen yazmissin hatta iki ileti geride, herkes basti gitti tum yapi dagildi... eee abi ? Ne oldu simdi ? Ne ise yaradi o ucmalarin is bitirmelerin ? Kalsana, kalip icerirden calissana ve hatta tecrubelensene... Saniyor mu ki sonradan gelince kimse ona kem-kum, gak-guk yapmayacak ? Oyle bir yapi yok ki bizde. Zaten Turk yonetim sekline de aykiri. Neyse, kimse kazanmadi bu surecte bence kendisi buyuk hata yapti. Bunu zaman gosterecek pek tabi.

hala daha zaha, tete, ndombele aurier diyorsunuz ya. 40 kere anlattık.

zaha ve tete geldiğinde herkesin g.tü geçmişti. 23 yaşında brezilyalı yıldız topçuyu ve fb'in elinden epl'de estiren zaha'yı alırken. zaha'dan katkı da aldık ama tete katkı veremeyince suçlu "erden" mi oldu?

ndombele işinde bildiğin kumar oynandı son dkya kadar amrabat beklendi. bu bir tercih meselesidir. amrabat son dk karar değiştirmeyip ok dese bugün orta saha sorunumuz olmayacaktı.

aurier işinde de dursun para harcatmadı.

Elbette Umut ben sey demiyorum "bu da kotuydu" diyorum ki, o da hata yapti. Hatta bence en buyuk hatasi iste gitmesi oldu. 10 is yaptin, 6'si iyi, 2'si kotu 2'si idare eder diyelim. Simdi gittin, sen yazmissin hatta iki ileti geride, herkes basti gitti tum yapi dagildi... eee abi ? Ne oldu simdi ? Ne ise yaradi o ucmalarin is bitirmelerin ? Kalsana, kalip icerirden calissana ve hatta tecrubelensene... Saniyor mu ki sonradan gelince kimse ona kem-kum, gak-guk yapmayacak ? Oyle bir yapi yok ki bizde. Zaten Turk yonetim sekline de aykiri. Neyse, kimse kazanmadi bu surecte bence kendisi buyuk hata yapti. Bunu zaman gosterecek pek tabi.
Sonuçta duygusal bir insan içeride yaşanan başka süreçleri biz bilmiyoruz ki belki çok daha kötü bir ortam vardı. Bu iş sadece futbolda değil Florya için yanıp tutuşan bir insandı muhtemelen en çok oradan vurdular.

2 senelik süreçte takımın hakkını savunan tek kişiydi Metin Öztürk ise başkanın arkasına saklanıyordu. Yalı çocuğu milyonlar önünde tehdit ederken yine sus pus olan bizim yönetim ve yöneticilerimizdi.

Böyle bir ortamda durması ona zarar verir açıkçası onunda zamanı gelecek şu an itibarıyla son genel kuruldaki alkış seslerine bakarsak adaylığını açıklarsa fosillere rağmen kazanacak desteği bulacaktır.

Haklının acelesi yok bizler onu bekliyor olacağız bu yönetimle daha fazla yıpranmamalıydı.

O transferlerde de Erden vardi bende bunu ornekliyorum. Oyle is bitirici transfer bir Lucas var benim nazarimda. Digerleri de tamam isin ikna sureci var, belki baskasi olsa bir tik daha maliyetli olurdu ancak oylesine bedavaya almisiz gibi bir algi yaratiliyor.. Bildigin kulfet Zaha misal. Ndombele oteki bir ornek, tam bir fiyasko.. Tete...neyse.
Erden Timur çok başarılı sayılmaz transferde. Katılıyorum. Bunu gönül işi olarak yaptığını bildiğimiz için seviyoruz. Çünkü bizde yönetimler hep menfaatini düşünen insanlardan oluştuğu için Erden Timur özel göründü. Lakin Zaha, Tete, Ndombele falan. Daha peşinden koşup alamadıkları. Orta sahayı eksik bırakması. Diğer bölgelerde şişkinlik yaratması. Üstüne Okan Buruk’un transfer plansızlığı. Onun için diyorum. Eğer bir gün dönecekse göreve kafasını da değiştirmeli. Sen Galatasaray üzerinden FM oynayamazsın.

zaha ve tete geldiğinde herkesin g.tü geçmişti. 23 yaşında brezilyalı yıldız topçuyu ve fb'in elinden epl'de estiren zaha'yı alırken. zaha'dan katkı da aldık ama tete katkı veremeyince suçlu "erden" mi oldu?

ndombele işinde bildiğin kumar oynandı son dkya kadar amrabat beklendi. bu bir tercih meselesidir. amrabat son dk karar değiştirmeyip ok dese bugün orta saha sorunumuz olmayacaktı.

diyecegiz tabi. dahasi da var da.. bunlar ilk akla gelenler.

Benim gecmemisti misal, Zaha konusunda. Sasirdigimi yazmistim o kadar cunku fenev aldi alacakti.. Bu sekilde aklamis olmuyoruz sureci.

Ndombele konusunda, Amrabat gelmediyse, yani alinamadiysa ee suanda da benzer surec var neden yangin yapiliyor o zaman ? Simdi gidip, yeni bir Ndombele alsa Ergun falan.. senin dusuncen ne olacak ? Bu durum, bu hata, akliyor mu ? Cok mu basit sunu demek, o da hata yapti ?

Sonuçta duygusal bir insan içeride yaşanan başka süreçleri biz bilmiyoruz ki belki çok daha kötü bir ortam vardı. Bu iş sadece futbolda değil Florya için yanıp tutuşan bir insandı muhtemelen en çok oradan vurdular.

2 senelik süreçte takımın hakkını savunan tek kişiydi Metin Öztürk ise başkanın arkasına saklanıyordu. Yalı çocuğu milyonlar önünde tehdit ederken yine sus pus olan bizim yönetim ve yöneticilerimizdi.

Böyle bir ortamda durması ona zarar verir açıkçası onunda zamanı gelecek şu an itibarıyla son genel kuruldaki alkış seslerine bakarsak adaylığını açıklarsa fosillere rağmen kazanacak desteği bulacaktır.

Haklının acelesi yok bizler onu bekliyor olacağız bu yönetimle daha fazla yıpranmamalıydı.

Son cumlen baya arafta Umut. Ne olacagini bilemeyiz. Belki de asla, bize ragmen, goreve gelemeyecek ya da cok gec olmus olacak.. Bu sekilde bir risk, baya buyuk pokercileri bile asar.

haklısın
limit meselesi zaten elimizi kolumuzu bağlamıyor muydu,
hatalı dediğimiz transferler sayesinde öyle ya da böyle cl'ye katılabildik
evet eleştiriyoruz geçen sene ki bazı tercihleri ama zorunda kalmışız, bonservis harcayabilsek kesinlikle daha iyi bir transfer dönemi senaryosu yazılabilirdi geçen yaz. ki bakıldığında cl'ye katılım gerçekleşti, gruplarda fena sayılmayan bir oyun oynadık, gittik prag'a elendik sonra yapacak bir şey yok, lige döndük şampiyonda olduk. başarılı diyebiliriz bence dümdüz. bonservissiz oyuncularla daha ne yapabilirdik ki bu ülkede.

Son cumlen baya arafta Umut. Ne olacagini bilemeyiz. Belki de asla, bize ragmen, goreve gelemeyecek ya da cok gec olmus olacak.. Bu sekilde bir risk, baya buyuk pokercileri bile asar.
Dursun Özbek sonrası belli, muhtemelen sinsi Metin Öztürk kendi başkan adaylığı için ortam yaratıyordur ama dediğim gibi haklının acelesi yok.

Sonraki seçim er ya da geç Erden Timur başkan olacak hatta yavaştan yönetim listelerini oluşturmak için doğru isimlerle görüşmelerede başlar.

diyecegiz tabi. dahasi da var da.. bunlar ilk akla gelenler.

Benim gecmemisti misal, Zaha konusunda. Sasirdigimi yazmistim o kadar cunku fenev aldi alacakti.. Bu sekilde aklamis olmuyoruz sureci.

Ndombele konusunda, Amrabat gelmediyse, yani alinamadiysa ee suanda da benzer surec var neden yangin yapiliyor o zaman ? Simdi gidip, yeni bir Ndombele alsa Ergun falan.. senin dusuncen ne olacak ? Bu durum, bu hata, akliyor mu ? Cok mu basit sunu demek, o da hata yapti ?
tete geldiği an herkes mutluydu.
zaha geldiği an herkes mutluydu.

örneğin yarın hojbyerg gelse herkes mutlu olacak değil mi? ama belki sahada katkı veremeyecek adam.

yani hamle olarak doğru işlerdi onlar. onu diyorum. sahada zıçmaları alan adamı bağlamaz. ya absurd örnek olsun, hagi'yi alırsın adamın sende dokusu tutmaz uyuşmaz ama hamle doğru hamledir.

ndombele işinde hata yapıldı diyorum zaten ancak bu bir tercih meselesidir diyorum.

zaten kimse %100 doğru olamaz her insan gibi onun da hataları olmuştur/olacaktır.

ama sen "ben nötr'üm" diyorsun.

bir gslı erden timur'a karşı nasıl nötr olabilir aklım almıyor.

neyse uzatmayalım gecenin 3'ünde daha fazla yazamayacağım, iyi geceler.

Dursun Özbek sonrası belli, muhtemelen sinsi Metin Öztürk kendi başkan adaylığı için ortam yaratıyordur ama dediğim gibi haklının acelesi yok.

Sonraki seçim er ya da geç Erden Timur başkan olacak hatta yavaştan yönetim listelerini oluşturmak için doğru isimlerle görüşmelerede başlar.

Bu isler de maalesef duygusallik dogru bir yontem degil.. Simdi ileri de baskan oldu diyelim. Ona duygusal konuda problem yapanlari gorevden mi alacak yoksa gorevi mi birakacak yine ? Yoksa akilci ve surece yayilmis hamleler ile mantikli kararlar mi alacak ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt