Transfer Nöbeti #7 | 2024 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu isler de maalesef duygusallik dogru bir yontem degil.. Simdi ileri de baskan oldu diyelim. Ona duygusal konuda problem yapanlari gorevden mi alacak yoksa gorevi mi birakacak yine ? Yoksa akilci ve surece yayilmis hamleler ile mantikli kararlar mi alacak ?
Bir insana karşı tüm yöneticiler cephe almışsa ayrılması kadar doğal bir şey yok yoksa bir insan Icardi'den tut, Torreira'ya tüm oyuncular bu denli severken niye ayrılsın.

tete geldiği an herkes mutluydu.
zaha geldiği an herkes mutluydu.

örneğin yarın hojbyerg gelse herkes mutlu olacak değil mi? ama belki sahada katkı veremeyecek adam.

yani hamle olarak doğru işlerdi onlar. onu diyorum. sahada zıçmaları alan adamı bağlamaz. ya absurd örnek olsun, hagi'yi alırsın adamın sende dokusu tutmaz uyuşmaz ama hamle doğru hamledir.

ndombele işinde hata yapıldı diyorum zaten ancak bu bir tercih meselesidir diyorum.

zaten kimse %100 doğru olamaz her insan gibi onun da hataları olmuştur/olacaktır.

ama sen "ben nötr'üm" diyorsun.

bir gslı erden timur'a karşı nasıl nötr olabilir aklım almıyor.

neyse uzatmayalım gecenin 3'ünde daha fazla yazamayacağım, iyi geceler.

Herkes mutluydu diye yaziyorsun renkdas, ben degildim ve benim gibi dusunen onlarcasi olduguna da eminim. Zaten ben Tete'yi dogru duzgun tanimiyordum, kismen de olsa cehalet erdemdir bazen.. neyse, gec oldu madem baska zaman tartisiriz ancak "herkes" diye yazman dorgu bir taklasim degil, ben degildim ne Zaha ne de Tete ne de digerleri icin bunu da anti-tez olarak belirtiyorum, herkes dedigin icin.

Bir insana karşı tüm yöneticiler cephe almışsa ayrılması kadar doğal bir şey yok yoksa bir insan Icardi'den tut, Torreira'ya tüm oyuncular bu denli severken niye ayrılsın.

Baskan'a gore teklif verilmis, israr da edilmis ancak kendisi kalmak istememis. Baskan bu seviyede yalanciysa, diyebilecegim birsey yok tabi. Bu arada ben olsam bende giderdim adama yapilanlardan sonra. Benim sorguladigim, sonraki surec. Ileride de benzer durum olursa, ki olasi, ne olacak ?

Renktaşlar limit bahane. O kitabına uydurulur. Erden Timur para koyarken diğerleri koymadı. Onun için bonservise verecek yeterince para olmadı. Limiti boşverin. Para olduktan sonra limitler öyle bir açılır ki.

Baskan'a gore teklif verilmis, israr da edilmis ancak kendisi kalmak istememis. Baskan bu seviyede yalanciysa, diyebilecegim birsey yok tabi. Bu arada ben olsam bende giderdim adama yapilanlardan sonra. Benim sorguladigim, sonraki surec. Ileride de benzer durum olursa, ki olasi, ne olacak ?
Başkanın demeçlerinden çok öncesinde mesajlarım duruyordur göstermelik bir iş yaptılar Erden Timur'un açıkladıkları sadece buz dağının üst tarafıydı alt tarafını içine atıp ayrıldı. Artık geçmişe dönüp değiştiremeyeceğimize göre geleceğe bakmak gerekiyor bu yönetimin süresi zaten çok uzun sürmeyecek.

Sonraki döneminde böyle bir süreç yaşanmaz çünkü en başta kendisi olacak kimse buna karışamaz hatta çokta güzel bir başkan olacaktır.

Herkese iyi geceler ve iyi nöbetler...
giphy.webp

Başkanın demeçlerinden çok öncesinde mesajlarım duruyordur göstermelik bir iş yaptılar Erden Timur'un açıkladıkları sadece buz dağının üst tarafıydı alt tarafını içine atıp ayrıldı. Artık geçmişe dönüp değiştiremeyeceğimize göre geleceğe bakmak gerekiyor bu yönetimin süresi zaten çok uzun sürmeyecek.

Sonraki döneminde böyle bir süreç yaşanmaz çünkü en başta kendisi olacak kimse buna karışamaz hatta çokta güzel bir başkan olacaktır.

Tabi olabilirse. Bunun icin, once bir cokus yasanirsa bunda kendisinin de payi olacagini dusunuyorum ben dolayli olarak. Once olsun, sonra bir iki sene yonetsin oyle yorumlariz. Ben artik beylik laflari etmek istemiyorum.

Bu isler de maalesef duygusallik dogru bir yontem degil.. Simdi ileri de baskan oldu diyelim. Ona duygusal konuda problem yapanlari gorevden mi alacak yoksa gorevi mi birakacak yine ? Yoksa akilci ve surece yayilmis hamleler ile mantikli kararlar mi alacak ?

abi bazı noktalarda biraz haksızlık ediyorsun, sana göre bu akılcı bir yaklaşım olabilir ama empati de kurmamız gerek.

erden timur’a projeleri kendi şirketinin yararına kullanacak gibisinden hırsız dendi, bunu diyenler ya da göz yumanlar bugün transfer yapsın diye beklediğimiz yönetim, karşı camia adamı ciddi ciddi hayatıyla tehdit etti, yine arkasında kimse durmadı, özel hayatında onlarca yüzlerce dava açılmış sanırım kendisine, adam yalnız bırakıldı, daha bizim bilmediğimiz kim bilir nelere susmak zorunda vs kalmıştır adam, yazılan çizilen kadar basit değildir, kim bilir nasıl bir baskı, hayal kırıklığı, yalnızlık içinde hissetti kendini. tüm bunlara rağmen kurulmasında yardımcı olduğu takım da sezonu şampiyon olarak noktaladı, aslına bakarsak üstüne düşeni de yaptı, gönül isterdi ki seçimlere değişik bir şekilde el atsaydı ama olmadı,

bu süreçleri değerlendirirken adamın karakteristik yapısını da düşünmek lazım, onun yerinde sen olsaydın belki daha akılcı bir şekilde yürütebilirdin süreci, belki arkanda ki taraftar gücünü de alarak sağlam bir rüzgarla dursun ve silah arkadaslarını da yok edebilirdin ama erden timur karakter olarak pek bunlara müsait bir insan değil. daha sayılabilecek birçok yanlışı olmuştur başımızdakilerin erden timur’a, say say bitmez, bir de bilmediklerimiz vardır

bence daha hakkaniyetli yaklaşmalısın

abi bazı noktalarda biraz haksızlık ediyorsun, sana göre bu akılcı bir yaklaşım olabilir ama empati de kurmamız gerek.

erden timur’a projeleri kendi şirketinin yararına kullanacak gibisinden hırsız dendi, bunu diyenler ya da göz yumanlar bugün transfer yapsın diye beklediğimiz yönetim, karşı camia adamı ciddi ciddi hayatıyla tehdit etti, yine arkasında kimse durmadı, özel hayatında onlarca yüzlerce dava açılmış sanırım kendisine, adam yalnız bırakıldı, daha bizim bilmediğimiz kim bilir nelere susmak zorunda vs kalmıştır adam, yazılan çizilen kadar basit değildir, kim bilir nasıl bir baskı, hayal kırıklığı, yalnızlık içinde hissetti kendini. tüm bunlara rağmen kurulmasında yardımcı olduğu takım da sezonu şampiyon olarak noktaladı, aslına bakarsak üstüne düşeni de yaptı, gönül isterdi ki seçimlere değişik bir şekilde el atsaydı ama olmadı,

bu süreçleri değerlendirirken adamın karakteristik yapısını da düşünmek lazım, onun yerinde sen olsaydın belki daha akılcı bir şekilde yürütebilirdin süreci, belki arkanda ki taraftar gücünü de alarak sağlam bir rüzgarla dursun ve silah arkadaslarını da yok edebilirdin ama erden timur karakter olarak pek bunlara müsait bir insan değil. daha sayılabilecek birçok yanlışı olmuştur başımızdakilerin erden timur’a, say say bitmez, bir de bilmediklerimiz vardır

bence daha hakkaniyetli yaklaşmalısın

Elestirini anliyorum Kaan renkdas.. Peki, madem cok akilci davranamiyor, sence ileride Baskanlik konusunda hakkini verebilecek mi ? Bu demektir ki daha cok dava daha cok baski daha cok tehdit ile karsilacak.. Ben demiyorum ki adamin tercihi yanlis. Ben sunu diyorum, cabuk pes etmesi, o yaptigi basin aciklamasi (bana kalirsa cok birsey anlatamadi) falan bu dediklerini cozmuyor. Ilerisi icin de ipucu vermiyor. Gorev adami olabilir kendisinden ancak baskanlik vasfi bugun icin gozukmuyor ha keza Dursun her iki tanima da uymuyor :) Neyse, benim dusuncelerimi soylemem ona yaptigim haksizligi yazida birakmaktan oteye goturmez, bu benim izlenimim, hatalarimda olabilir. Haksizlik yapmista olabilirim zira detaylari orada ilk agizdan duymadik/yasamadik ancak bu aksini dusununler icinde gecerli. Zaman gosterecek.

Derrick Köhn'ün bonservis taksidini ödeyemeyen bir yönetimden şu saatte transfer bekliyoruz halimiz içler acısı!! 18 mio verip Wendel alacaklarmış birde başından beri inanmadım şu transferin olabileceğine zaten imkansız yalandan vakit kaybediyoruz.

Elestirini anliyorum Kaan renkdas.. Peki, madem cok akilci davranamiyor, sence ileride Baskanlik konusunda hakkini verebilecek mi ? Bu demektir ki daha cok dava daha cok baski daha cok tehdit ile karsilacak.. Ben demiyorum ki adamin tercihi yanlis. Ben sunu diyorum, cabuk pes etmesi, o yaptigi basin aciklamasi (bana kalirsa cok birsey anlatamadi) falan bu dediklerini cozmuyor. Ilerisi icin de ipucu vermiyor. Gorev adami olabilir kendisinden ancak baskanlik vasfi bugun icin gozukmuyor ha keza Dursun her iki tanima da uymuyor :) Neyse, benim dusuncelerimi soylemem ona yaptigim haksizligi yazida birakmaktan oteye goturmez, bu benim izlenimim, hatalarimda olabilir. Haksizlik yapmista olabilirim zira detaylari orada ilk agizdan duymadik/yasamadik ancak bu aksini dusununler icinde gecerli. Zaman gosterecek.

benim hayalimde başkan ergin ataman, sportif aş’den sorumlu ya da her neyse, oraya erden timur, böyle bir yapı var. hayal olarak kalır tabi bu anca.

bu arada baskanlık konusunda dedigin gibi bazı noktalarda ciddi eksiklikleri var. baskan olacağı senaryoda böyle bırakıp gidemez mecburen. çok daha sağlam bir mental gerekecek öyle bir durumda. o yüzden başta güçlü bir karakterin olduğu senaryoda yine kulübün yönetim kurulu içinde iyi bir pozisyonda görevini daha sağlıklı yerine getirebilir.

Eğer gelecekte istediğimiz transferleri yapmak istiyorsak geçmişte yaptığımız hatalı transferleri yapmamamız gerekiyor. Hatalı transferleri elden çıkaramıyorsun. Yeni oyuncu alamıyorsun. Paralar verimsiz oyunculara gidiyor. Kısır bir döngüye giriyoruz. Gider kalemlerini düşürmezsek iyi transferler yapamayız. Ne kadar rekor gelir elde edilmiş olsa bile giderlerde rekor seviyelerinde.

Yüzsüzlük, haysiyetsizlik, surata tükürünce ya rabbi şükür demek akılcılık değildir

transfer nöbetinde, transferden cok baska konular ele aliniyorsa, birseyler ters gittigini isaret eder. dursun dönemi eskidende böyleydi simdide böyle. erden timura hem tsk ediyorum böyle bi baskani tezahuratlarla 'büyük baskan'denmesine neden oldugu icin, hemde sampiyonluklarda yüzde yüz etki yaptigi icin, aksi taktirde dursun bi yol kat edemezdi.
ayrica erden timurada cok kiziyorum, savasmadigi icin, tutunamadigim dal kalmadi diyip pes edip cekip gitmek, koca camiayi taraftari yok saymaktir. hani birlikten güc dogardi, bu taraftar seni tanimis, benimsemis, sevmis, hakkini vermis, öyle birakip gitmek kolaymi. madem seviyorsun niye savasmiyorsun, dök icini gerekirse yeni secim olur aday olsan yüzde yüz zaten bu topluluk seni birakmazdi. yazik etti kendinede, bizede.

30 milyon euro istenen bir futbolcuyla ilgileniliyor haberleri yaymak ne kadar doğru? Ayrıca 30 isteyen bir kulüple neyin pazarlığı yapılacak? Sallayın gitsin şu heriferi. Akıl ve mantık var, Rusya'dan bir brezilyalı getirmek için 15den fazla vermek ne kadar doğru? Herifi 20ye almışlar zaten, şimdi elden çıkarmak istiyorlarsa üstünü asla alamazlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt