Transfer Nöbeti #8

Bu arada yangından dolayı kafayı da yememek lazım.

Gerçekten çok iyi bir 10 numara bu takımın problemlerinin yarısını çözer zaten.

Hani "az çok demeyelim boş geçmeyelim" lafı misali maliyet açısından kesinlikle girmeyecek, uygun fiyatlı yerliler veya u23'ler almamız şart. Kadroyu biraz geniş tutmamız lazım.

Bizim sadece büyük ŞL maçlarımız ve derbilerimiz veya zorlu Samsun Göztepe deplasmanlarımız yok.

Sene içerisinde aşağı yukarı 58 maç yapacağız gibi duruyor ve bu 58 maçın kabaca yarısı zaten %100 favori çıkacağımız maçlar olacak.

Bu maçlarda geniş rotasyondan bi tane bek, ne bileyim bi tane kanat oyuncunu, belki yedek santraforunu veya Lesley'i vs oynatmalıyız ki Lemina gibi, Sane gibi, Torrik gibi oyuncularımızdan sene sonuna kadar iyi performans alabilelim.

O topa tuttuğunuz Lesley sene içerisinde böyle %100 favori çıktığımız kolay iç saha maçlarından 7 tanesinde, görece kolay deplasmanlardan da 3 tanesinde ilk 11 başlasa, Torrik'in 10 maç daha az oynaması demek belki de. Sırf bu bile zaten Torreira'nın geçen sene gibi düşüş yaşamamasını sağlayabilir örneğin.

Barış kalsın, Leao gelmesin noktasındayım. Can Uzun olmadığı senaryoda Barış'ın gidişi her türlü güç kaybı olur. Barış yerine Leao da yanlış bir adam bence.

Hem Leao hem Can gelse bile BAY'ın gidişi güç kaybı olacak... Fiziksel olarak zayıfladın bir kere... Defansif anlamda da zayıfladın... Pres anlamında da zayıfladın... Aidiyet anlamında da zayıfladın... Sıkıştığında uzun atabileceğin adam sayısında da zayıfladın... Bir de bunlara ek olarak Can Avrupa listesinde 17 kişilik yabancı sayılacağı için Avrupa kadrosu listesi genişliğinde de zayıfladın... 14 yabancı yanında 3 gurbetçi yazabiliyorsun, hala Günay birini işgal ediyor mecburen. İlkay-Kaan-Can'dan ikisini seçebileceksin yanında veya u23 genç yabancıalrın bazılarını yine Avrupa'ya yazamayacaksın...

Hiç beğenmiyorum bu çocuğu, hangi maçını izlesem yetersiz geliyor bana. Bunun nasıl city yaptığını aklım almıyor bir türlü. Galiba bir benim beğenmeyen, onu da belirteyim.
City seviyesi için daha çok yolu var ama kötü topçu değil bence.

Bizim garip oyun anlayışımızda bir yer tutabilir bence.

Zaten alamazlar boşuna konuşmaya gerek yok :)

Birazdan nöbete şerif aydın ve tekihtimalli dahil olacak.

Geri
Üst Alt