Bektaş Arslan
10 Numara!
- 14 Ocak 2010
- 11.374
- 2.258
- 2.278
Tudor bjk macindaki korkakligi tedirgin ediyor beni acikcasi her ne kadar transferlerine ve sezon oncesi hazirliklarina guvensem de
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Allah aşkına kaliteli bir TD duyumu verin
Seni mi kiracam
Zenit Petersburg, Mircea Lucescu'nun görevine son verildiğini duyurdu.
Bruma 15 desek mesela poldi 2 milyon etti sana 17 cavanda,linnes,carole,semih,yasin bunlari toplam 8 milyon'a satmayi birak bu adamlarda bu maaslar varken bedavaya yollasan almazlarMadem ucuza kadro istiyoruz
Skubic-1m bonservis 1m maaş
Taylor-1.5m maaş
Khacheridi-2m maaş 1m imza parası
Ben Arfa-1m kiralama 2.5m maaş
Batshuayi-2m kiralama 2.5m maaş
Ndong-1.5m kiralama 2m maaş
Toplam - 7 m bonservis 11.5 m maaş
Kiralıklardan ben arfa ve ndong opsiyonlu alınabilir hatta batshuayi ye de yüksek bir opsiyon koydurulabilir.
Bruma Poldi Cavanda Linnes Carole Semih Yasin toplam 25 milyon para kazansak
Muslera
Skubic Serdar Khacheridi Taylor
Tolga Ndong
BenArfa Sneijder Garry
Batshuayi
Sent from my SM-G925F using Tapatalk
Managerler almış bunları kucağına bir oraya bir oraya atıp tutuyorlarMüzmin sakat mathieyu ile mi ilgileniyoruz bes kurus akil yok bunlarda. Kim öneriyor ulan bu futbolculari bizim futbol bilmeyen yönetime? Sakin ahmet bulut olmasin
Gesendet von meinem SM-G935F mit Tapatalk
Hocam Tudor'a TS ve İBB hariç büyük maçlar üzerinden sallamak saçmalık.
Bjk maçında'da , Fener maçında da kaçar tane gol kaçırdık.
Talisca frikikten çarpıp attı , Fener tek atakla hiçbir savunma oyuncumuzun kaliteli olmamasından kaynaklı bir gol attı.
Forvetin yok , ortasahan yok , stoperin yok , en formda oyuncunun kışı başı ayrı oynuyor
Yani profesyonellik dışı oyuncuların bu kadar takımı sabote ettiği bir ortamda hocalara sallamaktan vazgeçmemiz lazım artık. Mancini zamanında da aynıydı , Prandelli zamanında da Denizli'de de.
Ben Tudor'a hala inanıyorum , transfer yapıldığı takdirde.
Boyu kaç bu arkadaşın ?Ozan Kabak, 2000’de Ankara’da doğdu. Futbola Galatasaray’ın altyapısında başlayan Ozan, Florya günlerine devam ediyor. Milli takım kariyerine gelecek olursak Türkiye U15, U16 ve son olarak U17 formaları giydi. Hırvatistan’da düzenlenen son U17 Avrupa Şampiyonası’nda milli takımımız iyi bir performans sergileyerek yarı finale kadar gelmişti. O kadronun önemli isimlerinden biri olan Ozan, turnuvada toplam (elemeler dahil) 13 maçta forma giydi ve 2 gol atıp, 3 sarı kart gördü. Ayrıca Ozan, UEFA’nın belirlediği “U17 Avrupa Şampiyonası’nda En Fazla Dikkat Çeken 10 Oyuncu” listesine girmeyi başardı ve bu listede olan tek Türk futbolcuydu. Genç futbolcuların kendilerini gösterebileceği yerler bu tarz turnuvalar oluyor ve Ozan’ın bu şansı iyi kullandığını düşünüyorum.
![]()
GÜÇLÜ YÖNLERİ / OYUN TARZI:
Öncelikle şunu belirtmeliyim, temelleri iyi atılmış, neredeyse her şeyi öğrenmiş, bir şeyi çok iyi yapıp öteki şeyi berbat yapmıyor, her şeyden olması gerektiği kadar var ve bu çalışkan, çizgisi olan bir futbolcunun göstergesi. İlgi çekmesinin sebeplerinden en önemlisi kuşkusuz bu bahsettiğim şey, modern stoper.. Ozan’ın oyun tarzını Pique’ye çok benzetiyorum, komple bir defans oyuncusu olmak herkese nasip olmaz, çalışmakla olur. Rakip forvet ile agresif temas kurarken hızının yardımıyla topu ve oyuncuyu ceza sahasına sokmamakta başarılı oluyor ve bu Ozan’ın mücadele yeteneğini gösterir. Fark ettiyseniz “agresif” kelimesini kullandım ancak bunu kasıtlı yapıyor, tıpkı oyun stiline çok benzettiğim Pique gibi disiplini ve sakinliği var aslında. Çok uyanık bir stoper olduğuna karşın nerede ne yapacağının bilincinde, aldığı pozisyonla ceza sahası içinde temiz bir takımın ders kitabı örneği. Alanını çok iyi kapatıyor ve “marking” yani markaj yeteneğiyle kendini yormadan işini hallediyor. Birebirde rakibine kolay kolay geçiş fırsatı vermez, kayarak ve ayakta müdahaleleri geliştirmesi gerek ama gücü ve alan daraltmasıyla topları rahatça kapıyor öte yandan Ozan’ın çok güçlü bir oyuncu olduğunu söylememiz gerek zaten yaşına göre yeterince gelişmiş bir fiziği var ve eminim şu anki fiziği ve hızıyla çok daha iyi oyunculara karşı oynayabilir. Üstün oyun zekasıyla çok kolay gibi görünen bir rolü neredeyse kusursuz bir şekilde yapıyor. Çok tehlikeli bir pas atıldığında yanındaki takım arkadaşına göre birden libero gibi pozisyon alır ve kendisini takımın son adamı yapar, tehlikeli topları daha da tehlikeli olmadan süpürür. Dikkatinizi çekerim, biraz önce ön libero değil, libero dedim peki bu işi yeryüzünde yapan en iyi isim kim? Evet sizi duyuyorum, Leonardo Bonucci.
Top rakipteyken, rakibine yaptığı baskıyla topu kapıyor ve asıl meseleye gelelim kaptıktan sonra topu nasıl kullandığına. Topu çok iyi kullanan stoper olmak artık farz oldu bunu biliyoruz ama iyi kullananın yanında çok iyi kullanmak sizi farklı kılar, Ozan’ın en büyük artılarından birisi de bir orta saha oyuncu gibi pas yapması, tam anlamıyla bir “Pasör Stoper”. Teknik açıdan çok donanımlı bir genç defans oyuncusu Ozan, bunun bir örneği de sol ayağını iyi kullanabilmesi. Top kendisindeyken rakibin baskısını çok iyi kırıyor, doğru pas tercihleriyle topu takımda tutuyor. Ayrıca uzun toplarıyla takımını aniden atağa kaldırabiliyor. Uzun toplardan bahsetmişken, Pique gibi ayağının üstüyle topları istediği yere rahatlıkla ulaştırabilir. Hava toplarından hiç bahsetmedik, iyi sıçrıyor ve uzun boyunun avantajıyla hava toplarının genelinde galip, asla bu konuda size sıkıntı yaşatmaz. Duran toplarda ortaları Ozan’ın kafasına nişan almakta fayda var. Kafa golleri mevcut.
ZAYIF YÖNLERİ:
Mükemmel oyun görüşüyle rakibi etkisiz hale getirdiğini söyledim ancak bu her zaman yeterli kalmıyor ve işin içine müdahale yeteneği giriyor, İngiltere U17 maçında Jadon Sancho’ya karşı müdahale konusunda çaresiz kaldığını gördük Ozan’ın. Çoğu genç oyuncuda olan ve genellikle tecrübesizlikten kaynaklanan iki temel eksiklik Ozan’da da var, nedir bu iki temel eksik, kararsızlık ve konsantrasyon. Evet, ara sıra kararsız kalabiliyor ve bu kararsızlığı bir defans oyuncusu olduğu için pahalıya mal oluyor. Maç içerisinde performansını 90 dakikaya yayması gerek, yer yer oyundan kopması çok kötü bir durum, işte bu da konsantrasyon. Rakip yarı sahadan gelen uzun topları bazen sektiriyor, bu duruma hızıyla kapatsa da daha cesur davranıp topu yere düşürmemeli. Ozan zayıf yönlerini geliştirebilir ama ihtiyacı olan bir ortam var, medya baskısı olmayan, güvenli ve istikrarlı bir ortamda çok iyi bir futbolcu olabilir.
GELECEĞİ:
Galatasaray böyle bir potansiyele, Ozan da böyle bir takıma sahip olduğu için şanslı. U17 Avrupa Şampiyonası Ozan için çok verimli geçti, belki de çok yüksek profilli takımların scoutları tarafınca izlendi. Galatasaray’ın kesinlikle üstünde durması gereken bir oyucu. Bizim ülke futbolumuz böyle şeylere alışık değil ama hiç geç kalmaya gerek yok, bu sezon A takımın yaz kampına bile dahil edilebilir. Yavaş yavaş Galatasaray’ın A takımına monte edilmeli, U21’de oynamalı. Başka bir Türk takımına kiralık giderse yazık olur. Yukarıda da belirttiğim gibi Ozan’ın gelişimi için medya baskısı olmayan, güvenli, istikrarlı bir ortama ihtiyacı var ve şu an için Türkiye bu kriterlere sahip değil. Dediğim gibi, Hırvatistan’da düzenlenen U17 Avrupa Şampiyonası’nda Avrupalı kulüpler tarafından izlendi ve 20 yaşına kadar doğru bir Avrupa kulübüne giderse harika bir kariyere sahip olabilir.
Cavanda'ya çop muamelesi yapıyoruz ama öyle ya da böyle yıllarca İtalya Liginde oynamış, Belçika milli takımının havuzunda yer alan bir futbolcu. Doğru pazarlamayla zarar etmeden elden çıkarılabileceğini düşünüyorum ben.