bu konuyu tartışmaya devam ettik daha sonraki mesajlarda. kısaca tekrar edeyim. altyapıya karşı olan biri değilim. ama bizim takımın altyapısı sadece ismen altyapı. bahsettiğin ajax altyapı konusunda dünyada en iyi olan kulüplerden biri. ajax'ta, real'de oynuyor diye örnek vermek bana realist gelmiyor. bu bana biraz da elin oğlu uzaya çıkıyor biz neden çıkamıyoruz demek gibi geliyor. sadece lafla çıkamayız tabiki. sen onlar gibi yatırım yapıyor musun? o seviyede önem verip kaynak yatırıyor musun? hayır. o zaman en azından günümüz şartlarında bu beklentiye girmeyeceksin. ilerde önem verip yatırım yaparsan neden başaramayasın? altyapıya geri gelecek olursak zaten bizim altyapımız bahsettiğimiz takımların yarısı kadar dahi olsa en aşağı 2 senede 1 as oyuncu çıkarırız. bizim ise çok fazla sorunumuz var. taraftar kafasından tut, hocasına, futbolcusuna kadar. en baş sorunlardan biri hatırşinas işleyen bir sistemin olması. onun haricinde türk oyuncusunun eğitim seviyesi, futbol bilgisi, iş ahlakı yerlerde. bu sebepler uçsuz bucaksız uzatılabilir. sonuç olarak bakınca da oyuncu yetişmiyor malesef
benim esas demek istediğim altyapıdan oyuncu çıkacak beklentisi üzerine takımı kuramayız. çünkü bu sene o sene değil. oturmuş bir takımımız olsa dediğinizi yapabilirdik ama yeniden yapılanmaya giriyoruz, bu kadar fazla para harcarken işimizi şansa bırakamayız. ben yedekte ne vereceği belli olan volkan'ı görmek isterim. altyapıdan ne verecekleri belli olmayan ahmet, mehmet için riske girme taraftarı değilim. çünkü bu takımda altyapıdan en son çıkan oyuncu semih, gerisini siz düşünün. ben altyapının cv'sine bakıp güvenilemeyeceğini söylüyorum. çünkü her sene bu forumda bu muhabbetleri görüyorum ben. şu oyuncu gelecek sene bizim takımda oynar, bu oynar diye. ama oynamıyor, yolluyoruz adamları anca 2. ligte top oynayacak seviyede çıkıyorlar. bu biraz da şuna benziyor. anadolu takımında izliyoruz, adam harikalar yaratıyor. ama büyük bir kulübe gelince fos çıkıyor. bizim altyapımızdaki oyuncuların seviyesi de aynen bu. kendi akranları arasında biraz parlıyorlar. biz de süper oyuncu, geleceğin yıldızı diyoruz ama fos çıkıyor. ha buna rağmen siz gene de diyorsanız altyapıda şöyle yetenekli topçu var, böyle yetenekli topçu var. ben de diyorum ki 1 sene yollayalım bir takıma pişsin, arda örneğinde olduğu gibi. zaten yetenekli ise her türlü parlar döner bizde 11 başlar. daha düşük seviye takımda silinecek olan adam zaten Galatasaray seviyesinde değildir. hiç birbirimizi kandırmayalım.