Transfer Nöbeti (ARŞİV 11)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kruse 10 gündür fenere geliyo,yine gelmiş dün Allah Allah.o arkadaş fenere gelecek kadar kafayı yememiştir herhalde,temmuzun sonuna kadar bekler diye düşünüyorum.bulur bu yağlı kapı.

Yapılan hatalardan sadece biri olabilir veya almak istemiş olabilirsin ama gelmek istememiştir.

Mesele Kaanı şimdi geldiği noktada almak değil. Kaç kere denedik bu geldikleri takımlara ne verdikleri belli olan oyuncular ile ilgili ya tutarsa olayını. Şöyle 8-10 sene geriye gidersek aklıma gelen iki oyuncu var Yasin ve Engin Baytar. Üstelik bu ikisinden Yasin Dortmund alt yapısından çıkma ve geldiği takımda şu an ismi geçenlerden çok daha iyi idi. Geriye kalıyor benim aklıma gelen bir tek Engin Baytar.

Oyuncuların bonservisi yok belki kabul, belki maaş olayı da düşük ama damlaya damlaya göl olur derler. Senelerdir damlıyor bu verdikleri belli ve yetersiz olan oyuncu gölüne.

Başka çaremiz mi var diye diye topladığın zaman senelerdir kim bilir ne paralar harcandı böyle oyunculara. Aslında başka çare var, alt ligler veya Avrupa'da henüz ismi duyulmamış ama potansiyeli olan oyuncuları bulmak.

Ha belki şu olabilir, geçiş dönemi kurala uymak ve kadroda Türk oyuncu sayısını doldurmak için. Geçiş döneminden kastım ise Akademi olayı, orada pişene kadar bunlar ile idare etme olayı. Ama işte gel gelelim topladığım zaman az para değil ve sezon içinde de sıkıntısını çekiyoruz böyleleri yedek kulübesinden girip bir fayda sağlamadıkları için.
Kenan, mesele şu ki yerli statüsünde birilerinin alınması gerekiyor ve o dar havuzdan kim alınsa beğenilmeyecek!. Çünkü o havuzda görünen ama ülkemize ve kulübümüze gelmeyi kabul etmeyen futbolcular emsal gösterilip hesap soruluyor bu defa. Mesela Kaan' a teklif yaptığımız ama kendisinin Bundesliga' da devam etmek istediği için reddettiğine dair çokça haberler geçti birkaç hafta önce, zorla mı getireceksin adamı, bonservisi 2.5 olsa ne, 12.5 olsa ne?..

Veya filanca alınsaydı diye veryansın edilen futbolcunun transferi sözkunusu olunca yine istemeyenlerin sesi baskın çıkıyor. Nasıl olacak bu iş?.. Ha, ille teknik ekibi haklı göstermek gayesinde de değilim; Hasan Şaş' ın yetenek keşfetme yeteneğine hiç mi hiç güvenmiyorum mesela...Yahut F/P kriterine göre karar veriliyordur; iyi transfer yaptı ve orada tutunabildi diye çok beğenilen Zeki' yi örnek vermiştim; biz almış olsak iyi performans göstermesi pek de garanti olmazdı gibime geliyor; belki düşünüldü ve pahalı bulundu?...

Sadece gündeme gelen ve gelmeyen isimler üzerinden, sanki tüm olayların bizzat tanığı imiş gibi iddialı yorumlar yapanlar için yapacak pek bir şey yok; böyle gelmişler, böyle gidecekler...

@Hayri Cund 2004 dogumluları gömüyolar ama hamzayla beraber solbek emir tintiş,emrah mutlu ve hüsnü ot yetenekli baba onlardan.

Kenan, mesele şu ki yerli statüsünde birilerinin alınması gerekiyor ve o dar havuzdan kim alınsa beğenilmeyecek!. Çünkü o havuzda görünen ama ülkemize ve kulübümüze gelmeyi kabul etmeyen futbolcular emsal gösterilip hesap soruluyor bu defa. Mesela Kaan' a teklif yaptığımız ama kendisinin Bundesliga' da devam etmek istediği için reddettiğine dair çokça haberler geçti birkaç hafta önce, zorla mı getireceksin adamı, bonservisi 2.5 olsa ne, 12.5 olsa ne?..

Veya filanca alınsaydı diye veryansın edilen futbolcunun transferi sözkunusu olunca yine istemeyenlerin sesi baskın çıkıyor. Nasıl olacak bu iş?.. Ha, ille teknik ekibi haklı göstermek gayesinde de değilim; Hasan Şaş' ın yetenek keşfetme yeteneğine hiç mi hiç güvenmiyorum mesela...Yahut F/P kriterine göre karar veriliyordur; iyi transfer yaptı ve orada tutunabildi diye çok beğenilen Zeki' yi örnek vermiştim; biz almış olsak iyi performans göstermesi pek de garanti olmazdı gibime geliyor; belki düşünüldü ve pahalı bulundu?...

Sadece gündeme gelen ve gelmeyen isimler üzerinden, sanki tüm olayların bizzat tanığı imiş gibi iddialı yorumlar yapanlar için yapacak pek bir şey yok; böyle gelmişler, böyle gidecekler...
Tekrar altını çizmek istiyorum Kaanı şimdi almanın bir mantığı yok ve evet gelmek istemeyen oyuncuyu zorla getiremezsin. Kaan gibi oyuncuları Kaan'ın şimdi geldiği noktaya gelmeden almaya çalışmaktan bahsediyorum.

Alt liglerde, sadece bizim alt ligler de değil, böyle bir fırsatı bekleyen oyuncu sayısının çok da az olduğunu düşünmüyorum. Ben böyle hamlelerin, Adem, Yusuf gibi oyuncuların ismi geçince verilen tepkiler kadar tepki çekeceğini düşünmüyorum çünkü Adem, Yusuf gibi oyuncular senelerdir ne olduklarını göstermişler zaten.

Yaptığımız devir daim bana göre, Muğdat gidiyor yerine Adem geliyor. Böyle bir değişim bu sezon yaşadığımız yedek kulübesinden gelenlerin katkısı nerede ise yok sorununu çözer mi? Bence çözmez ve mevcut kurala göre yabancı oyuncular üzerinden çözme imkanı da yok çünkü yedekte bir tane yabancı oyuncu oluyor.

yav benim de içime sinmiyo yusuf erdogan vs ama hoca bişey düşündü demekki,adamı az rahat bırakalım.banega+chicarito+kaliteli bi 6 numara...bunlar çok önemli şu an

0e1bc9889af.jpeg

Galatasaray'ın talip olduğu her oyuncunun ücreti yükselir. Zeki Çelik ismi bizim ile geçseydi, nasil okadar para ödediğimiz tartışilirdi.
Birde Kaan Ayhan ismi geçmiş, bizim ligde anadolu sencilerinin içinden geçtiğini görür gibiyim, ki Kaan'in bize gelmek isteyeceğini de sanmiyorum.
Kaani Milli takima seçen hoca, niye almasin yoksa ?

İş bilmenin yanı sıra kader-kısmet durumu da var. Zamanında ciddi paraya Koray tercih edilip alındığında, Kaan çok daha ucuza alınabiliyordu yanlış hatırlamıyorsam. Kaan' ı almış olsak iyi olurdu gibi görünüyor ama bunu kimse bilemez, belki onun akıbeti de Koray gibi olurdu...

İş bilmenin yanı sıra kader-kısmet durumu da var. Zamanında ciddi paraya Koray tercih edilip alındığında, Kaan çok daha ucuza alınabiliyordu yanlış hatırlamıyorsam. Kaan' ı almış olsak iyi olurdu gibi görünüyor ama bunu kimse bilemez...

Taraftari memnun edecek yerli genç veya tecrübeli oyuncu alma şansimiz yok.
2011'den beri 4 Şampiyonluk yaşadık, ama bu süreçte burada taraftarin büyük çoğunluğunun 'memnun kaldim', dediği bir tane yerli oyuncu yoktur.
Galatasaray'in tarihinde bu denli başarili kaç tane dönemi var ? Bu ruh hastaliği gibi birşey neredeyse.

Zeki Çelik için ödenen ücretin sebebi de Lille'nin talip olmasi. Yoksa belki cerez fiyatina anadolu kulübüne giderdi.

az önce nevzatla tanere denk geldim adamlar cehalette nirvana

haginin oğlunun yerli olabileceğini konuşuyorlar ve tartışmanın odak noktası adamın istanbulda doğması

hatta abdde doğum yapıp amerikan vatandaşlığı alanları filan örnek verdiler

adamların ülkedeki vatandaşlık kanunundan hadi haberleri yok da yeni yerli statüsünün milli takımda oynama yeterliliği olduğundan da mı haberleri yok acaba?

hoş adem büyük ve yusuf transferlerini ne kadar iyi transferler olacağını anlatan admalardan fazla birşey beklememek lazım ekranda

Son düzenleme:
Birde Fatih Hoca´nin kadro tercihleri neden bukadar tartisilir ? Sanki iki senedir sampiyonluk veriyoruz da, artik birseyler yapmak icin son kursunu atiyoruz ?
Sadece yabanci oyunculara para ödemek, ve geri kalan spotlari alt yapi ile doldurma fikri var. FIFA Menecer oynununda iyi strateji olabilir. Sampiyonluga giden yolda 34 mac oynaniyor, ama sampiyonlugu belirleyen aslinda sadece o 34´ar 90 dakika degil, o mac aralarinda yasananlar, en az o 90 dakikalar kadar önemlidir. Haritayi belirleyen o mac aralaridir. O aralarda ne yasandigi meselesinde, taraftarin gördügü sifirdir... Görmedigi icinde önemsemiyor. Bu göze perde indirip, "kimseyi göremiyorum, demekki kimsede beni göremiyor" demek gibi birsey.

Transferi sadece saha icine de yapmazsin. Lig maratonunu yemis yutmus bir hoca, eger belirli oyunculari kadrosunda görmek istiyorsa, biraz da olsa güvenmek lazim.

Galatasaray´in cogu alt yapi oyuncusunu, as takimi idmanda zorlayacak fizik seviyede dahi degil. Mesela Sinan Gümüs, Aydin Yilmaz, yada Umut Bulut bunlar hep idmanlarin yildiz isimleri olmustur, bu yüzden de illaki sans bulurlar. Bu sefer bu oyuncular ile rekabete girmek zorunda kaliyor diger oyuncular, ve performanslarin yükselmesi icin bir potansiyal olusmus oluyor.

Burada selçuk ile gsye atıf var sanki. Burakla selçuk birbirlerine karam diyorlardı diye biliyorum.

Trabzon dört tane genç oyuncu aldı. Yanlış bakmadım ise biri Gurbetçi, ikisi Altınordu takımından, biri de Eskişehir takımından. Yapılan açıklamalara göre bonservis yok, oyunculara verilen maaşlar için ise komik denebilir. Yani ben ortada uçan kaçan maliyetler göremiyorum. Zaten böyle hamleleri, potansiyeli olan oyuncuların isimleri fazla dallanıp budaklanmadan yapar bunu yaparken de hamleni sessiz sedasız yaparsan maliyet uçmaz diye düşünüyorum.

Oyuncuları tanımam etmem ama izlemeden aldıklarını düşünmüyorum. Tutar tutmaz şu an bunu da kimse bilemez ama Adem, Yusuf gibi oyuncuların da bugüne kadar oynadıkları takımlara ne verdikleri malum.

Birde şu daha adı sanı duyulmamış oyuncu veya alt liglerden oyuncu alınsa verilecek tepkiyi düşünemiyorum meselesini anlamıyorum. Adem, Yusuf gibi bir oyuncuyu almaya kalkarken olacak tepkiden korkmayanlar daha adı sanı pek duyulmamış bir oyuncuyu alırken neden olabilecek tepkiden çekinsinler? Aksine, Galatasaray taraftarının bu konuda Türkiye'de en sabırlı taraftar olduğunu düşünüyorum, özellikle oyuncunun yaşı genç ise.

Bence maliyet ve tepki konusunda abartılı bir algı yaratılıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt