babel onyekuru'yu pek çok yönden aratacak bence. geriye yardım etme noktasında onyekuru özellikle ligin ikinci yarısında çok yol katetmişti. zaten genç de bir oyuncu olduğu için enerjisi rahat rahat yetiyordu. babel 33 yaşında, enerjisini kontrollü kullanmak durumunda. savunma yardımı yapması kolay değil. diğer kanatta bugün oynamayan feghouli de öyle. emre ise genç olsa da yarı sahayı geçmiyor.
beklerimizin durumu da iyi değilken kanatların böyle olması işleri daha da zorlaştırıyor.
Benden daha iyi teknik ve taktik analiz yapabilecek arkadaşlar burada mevcut mutlaka ama ; Kompakt bir şekilde gidip gelmeden kimle oynarsak, hangi sistemle oynarsak oynayalım bu sıkıntılar bitmez. Yeni 2 bek gelse de bitmez. Belhanda gitse de bitmez.
Hoca karşı takımı pasla hapsedip oyunu 3.bölgede oynamayı, çok pas yaparak geriye dönerek yaşayacağımız efor kaybını aza indirgemeye çalışıyor da, 2 kanadın da dönecek. Dönemiyorlar. Yaştan diyebiliriz belki Babel için ama bana daha çok umursamazlık ve konsantrasyon kaybı gibi geldi.
Hazırlık maçlarında da dikkat edenler olmuştur belki ; Nagatomo hala ofsayt bozuyor top rakipteyken. Çizgiyle bağını kopartıyor önceden pozisyon alayım diye. Mariano ha keza. Marcao güçsüzlüğü yüzünden daha da geriye yaslanıyor arkasına top atılırsa yetişebileyim diye. Bunlar hep güçsüzlük veya yorgunluk belirtileri. Farkındadılar umarım.
Emre girmeden önce Babel çıksın en azından geri geliyor Jimmy yazmıştım. Teknik ekip takımı geride 9 kişi bırakacağını bile bile Jimmy'yi aldı oyundan.

Babel'in top tutma ve dağıtma yeteneği 3.bölgeye yerleştiğin zaman önemli. Daha iyi olur bu takım ama ilk 20 dk deplasmanlarda bu yıl daha fazla galibiyet alabiliriz izlenimi verdi bana.
Takım kırmızıdan sonra dağılıyorsa da bu da teknik ekibe yazar. Diagne'ye üzülen de bir tek benim sanırım. Hatta bilerek pas, orta yapılmıyor hissine bile sahibim uzun zamandır. Taraftarlar olarak şu duruma sokmamak lazımdı adamı. Çıkarkenki haline üzüldüm.
Falcao ve Nzonzi girecek. 1-2 hafta sonra belli olur akıbetimiz. Tavuğun başını kesmişler bir de ayağını kırmışlar, seke seke ve kesik baş gibi gezindiler kırmızı sonrası.
Bakalım. Fatih hoca görüyordur zaten.