Transfer Nöbeti (ARŞİV 16)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Poldi teror yuzunden istanbuldan gitmek istiyor diyorlar ama adam hergun istanbul sokaklarinda bence bunun arkasinda baska bir sey var

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ailesi cekip gitmis, kendisi Galatasaray'dan memnun zaten ama karisi falan gitmis o yuzden o da buyuk ihtimalle gidecekmis.

poldi gitse bile adama helal olsun demek lazım tam alman disiplini ne idman kacırıyor ne mac cıkıyor sonuna kadar oynuyor

bizim yerlilere bakın birde ekici denen herif konsumatris gibi oldu kucaktan kucaga ne takımına faydası var ne kendine

adam aile baskısı yemesine rağmen çok mutlu, yengeye rest çekebilir :D

Ben bir sebebini söyleyeyim, her seçim yurt dışı sandıklarından %90 AKP çıkması. Adamlar AKP'ye 1 milyon oy gönderiyor sonra ekonominin çöküşünü zevkle seyredip değeri yükselen euroları burda çatır çutur harcıyorlar.

Hadi ikincisini de söyleyeyim, Türk yoğunluğunun fazla olduğu Avrupa şehirlerine bir maç denk gelirse sahayı meşale manyağı yapıyorlar ve Avrupalılarda bu ne biçim takım bu ne biçim taraftar şeklinde olumsuz imaj yaratıyorlar.
İkisinde de haklısın ama ben mesela hiç bir partiye sempati duymam, aklımın erdiği son 15-20 senede ki politikacıların da hiç birini şahsen beğenmiyorum. Tek istisna Erdoğanın ilk dönem Başbakanlığı görülebilir. Neyse burda daha fazla politikaya girmeyelim.

Avrupa'da bir çok maça gittim ve hiç birinde taşkınlık yapmadım buna yanımda giden eşim dostum abim de dahil

Avrupa'da en azından sadece taşkınlık oluyor, Türkiye'de maçlarda adam bile yaralanıp öldürüldüğü oldu ve AKP'ye yüzde elli, sayısını tam hatırlamıyorum ama galiba yirmi milyonun üzerinde oy çıktı

Bu mantıkla hareket edip Türkiye'den bir tane faydalı adam çıkmıyor mu diyelim ne yapalım

Son düzenleme:
Avro yükseldikce almancilarin izin parasi yükseliyor,onlar bes yildizli otelde viski yudumlarken siz köprüleri otobanlari ekmek arasi yapip yersiniz
Peki o dolar avro yükseldikçe bilet fiyatları, Türkiye'de ki herşeyin fiyatı da yükseliyor yani sonuç olarak avronun yükselmesi hiç bir işimize yaramıyor bunu ne yapıcaz

2 adet GS asigindan soz ederken dikkatli olmaya ozen gosterelim
ikisininde canı cehenneme benim sevdiğim kadar ikiside Galatasarayı sevmiyordur sevseler biri onun üzerinde takım kurulurken son dakika basıp gitmezdi gittikten sonra Galatasarayın teklifi komikti diye terbiyesizce laf etmezdi o kadar çok seviyormuş ki gelip altı ay oynamadı tek kuruş bile almasa ona koymazdı

Diğeri de bu takımı sevse bu takıma zarar verdiğini görüp yedeğe çekilince daha fazla zarar vermezdi

Burda bazı arkadaşlar Arda gibi Hamza gibi terbiyesizlerin kendi ağızlarından yaptıkları saygısızca açıklamaları Selçuk gibi sinsilerin formaya neler yaptığını ne kadar çabuk unutuyorlar gerçekten endişe verici

Son düzenleme:
İkisinde de haklısın ama ben mesela hiç bir partiye sempati duymam, aklımın erdiği son 15-20 senede ki politikacıların da hiç birini şahsen beğenmiyorum. Tek istisna Erdoğanın ilk dönem Başbakanlığı görülebilir. Neyse burda daha fazla politikaya girmeyelim.

Avrupa'da bir çok maça gittim ve hiç birinde taşkınlık yapmadım buna yanımda giden eşim dostum abim de dahil

Avrupa'da en azından sadece taşkınlık oluyor, Türkiye'de maçlarda adam bile yaralanıp öldürüldüğü oldu ve AKP'ye yüzde elli, sayısını tam hatırlamıyorum ama galiba yirmi milyonun üzerinde oy çıktı

Bu mantıkla hareket edip Türkiye'den bir tane adam çıkmıyor mu diyelim ne yapalım

Zaten bireysel anlamda bunu sen yapıyorsun demedim ama yani sürekli böyle taşkınlıklar çıkaran, takım ne zaman bir Avrupa şehrinde hazırlık maçı yapsa sahanın duman altı olması, hakemin maçı bir süre durdurması falan bunlar tesadüf değil artık. Yani böyle olaylar oldukça insanlarda böyle bir düşünce, önyargı oluşuyor. En sonunda o zaman Türkiye'den bir tane adam çıkmaz demene de kısmen katılıyorum aslında. Yani Türkiye'ye ve Türklere önyargıyla bakan Avrupalı varsa bunun sebebi yine bizleriz. Nerde saçma sapan olay varsa ülkemizde yaşandığı için adamlarda haklı olarak ulan yine mi Türkiye'de yaşanmış, yine mi Türk yapmış diye diye böyle algı oluşuyor. Yani adam mesela bir arabanın uçağın bir Türk firma tarafından yapıldığı haberini okumuyor internette. Ya da ne bileyim engelli vatandaşların hayatını kolaylaştıran yeni bir buluşun Türk mucidinin haberini okumuyor. Bir tecavüzcünün ömür boyu ağırlaştırılmış müebbet cezası aldığını ve failin tüm toplum tarafından kınandığı yazmıyor haberlerde.

Mesela Alman deyince aklına üstün mühendislik, otomotiv, sanayi gibi şeyler geliyor ama Türk deyince şöyle olumlu bişeyler gelmiyor akla. Kebap falan geliyor en fazla.

Sonuç olarak Türklerin de öyle aman aman çok farklı olduğunu söyleyemeyiz ama Almancılara karşı olumsuz algı böyle bir anda değil yıllar içinde oluştu.

Son düzenleme:
Yq9Lza.png

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt