Transfer Nöbeti (ARŞİV 11)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Nası yok ya dünya tarihinin gelmiş geçmiş en iyi futbolcusuna şahitlik ediyor bu gözler Lionel Messi

messi istisna adamlardan ve ayrı bir kategoride

ama o dönemlerde çokça takımda çok yetenekli oyuncular vardı ve futbol yetenek üzerinden dönüyordu

şimdi çok az takımda çok az yetenekli var

strikerları düşünelim mesela

aynı anda ronaldo, nistelroy, crespo, batistuta, elber, klinsman, cole, schevckenko gibi admalar vardı farklı takımalrda

Belçika u21de verschaeren mi ne adam bir gol atmış bir topa bu kadar mı temiz vurulur be bizim bu turnuvada scoutumuz var mı?

Ayni sartlar ayni imkanlar yok abi. Ya en basit vasat italyan takimi 20 milyona oyuncu aliyor. İngiltereyi hiç söylemiyorum. Onlarla ayni sartlarda olalim ve sonra bu yorumu yapalim. Biz 3 milyon euro icin cok diyoruz. O yüzden cok ezmek istemiyorum bizim ligi.
Bence temel problem ligin demand tarafindaki heriflerin (taraftar, spor yorumcusu vs.) surekli olarak tum problem supply tarafindaymis gibi yapmasi (topcular, yoneticiler, hakemler vs.)

Turk taraftari ve bunun yansimasi olan spor medyasi net sekilde sorunlu. Surekli hakem konusuluyor, ki bazen ciddi hatalar olsa da genelde alelade hatalar bile abartiliyor. Surekli olarak "izin vermezler" gibi kaliplarla ligin arkasinda gizli bir el oldugu ima ediliyor. TFF daima lobi seklinde kuruluyor vs.

Bunu bu kadar elestiren ben bile sezon icinde cildirip bambaska bir adama donsuyorum tinfoil hat takiyorum. Bilmiyorum bu isin icinden nasil cikacagiz

BeIN'in ricaci olup spor medyasina futbol konusturtmasi lazim ama onun da alicisi yok maalesef. Ornegin Fener'le 1-1 biten macta herhangi bir Gsli yorumcu cikip tamam hatali yonetildi ama Gs kac kere kaleye gitti falan dese linc edilecek taraftar tarafindan, bu nasil Gsli hak savunmuyor falan denecek

Ilk gerceklesmesi gereken ne sistem degisimi, ne altyapi yatirimi, ne tesislesme, ne meritokratik reform, ne antrenor reformu, ne yabanci hakem ithali, ne de kadro kayit kurallari degisimidir. Ilk gerceklesmesi gereken taraftarlarin futbolun sahada oynandigini kabul edip iyi futbol oynayanin kazanacagini acikca belirtmesidir

Ancak ondan sonra gerisi gelir. Taraftarin bu talebi yoneticilere, futbolculara yansir; hakemler daha rahat mac yonetir, rekabet daha tatli olur

bu kadar efsane isim geçmiş ben de hayranı olduğum bir adamı yazmadan olmaz çok talihsiz sakatlık yaşadı ama orta sahanın tanımıydı adam fernando redondo :hat:

Bence temel problem ligin demand tarafindaki heriflerin (taraftar, spor yorumcusu vs.) surekli olarak tum problem supply tarafindaymis gibi yapmasi (topcular, yoneticiler, hakemler vs.)

Turk taraftari ve bunun yansimasi olan spor medyasi net sekilde sorunlu. Surekli hakem konusuluyor, ki bazen ciddi hatalar olsa da genelde alelade hatalar bile abartiliyor. Surekli olarak "izin vermezler" gibi kaliplarla ligin arkasinda gizli bir el oldugu ima ediliyor. TFF daima lobi seklinde kuruluyor vs.

Bunu bu kadar elestiren ben bile sezon icinde cildirip bambaska bir adama donsuyorum tinfoil hat takiyorum. Bilmiyorum bu isin icinden nasil cikacagiz

BeIN'in ricaci olup spor medyasina futbol konusturtmasi lazim ama onun da alicisi yok maalesef. Ornegin Fener'le 1-1 biten macta herhangi bir Gsli yorumcu cikip tamam hatali yonetildi ama Gs kac kere kaleye gitti falan dese linc edilecek taraftar tarafindan, bu nasil Gsli hak savunmuyor falan denecek

Ilk gerceklesmesi gereken ne sistem degisimi, ne altyapi yatirimi, ne tesislesme, ne meritokratik reform, ne antrenor reformu, ne yabanci hakem ithali, ne de kadro kayit kurallari degisimidir. Ilk gerceklesmesi gereken taraftarlarin futbolun sahada oynandigini kabul edip iyi futbol oynayanin kazanacagini acikca belirtmesidir

Ancak ondan sonra gerisi gelir. Taraftarin bu talebi yoneticilere, futbolculara yansir; hakemler daha rahat mac yonetir, rekabet daha tatli olur

bak bunun siyasi işlerden farkı yok

adam gazeteci etiğine sahip değil ki

zaten mesleğini yapması için de gazeteci niteliklerine ve etiğine ihtiyacı yok

birilerine yaslanması ve onları koşulsuz ve gerekirse yalanla, abartarak desteklemesi yeterli

siyaset yazanlardan farkları yok aslında

gürcan ve levent kankaları mesela gazeteci olarak ne yapıyorlar da bu kadar çok platformda yer alıyorlar bilemiyorum

Ulan nilmarı da az beklemedik yakın tarihten. Her sene Nilmar bize geliyordu hesapta

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt