Bence temel problem ligin demand tarafindaki heriflerin (taraftar, spor yorumcusu vs.) surekli olarak tum problem supply tarafindaymis gibi yapmasi (topcular, yoneticiler, hakemler vs.)
Turk taraftari ve bunun yansimasi olan spor medyasi net sekilde sorunlu. Surekli hakem konusuluyor, ki bazen ciddi hatalar olsa da genelde alelade hatalar bile abartiliyor. Surekli olarak "izin vermezler" gibi kaliplarla ligin arkasinda gizli bir el oldugu ima ediliyor. TFF daima lobi seklinde kuruluyor vs.
Bunu bu kadar elestiren ben bile sezon icinde cildirip bambaska bir adama donsuyorum tinfoil hat takiyorum. Bilmiyorum bu isin icinden nasil cikacagiz
BeIN'in ricaci olup spor medyasina futbol konusturtmasi lazim ama onun da alicisi yok maalesef. Ornegin Fener'le 1-1 biten macta herhangi bir Gsli yorumcu cikip tamam hatali yonetildi ama Gs kac kere kaleye gitti falan dese linc edilecek taraftar tarafindan, bu nasil Gsli hak savunmuyor falan denecek
Ilk gerceklesmesi gereken ne sistem degisimi, ne altyapi yatirimi, ne tesislesme, ne meritokratik reform, ne antrenor reformu, ne yabanci hakem ithali, ne de kadro kayit kurallari degisimidir. Ilk gerceklesmesi gereken taraftarlarin futbolun sahada oynandigini kabul edip iyi futbol oynayanin kazanacagini acikca belirtmesidir
Ancak ondan sonra gerisi gelir. Taraftarin bu talebi yoneticilere, futbolculara yansir; hakemler daha rahat mac yonetir, rekabet daha tatli olur