Transfer Nöbeti #8 | 2025 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Teminat ile ilgili asıl sıkıntı, teminat mektubunun düzenlemesini sağlayacak kredi limitinin hazırlanması idi.. Haberlerden anladığımız kadarı ile kredi limitleri hazırlanmış ki masaya teminatı koyabilmişiz..

Mektubun İtalya dan bir banka aracılığı ile düzenlenmesi ise zaman almaz.. Hele ki böyle yüksek meblağlarda.. Krediyi tahsis eden Türkiye deki yerleşik bankanın İtalya da ki muhabirine talimat göndermesi yeterli olur..

Bu şekilde hazırlanan teminat mektupları kontrgaranti adını alır.. Dün, ondan önceki ve daha önceki günlerde akreditif lafı geçtiği için söylüyorum. Akreditif çok farklı bir hadise.. Bizim konu ile uzaktan yakından alakası yok..

Bir diğer konu ise teminat mektubu komisyonu meselesi.. Mektup komisyonları fiyatlamaya tabidir.. Fiyatlamalar ise mektubu isteyen müşterinin randımanı, kredi skoru, mevduat ürününün bulunup bulunmadığı, mektup tutarının yüksekliği gibi bir çok unsur göz önüne alınarak yapılır..

Medyada lafı edilen 5 milyon, 9 milyon vb. gibi fahiş fiyatlar söz konusu değil.. Bizim örneğimizde olup olacağı en fazla yıllık %1 dir, o da yıllık 750.000 Euro ya tekabül eder.. İstenirse bu komisyon 4 eşit taksitte, 3 er aylık dönemlerde de ödenebilir.. Bankaya randımanlı, iyi bir müşteri için, mektup tutarının büyüdükçe komisyon oranının artması değil, tam tersine düşmesi beklenir..

Teminat mektubunun 3 aşağı 5 yukarı işleyişi bu şekildedir.

Şu bahattin demirbilek kozunu oynasak tüm iş bitecek boşuna debeleniyoruz
O sakallı rus çirozun da bir numarasını göremedik. Oğluna "Aslan" ismi koymuşmuş da koymuşmuş... Memleketin yarısının da soy ismi aslan, arslan,.. Var mı bir faydası: yok. Bal yapmayan arılara gıcık oluyorum. Vız, vız, vız,... PR... başka birşey değil.

O sakallı rus çirozun da bir numarasını göremedik. Oğluna "Aslan" ismi koymuşmuş da koymuşmuş... Memleketin yarısının da soy ismi aslan, arslan,.. Var mı bir faydası: yok. Bal yapmayan arılara gıcık oluyorum. Vız, vız, vız,... PR... başka birşey değil.
Ölü internet teorisi bence reelde öyle bir adam yok

Olur mu öyle şey üstat osimhen süreci zaten kaçınma ve yumuşatma mekanizması görevi görüyor. Ben yönetiminde işine geldiğine inanıyorum çünkü kimsenin sesi çıkmıyor ister istemez bir şey diyemiyorsun adamlara. Ha bence suçları da yok o ayrı youngboys faciasını yaşamamış olsak adamlarında sırtında bu kadar yük olmazdı muhtemelen. Oyunculara teklif gelmiyor avrupa geliri yok bu gemiyi bu şekilde yürütüyor olmaları bile bence büyük başarı. Ben şuna çok net inanıyorum şahsi düşüncem osimhen çözer diğer bölgeleri halledemezsek geçen sene ne yaşadıysak aynı şeyi birebir yaşarız insanlar neden marvel karakteri aldığımızı düşünüyorlar ben anlamıyorum, aynı adam alkmar maçında da oynadı. Günayla devam ederiz bek sorunumuz yok os sorunumuz yok mesajları falan görüyorum Allah yardımcımız olsun felaket düşünceler var.
Lig için marvel karakteri demek abartı olmaz aslında Osimhen için.

Günay'la devam vs diyenler de ligi düşünüp diyorlardır, ŞL için zaten Osimhen gelse de, hatta PSG kadrosu gibi kadro kursak da, oynanan oyun ve hoca performansı belirleyecek. 300 milyonluk takımız, önde basalım, Rams Park cehennemi demekle olmuyor.

Son zamanlarda izledigim en kötü kör siralama yav

Hep benzer kulüp ilişkileri. Oturup ağı kurulsa yasadışı bir ağ ortaya çıkacak resmen.
Bir de bu Fb ne oynayacak karman çorman bir şeye gidiyor iş. Asensio'yu alıyorken Bailey ne alaka? 4-3-3 mü oynayacak 3'lü savunma mı? Değişik transfer sezonu bitince net yorum yapabileceğiz takımlarla ilgili. Belli ki 4 sene üst üste olamayalım diye Fb'de, Bjk'de neyi var neyi yok saldırıyorlar. Fb- Chobani'yi sponsorluğunu 5-7 yıllık diyorlardı zamanında Aziz Yıldırım'ın 10 yıllık Ülker sponsorluğunu harcaması gibi harcıyor diyorlar bazı fb sayfalarında. Seneye çok daha çetin bir serüven olacak.

tek kurus harcamadi ya serveti de yalan muhtemelen

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt