Transfer Nöbeti (ARŞİV 11)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bence bize arda tipinde kanat lazim degil, arda iyi oyuncu tamam ama takim yavas oynuyor agir kaliyor

kanat alincaksa biraz sprinter tipinde alinmali heleki 4231 sistemiyle oynandimi.

zaten sneider kuruyor oyunu drogbada aslan gibi savasiyor önde.

bu sistemde en iyisi hizli kanat söyle nani tipinde bruma tipinde.

ama ardada is yapar tabiki orasi ayri bir konu.

valla ardanin tek artisi yerli olmasi yoksa ben baska bir artisini göremiyorum,daha dogrusu arda yabanci futbolcu olsaydi benim ilk on tercihime girmezdi kanat icin.

türk olmak ile hic bir alakasi yok,o bizim medyanin/futbolcularin uydurmasidir

türk olmakla en az yüzde 90 alakası var.

yazdığımı bi oku, ben medyanın yazdığı gibi türklük kompleksi bakış açısı ile yazmadım onu.

adam şampiyonlar liginde o kadar gol atmış oyuncuya 15 vereceğine brezilya ligindeki bi forvete 20 veriyo, çünkü brezilyalı ne yapar biliyo. olay budur.

biz ne zaman türk futbolcusu şunu yapar diye gösterirsek o zaman ancak satarız iyi rakamlara.

Arda zorunluluktan gitti. Kar etmek için satılmadı. Yerinin dolmayacağını hepimiz biliyorduk.

Burak da durum farklı. Tam ondan kar etme dönemi. Yerini de gayet iyi doldurursun

Yerini yabancıyla mı dolduracaksın?

Sınırlama oldugu halde böyle konusmak pekte mantıklı durmuyor. Kontenjan ortadan kalkar yada AB statüsü gelirse ancak o zaman iyi bir teklif gelirse gitmesini anlayısla karsılarım.

Burak yabancı bir forvet olsaydı inanılmaz derece tapılırdı buna adım gibi eminim:2_thumbs_up_-_animated:

Is yapmaz. GÖrdük ki fenere karsi...bizimkiler nekadar agri ve statik oynadiklar.

CL'de basari istiyorsan---> Tempo futbolu oynaman gereklidir.

aslinda...en iyisi bu tür olur:

----------Melo--------Selcuk---------

----------------Sneijder--------------

----X-------------Y--------------X----

X= hizli, dikine gidebilen oyuncular

Y= Drogba ile daha cok set, Burak ile daha cok tempo futbolu.

Sneijder var ise...onun önünde hizli defansin geri dörtlünün arkasina depar atabilen oyuncular olmali.

o zaman ardayi hic konusmayalim biz burda. arda senin anlatigin oyun tarzina hic uymuyor. senin istedigin oyun tarzinida fitim acikcasi ve basarilida ola biliriz dedigin gibi ama arda da olursa set oyunu icin ideal olur bence. top kaptirmiyor kolay kolay. pass alis verisi üst düzeyde. ortalari cok iyi. diger kanatdaki adamda senin tarif ettigin tarzda olursa hizli yani yeterli ola bilir ama oda topla iyi olmasi gerekir az cok. set oyunua yatkin birisi olmasi gerekir. robben mesela buna uygun bir isim veya ona benzer. nani de ola bilir. amrabat ama mesela olmaz. amrabat öldürücü tip bir kanat oyuncusu. direk kaleyi düsünen veya posisyonu bitireyim oyuncusu. sabir yok cocukda.

Geleneksel gscimbom oyuncu satma hevesi yine ortaya çıkmış.

Bir arada Muslera'yı satalım Onur'u alırız diyorlardı.

Bizim 2 senede belirli bir şablona belirli bir sisteme bağlı kaldığımızı görmedim. En azından ben görmedim yani. O yüzden şablonu sistemi pek fazla kafaya takmamak lazım. Bizim ne oynadığımız belli değil. Ülke olarak da aynı durumdayız. Bir ekolümüz yok. Almanya-italya-İngiltere-ispanya. Bunlar belirli bir ekole sahip ülkeler. Şimdi tekrar başa döndü Almanya'ya yani.. Bizde de işte 5-10 yıl da bir yeni bir Jenerasyon çıkar. bir yerlere gelir ve sonra 3-5 yıl yine kayboluruz ortalıktan. Bunun açık örneğini 2008'de yaşadık.. Yabancı ülkelerin futbol kanallarında sorulan tek soru vardı. Türklerin sistemi ne ?

onu bunu birakta sen fatih hoca geldiginden beri bir korner organizayonu gördünmu?kici boklu fener bile on senedir ayni korner organizayonu yapiyor hemde basari hemde kendi capinda basarililar.

Bizim 2 senede belirli bir şablona belirli bir sisteme bağlı kaldığımızı görmedim. En azından ben görmedim yani. O yüzden şablonu sistemi pek fazla kafaya takmamak lazım. Bizim ne oynadığımız belli değil. Ülke olarak da aynı durumdayız. Bir ekolümüz yok. Almanya-italya-İngiltere-ispanya. Bunlar belirli bir ekole sahip ülkeler. Şimdi tekrar başa döndü Almanya'ya yani.. Bizde de işte 5-10 yıl da bir yeni bir Jenerasyon çıkar. bir yerlere gelir ve sonra 3-5 yıl yine kayboluruz ortalıktan. Bunun açık örneğini 2008'de yaşadık.. Yabancı ülkelerin futbol kanallarında sorulan tek soru vardı. Türklerin sistemi ne ?

bizim sistem 50 yıldır aynı, oda iman

şimdi şu siteden aynı kadroyu, bekleri dediğin gibi yaptım iyi yada kötü de bana

796218_Galatasaray_SK.jpg

hatda bu kadro oyun içinde çok rahat 4-4-2 ye bile döner

artı 1 yabancı hakkın bile oluyo

valla hic bir oyuncuyu satmam basari istiyorsak mevcut kadro tutulmali sol bek alamiyorslar sadece bir sag acik alirim cilek seklinde transferi bitiririm.

baslarim yabanci kuralina eger avrupada basari istiyorsak bir kanat sart.

Bir arada Muslera'yı satalım Onur'u alırız diyorlardı.[/quo

eboue yi gönderip şeneri muslerayı gönderip onuru burağı gönderip x futbolcuyu meloyu gönderip welligtonu alarak hedef avrupa şampiyonuluğu onların gardaş ;)

türk olmakla en az yüzde 90 alakası var.

yazdığımı bi oku, ben medyanın yazdığı gibi türklük kompleksi bakış açısı ile yazmadım onu.

adam şampiyonlar liginde o kadar gol atmış oyuncuya 15 vereceğine brezilya ligindeki bi forvete 20 veriyo, çünkü brezilyalı ne yapar biliyo. olay budur.

biz ne zaman türk futbolcusu şunu yapar diye gösterirsek o zaman ancak satarız iyi rakamlara.

ayni fikirdeyiz o zaman

ya kimse muslerayi satmak istemedi gönülden ben dahil :p

bu yabanci kontenjani diye nalet kanun varken onurda ola bilir demisimdir sadece mesela. ama cok üzülüdrdüm acikcasi. muslera benim icin dünyanin en iyi kalecilerinden birisidir net hemde. neuer ile birlikde ilerde en iyisi olma adayim kaleciler arasinda. her gün üstüne katiyor resmen.

bu tüpcü yüzünden bu gibi sacma sapan sati$ yapioruz forumda arada sirada :( sucu bizde degil tüpcüde ara yani

Benim gözümde yok.

Iyi oyuncu her türlü oynar diyorum.

Arda mesela hem 4-4-2´de , hem 4-3-3´de oynar.

Di Maria, Cazorla, Griezman vs.. oyuncularda öyle.

Hamit´in skora yönelik katkisi yok diye, 4-4-2 olmaz ki. Orda´da rakip sahanin son bölgesinde kosular yapacaksin, ceza sahanin icine kat edeceksin fln..

4-3-3´ün kanat oyuncusu´da önlerde is yapiyor diye, defansa gelmemezlik yapamaz. Orta sahada pas trafigine katilacak.

433 deki kanatlar daha SKORER oliyorlar. misal Kewell tam ideal 433 kanati. Ayrica onlar daha cok seri, hizli, teknigi üst düzey olyior.

442 deki kanatlar, cok kosmasi gerekiyor, cünkü orta saha yükü daha cok oliyor. fizik gücleri daha yüksek olmasi gerekiyor.

fikirin dogru..iyi kanat oyuncu her iki sistemde oynamali, ama iki sistemde kanat oyuncularin Isleri biraz farkli, ve farkli profilde kanat oyunculari gerekiyor, bana göre.

Arda gibi bi oyuncuyu begenmemek nedir ya abi.

Oyun görüsü var, defansi var, pas trafiginde önemli bi katkisi var, 1e1´de gecemedigi adam yok, TOPSUZ OYUN VAR, ortalari cok saglam aciyor hele su falsolu toplari yokmu, pes etmeyen inatci bi yapisi var, fizigi saglam yani kolay kolay yilmiyor ve pres´i iyi uyguliyor.

Yavas´da diyemeyiz, ha su bildigin kömür gibi siyah, isimleri Diarra, Mahamadou, Babayaro tarzindaki zenci oyuncular gibi kosmasada, temposu hicbir zaman Arda´ya bi dezavantaj olmadi.

433 deki kanatlar daha SKORER oliyorlar. misal Kewell tam ideal 433 kanati. Ayrica onlar daha cok seri, hizli, teknigi üst düzey olyior.

442 deki kanatlar, cok kosmasi gerekiyor, cünkü orta saha yükü daha cok oliyor. fizik gücleri daha yüksek olmasi gerekiyor.

fikirin dogru..iyi kanat oyuncu her iki sistemde oynamali, ama iki sistemde kanat oyuncularin Isleri biraz farkli, ve farkli profilde kanat oyunculari gerekiyor, bana göre.

Düsüncelerine saygi duyuyorum, kardes, ama ben öyle ayirmiyorum o bölgeleri.

bizimkilerin isine geldi aslinda bu yabanci kurali oh sok parayi cepe nasilsa transfer yapilamiyor.

cikmasa yine böyle nani transferi olmazdi cünkü bi arkadasin dedigi gibi bizim yönetimin cebinde akrep var. drogbayi aldik bonserviz ödemeden bi sneijdere 7 milyon verdik be insaf nereye kadar geldik biz CLde bi chedjou transferimi yapilir, hic transfer yapmasalarda olur kanatlar haric bunu gecen senede gördük fubol izlemek istiyorsak kanatlara iyi adam sart.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt