Transfer Nöbeti #9 | Ocak 2025 Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Valla şampiyon olalım bonus fiyatı önemli değil

Şampiyon olursak 5.yıldız + CLden dolayı paraya doyacaz

Ereni yetersiz buluyorum.Ama iyi bir yabancı sol bekin varsa yedeği türk olmalı diye düşünüyorum.Piyasada ferdi,rıdvan,eren ve yusuf dışında sol bek yok gibi.,
Rıdvanın erenda daha iyi bir futbolcu olduğunu düşünüyorum.Ama sakatlık sorunu var sanırım.Birde bjkli falan olmaz.Yusuf bayaa yetersiz..Bu yüzden ereni almak çok absürt bir durum değil.Körü körünede bu yanlış demek olmaz.
Ama genel olarak transferde çok kötü planlama ve tercihler olduğu için sevinemiyorsun.

Mesela bu sene bizim için lig çok çok önemli.,
Ligdede çoğunlukla kapanan kademeli savunma yapan takımlara karşı oynuyorsun.
Bu yüzden en çok ihtiyaç olunan profil hızlı birebirde etkili fark yaratacak bir oyuncuydu.Ve böyle bir adam alınmadı.Sırf bu yüzden bile şu döneme başarılı demem mümkün değil.

Morata: ilk aşamada maliyet ne iyi ne kötü..Bence orta.Planlama olarak oraya daha farklı bir tarzda oyuncu gerekiyordu.Ama hiç hesapta olmayan batsın transferi gerçekleşince bu seferde morata tarzında oyuncu gerkiyordu..İşte bu yüzden be seferde alınabilecek en iyi oyuncu oldu.Doğru olan osiyle çift forvet oynayabilecek tarzda bir hücum oyuncusu artı batsın yerine alternatif olacak tarzda bir oyuncuydu.Tabiki bu durum moratanın başarısız olacağını göstermez.Başarısız bir transferde yapmaz.
Bireysel olarak Başarılı olacağını düşünüyorum.
Ama bu oyuncuları besleme noktasında sıkıntılar çekileceği bir gerçek.Bu oyuncuların veriminide düşürebilir.Zaten oside bunu yaşıyoruz.

Ahmet kutucu: maliyeti fazla.Daha üst düzey fark yaratacak bir oyuncu alınmalıydı.

Cuesta: Belki ligde bazı özellikleriyle fark yaratabilir ama genel olarak kötü transfer diyebiliriz.

Lemina: hem maliyet hem kalite hemde ihtiyaç olarak nokta transfer.

Frankowski: Belkide adam tam anlamıyla üçlü sistemde sağ kanat bek olarak yaratılmış.tam o mevkinin adamı.Dörtlüde kanat,kanat forvet ters ayak olayı içeri girme şut falan eyvallah..Ama Üçlüde ters ayak olmaz diye düşünüyorum.
Barış,sallai,jelert,frankowski hepsi sağ ayaklı adamlar.Acaba sol tarafamı adam lazımdı tartışılır.Ama bu konuda barış solda frank sağda çok sıkıntı olmaz.
Sıkıntılardan bir tanesi orta kalitesiydi.Bu adam bir nebze o sıkıntıya ilaç olur diye düşünüyorum.Bence daha büyük sıkıntı genel olarak iki aynı tip forvetle arkasında oynayan kanat beklerin çok düz olması.Ve mertensin bitik olması.Mertens Duran toplar ve ortalar dışında fark yaratamıyor.
Frank lenste oynarken belki daha çok boş alan buluyordu.Ama bizde bu durum farklı.Daha çok kapanan takımlara karşı oynayacak..

Genel olarak lemina haricinde her anlamda çok iyi transfer dediğim kimse yok.Bu diğerleri başarısız olacak anlamınada gelmiyor.Ama işte hep bir acaba var.Ya maliyet anlamında ya kalite yada mevki olarak.

Ama başımızda her anlamda yetersiz çok ciddi başarısız bir yönetim var.Seneye kalmaları durumda özellikle transfer döneminde çok sıkıntılar yaşarız.
Çok vasat vasat üstü adamları transfer etmeye başladılar.Sezon başı 20 milyon 25 milyonlar havada uçuşuyordu.Ondan sonra sırf parasızlıktan ve taksitle almak için oyunculara ederinden fazla bonservis vermeye gelindi..Muhtemelen çoğu iyi oyuncudan ret yemelerin sebebi 15-20 milyonluk oyunculara 8-10 milyon teklif etmektir.
O zaman paralar nerede..Nerede olacak her sene böyle kepaze transfer dönemi geçirirsen para kalmaz tabiki..

KAP açıklamaları bizim tonla madde olunca bir noktada kafa duruyor umarım verilecek paranın hakkını fazlasıyla verir.

Umarım, ben iyi oynayacağına da inanıyorum ama saçma bir anlaşma oldu her türlü. Maliyet açısından yani...

Adamı 1,5 sene onların daha yazın alırken verdiği bonservisinin hemen hemen yarısını vererek kiraladık. Bu süre sonunda 2 sene daha bizde kalsın istersek 9m daha vermemiz gerekecek. Sanki 32 yaşında adamı 15m'a almış olacaksın. Almıyorum deyip geri göndersen 6m gibi bir para ödediğin halde (muhtemelen) iyi de oynamış bir Morata'dan vazgeçmiş olacaksın. İki türlü de biraz tuhaf oluyor...

Bu anlaşma en kötü ihtimalle 4m kiralama bedeli + 8m opsiyon falan olmalıydı...

yav ne kadar boş eren, para yorumu. maaşına bakmak lazım. direkt 11 oynayan bir oyuncu, yaş 25, mt oyuncusu.. adam aynı şeyi elli kere yazıyor.. ihtiyaç varmış demek ki alınmış..

Galatasaray, Eren Elmalı için Trabzonspor ile 4+1.2 milyon euro karşılığında anlaşma sağladı. (Ali Naci Küçük)

kadro fena değil
hocanın mertens'i 11'den kesip yerine yunus'u monte etmeye çalışması lazım.
ya da sara'yı öne kaydırıp lemina'yı torreira'nın yanında deneyebilir.
başka bir arıza şimdilik yok gibi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt