Sinan öncelikle, yazdıklarımı ya tamamen okumuyorsun ya da üstün körü okuyup ezbere cevap yazıyorsun. Çünkü benim de olumsuz görüş belirttiğim bir hususu sanki ben aksi birşey demişim gibi farklı cümlelerle bana cevap olarak yazıyorsun.
Bir de burda bazı yorumları ya da bazı kişileri esas alıp genel kanıya varıyorsun ve bu ön yargıyla bana cevap yazıyorsun. Ben genelleme yapıp sana soru sormuyorum ya da yorum yapmıyorum. Başkalarının söyledikleri şeyler üzerinden değil kendi düşüncelerimi yazıyorum rica ederim yazdıklarıma cevap verirseniz bu şekilde yaparsanız sevinirim.
Bir oyuncu satıldığında kulübün menfaatleri düşünülüyorsa tabiki de eleştiri yapılmamalı. Ama işin sonunda şampiyonlar liginde başarısız olursan öncesinde kazandığın paradan daha fazlalarını feda ediyorsan oturup onuda konuşmak lazım.
FFP olayından dolayı hepimiz para konusunda da yorum yapıyor olsakta sonuç olarak burası spor kulübü ve ilk öncelik başarılı olmaktır. Bunun içinde doğru yapılanma ve transferlerle başarıya gitmektir. Tabiki eksik yerlere transfer yapılacak. Senin teknik direktörün bile transfer isterken taraftar istemiş çok mu?
Zaten bende sana onu diyorum bir sürü borç yaptılar ve başarısızlar. Sende karşıma sayılar getirip başarılı diyorsun, sonra da kredi çekip kulübü zor duruma sokarlar diyorsun

Mesela, defansa 3.8 milyon avroya ne olacağı belli olmayan bir oyuncu alacağına ( bu sıkıntılı süreçte) ya scout transferi ya Serdar'ı takımda tutsan ya da daha tecrübeli bir isim alsan daha iyi olmaz mı?
İşte böyle yanlış hamleler sonucu o borçlar birikiyor, ERİMİYOR...
Serdar ve hatta eren konusunda ben de yonetim ve teknik ekiple ayni fikirde degilim cunku maddi olarak serdar a 2 milyon oderken , belki yine onu mecburen odeyip uzerine 3,5 bonservis verip bir de adama para odeyeceksin
Eren keza , kotu bir oyuncu belki ama bir de 9-10 tane attigi gercegi var , bu adami parasini verip de kadro disi birakmanin alemi yok , hangi takim kimi kadro disi birakarak bir pozitif sey elde etmis bugune kadar
Benim elestirilerim genelde kisi bazinda degildir yani senden alinti yapiyor olmam sozlerimin sana karsi oldugunu ifade etmesin
Buradaki elestirilerin cogu hatta hepsi bir kapsamli bilgi sahibi olmanin sonucunda yapilan cinsten degil . Avrupadaki gelir duzeyi ile bizimkini kiyasladiginda artik o sahnenin en ustunde olmak bizim icin bir hayal , sampiyonlar ligini kast ediyorum . Ikincisi artik oyle drogba sneijder riera vb dunya capinda isimlerle anlasmak da bir hayal . Ancak maksimum iste adebayor , gomis , robinho noktasindakiler arabistan oncesi gelir buralara
Yani kuluplerin (sadece bizim degil) icinde bulundugu maddi darbogaza hukumet bile el atmak zorunda kalmisken , bizim hala "vereceksin alacaksin yapacaksin" diye ust perdeden ahkam kesmemiz ve olmayinca da yukselmemiz cok avam oluyor
Aylardir soyluyorum hatta senelerdir , para yok abi yani , hani bunu baska nasil izah ederim bilmiyorum ama yok ... bir de gecmisten gelen selcuk , eren , serdar , tarik gibi degerinin cok uzerinde kazanan kamburlar olunca , malesef hic hareket edecek alan kalmiyor , sattigimiz oyuncularin paralari bile maaslara gidiyor
Para olmadan da bu kulupleri saglikli sekilde idare etmek imkansiz . Bak bjk de tam vurup gececegi ortam yakaladi 2 sene once , ama ne taliscayi ne gomez i ne abubakari tutabildi , ustune stoper marcelo yu golcusu cenk i , baska stoper pepeyi , tekrar golcu negredoyu ya satti ya gonderdi
Bir diger rakip , 2011 den bu yana 1 sampiyonlukta kaldi , 12 adam aldi bu sene basi , toplasan 2 adam etmez ve su an 17 inci
Bunlarin sebebi hep parasizlik ve o parasizliga ragmen populist sekilde transfer ile seyirciyi uyutan yonetimler
Mesela fb muhtemelen 1 milyar TL daha az harcasaydi da 8 senede 1 sampiyonluk alirdi herhalde , ama aziz aldikca aldi , kovdukca kovdu ve uyuttu herkesi
Su an cengiz yonetimi bir yandan ffp belasi yuzunden uefa ile ugrasiyor , bir yandan elde kalan cop oyuncularla fesih ya da kontrat bitirerek vedalasmaya calisiyor , bir yandan genel borcun artmasini engelleyip seneden seneye eritmeye calisiyor , bunlari yapip az harcarken bir de basarili olmak zorunda
Insanlara , bu islerde sorumluluk ustlenen kisilere biraz saygi ve zaman vermek gerekiyor , sonuc alinamazsa zaten degisecekler , kim kalmis sonsuza kadar o koltukta , bizde oyle aziz senaryosu olmaz , en uzun kalan 6 sene ile canaydindi ve son 2 senesi fiilen o yoktu , polat yonetti kulubu