- 2 Temmuz 2011
- 137.275
- 58.433
- 5.488
kruse 10 gündür fenere geliyo,yine gelmiş dün Allah Allah.o arkadaş fenere gelecek kadar kafayı yememiştir herhalde,temmuzun sonuna kadar bekler diye düşünüyorum.bulur bu yağlı kapı.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Kenan, mesele şu ki yerli statüsünde birilerinin alınması gerekiyor ve o dar havuzdan kim alınsa beğenilmeyecek!. Çünkü o havuzda görünen ama ülkemize ve kulübümüze gelmeyi kabul etmeyen futbolcular emsal gösterilip hesap soruluyor bu defa. Mesela Kaan' a teklif yaptığımız ama kendisinin Bundesliga' da devam etmek istediği için reddettiğine dair çokça haberler geçti birkaç hafta önce, zorla mı getireceksin adamı, bonservisi 2.5 olsa ne, 12.5 olsa ne?..Yapılan hatalardan sadece biri olabilir veya almak istemiş olabilirsin ama gelmek istememiştir.
Mesele Kaanı şimdi geldiği noktada almak değil. Kaç kere denedik bu geldikleri takımlara ne verdikleri belli olan oyuncular ile ilgili ya tutarsa olayını. Şöyle 8-10 sene geriye gidersek aklıma gelen iki oyuncu var Yasin ve Engin Baytar. Üstelik bu ikisinden Yasin Dortmund alt yapısından çıkma ve geldiği takımda şu an ismi geçenlerden çok daha iyi idi. Geriye kalıyor benim aklıma gelen bir tek Engin Baytar.
Oyuncuların bonservisi yok belki kabul, belki maaş olayı da düşük ama damlaya damlaya göl olur derler. Senelerdir damlıyor bu verdikleri belli ve yetersiz olan oyuncu gölüne.
Başka çaremiz mi var diye diye topladığın zaman senelerdir kim bilir ne paralar harcandı böyle oyunculara. Aslında başka çare var, alt ligler veya Avrupa'da henüz ismi duyulmamış ama potansiyeli olan oyuncuları bulmak.
Ha belki şu olabilir, geçiş dönemi kurala uymak ve kadroda Türk oyuncu sayısını doldurmak için. Geçiş döneminden kastım ise Akademi olayı, orada pişene kadar bunlar ile idare etme olayı. Ama işte gel gelelim topladığım zaman az para değil ve sezon içinde de sıkıntısını çekiyoruz böyleleri yedek kulübesinden girip bir fayda sağlamadıkları için.
Nereden biliyim Arif?
O işlerden sorumlu bir arkadaş vardı forumda ona sor kesin bulur.
Tekrar altını çizmek istiyorum Kaanı şimdi almanın bir mantığı yok ve evet gelmek istemeyen oyuncuyu zorla getiremezsin. Kaan gibi oyuncuları Kaan'ın şimdi geldiği noktaya gelmeden almaya çalışmaktan bahsediyorum.Kenan, mesele şu ki yerli statüsünde birilerinin alınması gerekiyor ve o dar havuzdan kim alınsa beğenilmeyecek!. Çünkü o havuzda görünen ama ülkemize ve kulübümüze gelmeyi kabul etmeyen futbolcular emsal gösterilip hesap soruluyor bu defa. Mesela Kaan' a teklif yaptığımız ama kendisinin Bundesliga' da devam etmek istediği için reddettiğine dair çokça haberler geçti birkaç hafta önce, zorla mı getireceksin adamı, bonservisi 2.5 olsa ne, 12.5 olsa ne?..
Veya filanca alınsaydı diye veryansın edilen futbolcunun transferi sözkunusu olunca yine istemeyenlerin sesi baskın çıkıyor. Nasıl olacak bu iş?.. Ha, ille teknik ekibi haklı göstermek gayesinde de değilim; Hasan Şaş' ın yetenek keşfetme yeteneğine hiç mi hiç güvenmiyorum mesela...Yahut F/P kriterine göre karar veriliyordur; iyi transfer yaptı ve orada tutunabildi diye çok beğenilen Zeki' yi örnek vermiştim; biz almış olsak iyi performans göstermesi pek de garanti olmazdı gibime geliyor; belki düşünüldü ve pahalı bulundu?...
Sadece gündeme gelen ve gelmeyen isimler üzerinden, sanki tüm olayların bizzat tanığı imiş gibi iddialı yorumlar yapanlar için yapacak pek bir şey yok; böyle gelmişler, böyle gidecekler...
İş bilmenin yanı sıra kader-kısmet durumu da var. Zamanında ciddi paraya Koray tercih edilip alındığında, Kaan çok daha ucuza alınabiliyordu yanlış hatırlamıyorsam. Kaan' ı almış olsak iyi olurdu gibi görünüyor ama bunu kimse bilemez...
YerliWatch
GK
RB
DM/CM
CM/CAM
RM
LM
ST
7 posyona yerli takviyesi ihtiyaci gozukmektedir. Aksini dusunen kadro kurma ciddiyetinden uzaklasmistir.
Sener'le Yusuf'u aldik zaten.Diger 5'i de bonservissiz olmali desem katilir misin bu tespitime?