Kenan Ünal
Cezalı
- 5 Mayıs 2013
- 36.080
- 11.235
- 1.588
İşte Problem burda biz kendi kendimize bir kere böyle saçma bir ayrıştırma yapıyoruz halbuki senin Almancılar hakkında söylediklerinin daha fazlası Türkiye'de oluyor ama gel gör ki ben ülkemi bir çok tuhaflığa imza atsada ülke insanımı bir almana değişmemZaten bireysel anlamda bunu sen yapıyorsun demedim ama yani sürekli böyle taşkınlıklar çıkaran, takım ne zaman bir Avrupa şehrinde hazırlık maçı yapsa sahanın duman altı olması, hakemin maçı bir süre durdurması falan bunlar tesadüf değil artık. Yani böyle olaylar oldukça insanlarda böyle bir düşünce, önyargı oluşuyor. En sonunda o zaman Türkiye'den bir tane adam çıkmaz demene de kısmen katılıyorum aslında. Yani Türkiye'ye ve Türklere önyargıyla bakan Avrupalı varsa bunun sebebi yine bizleriz. Nerde saçma sapan olay varsa ülkemizde yaşandığı için adamlarda haklı olarak ulan yine mi Türkiye'de yaşanmış, yine mi Türk yapmış diye diye böyle algı oluşuyor. Yani adam mesela bir arabanın uçağın bir Türk firma tarafından yapıldığı haberini okumuyor internette. Ya da ne bileyim engelli vatandaşların hayatını kolaylaştıran yeni bir buluşun Türk mucidinin haberini okumuyor. Bir tecavüzcünün ömür boyu ağırlaştırılmış müebbet cezası aldığını ve failin tüm toplum tarafından kınandığı yazmıyor haberlerde.
Mesela Alman deyince aklına üstün mühendislik, otomotiv, sanayi gibi şeyler geliyor ama Türk deyince şöyle olumlu bişeyler gelmiyor akla. Kebap falan geliyor en fazla.
Sonuç olarak Türklerin de öyle aman aman çok farklı olduğunu söyleyemeyiz ama Almancılara karşı olumsuz algı böyle bir anda değil yıllar içinde oluştu.
Adamlar odun gibi nerde bizdeki misafirperverlik mizah hayata daha rahat bakış