Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şampiyon olamazsan nasıl gideceksin Aydın. Bu kadro ile ilk 2'ye girebileceginin garantisi var mı? Yok.
Elemeyi gecebileceginin garantisi var mı? Yok.

Zarar sınırını da unutuyorsun. Senin ciddi giderlerin var. Şampiyon olamazsan o max 20m zararı nasıl tutturacaksin?

Özetle para kazanmak istiyorsan para harcayıp doğru adamları alacaksın. Bu iş bu kadar basit.

Bu takımın eksiklerini 10 yaşındaki çocuklar bile biliyordur.
Sen bu eksikleri bütçen dahilinde koca transfer döneminde kapatamiyorsan en az dursun kadar capsizsindir. Bu net. Kimse kimseyi kandirmasin.

Anlamamakta Israr ediyorsun renktas

Yatirim gerekiyor mu evet

Sampiyonluk icin takviye sart mi evet

Peki bütcemiz varmi büyük ihtimal var

Ama UEFA ile Anlasmamiz da var

Bu anlasmanin icerigi nedir,sat/al cezasi.

Oyuncu satmadigimiz sürece yatirim yapmamiz mümkün degil,kiralik diyeceksin artik kiralik oyuncular icin de kulupler bi miktar para istiyorlar

Yani uzun lafin kisasi yatirim yapmak bizim elimizde degil suan,kadromuzda bulunan oyunculara gelecek transfer tekliflerine bagli yatirim yapmamiz

Para harcayıp şampiyon olacağının da garantisi yok buna en büyük örnek RVP li sezonda transfer şov yapan Fenerbahçedir

Bursa zamanında şampiyon olurken mükemmel transferler mi yaptı ?

Bu birazda takım içinde ki huzuru sağlamakla oluyor.Ndiaye satıldığında kızdım felan ama belki o an satılmasa kulübe + giriş olmasa tepe taklak olacaktık orasını kestirmek güç

Kısacası çok ince detaylar var oyuncu alırsın sakatlanır mesela veya istediğin performansı alamazsın bu sefer daha çok borca girmiş oluyorsun
Sen bi işini doğru yap, sonrasina bakarız yav. Olmazsa olmadı deriz.
Ama sen işini duaya bırakırsan orda dur derim.

Ben FFP kararında başka bir kriter daha var diye yazmışım, o da zarar kriteri ama adam daha verilen mesajı anlamadan, al sat kriterini anlamayanlar var diye bana laf çakmaya çalışıyor.

Kocaman adamlar da bu nasıl bir nefret duygusudur ki futbol konuştuğumuz şu konuda bile laf sokmaya çalışıyorlar. Şaşırdım mı, tabiiki hayır. Devamlı aynı terane, devamlı aynı isimler ve sonunda yine sütten çıkmış ak kaşık tavırları. Üstelik daha yazılan mesajın ortaya koyduğu tüm resmi anlamadan.

Sattığın kadar alın ne demek olduğunu biliyorum ancak bu diğer kriterleri yerine getirmen gerekmez anlamına gelmiyor. O kriterleri yerine getirmediğin takdirde yine ceza alıyorsun.

Bu yüzden ne yazmışım bu dengeyi yönetim sağlamalı. Bunun alt metni nedir, mesela bir tane para eden oyuncuyu elden çıkarıp yerine bir kaç tane kiralık oyuncu almak. Bunu neden detaylı dile getirmedim, çünkü dikkat çekmek istediğim esas konu şampiyon olmanın önemi ve bunun için yapılması elzem hamleler. Mesajın ana fikri bu hamlelerin finansmanı değil.

Son düzenleme:
99 jenerasoyunundan 3 isim U19 Avrupa Şampiyonası için 1 ay kadar milli takımda olacak onların kampa katılım ihtimali yok. + 99 dan ayrılacaklar dışında birkaç isim, 2000 ve 98 den kalan 1-2 isim görülebilir kampta.

demiş haziranda gökay akpınar abi

demekki batuhan tekin,furkan korkut ve gökay güney ondan yoktu kampta @Hayri P. Cund

Anladigim kadariyla sat/al cezasinin ne anlama geldigini bilmeyenler var

Transfer döneminin sonunda transfer ettigimiz oyuncularin bonservis bedeli 10 milyon euro'yu bulacak olursa sattigimiz oyunculardan ayni transfer dönemi 11 milyon euro gelir elde etmek zorundayiz

Bu sartlarda hangi yatirimdan bahsediyorsunuz,bende takimda eksiklerin oldugunu biliyorum ama durum ortada

Yatirim yapmak bizim elimizde degil,sonucta yatirim yapmak istiyorsak ilk olarak kadromuzda bulunan oyunculara baska takimlardan ilgi olmasi gerekiyor ki satalim ve o para ile yatirim yapalim
Kiralama ücretide yansıyor dime bu işe.Birde anlaşma şartlarında 20 milyon zarar etme faln yazıyor tam anlamadım bu işi doğrusu.

Şampiyonlar Ligi için verilecek oyuncu listesine 25 yerine 21 oyuncu yazılacak.

-Galatasaray sattığı oyunculardan elde ettiği bonservis gelirleri kadartransfer harcaması yapacak.

-Finansal Fair Play kurallarına uymadığı için Galatasaray'a 6 milyon Euro para cezası verilecek. Söz konusu cezanın 2.5 milyon Euro'su peşin, geri kalanı ise gelirlerden kesilecek.

-İlk yıl 20 milyon, ikinci yıl 10 milyon Euro zarar olabilecek. Üçüncü sene zarar etmemesi gereken Galatasaray, son sene ise 10 milyon Euro kâr açıklamak zorunda.

İstemiyorum,bende isterim transfer ama oyuncu satılmadan zor görünüyor hoca da kadroyu korumak istiyor o yüzden saygı duyuyorum
Monaco yetistirme bedeli vererek kac tane oyuncu aldi. Biz neden bunu yapmiyoruz. Ludogorets'in transfer butcesi 2 milyon euro adamlar 300-500 bin euro'ya oyuncu alip 4-5 milyona satiyo. Belcika takimlari trencin'den 700-800 bin euro'ya oyuncu aliyo. Biz neden yapmiyoruz. Alismislar menajerlerin kucagina oturmaya o yuzden yapmiyoruz.

uefa anlaşmasında kiralık yada serbest oyuncu alabilirsin diyo kimse takımı yenileyin demiyo donkla hangi kafada yenilendiyse 8 numara-stoper-forvet bunlarda kiralanır arkadaş bunun ötesi yok...

Sen bi işini doğru yap, sonrasina bakarız yav. Olmazsa olmadı deriz.
Ama sen işini duaya bırakırsan orda dur derim.

Bir zaman geçsin bakalım neler olacak

Donk vari olaylar dönerse elbet tepkimiz olur şuan her şeyin başındayız

Kamp başladı bu adamlar ne zaman yetişecek fln diye düşünüyorsan anlıyorum da bizim bünyemize ters zaten

Tinerciler'de de FFP zimbirtisi varken kiralık topcularla 2 sezon üst üste şampiyon olmadilar mi? Oldular. Nokta. Para yok diye bahaneler uydurup kimse kimseyi salak yerine koymasın lütfen yönetimi şirin göstereceğim diye.
mesele para olmaması değil malesef, yığınla kiralık alınabilecek topçu var mesele transfer ile uğraşan tek bir profesyonel kişi bile olmaması, I love you hocam diyerek transfer yapılmaz, her şampiyonluktan sonra lale devri moduna girip fetret devrini yaşamak kaderimiz sanırım.
263f2e3609414b07a041b4178a0e14db.jpeg

Tinerciler'de de FFP zimbirtisi varken kiralık topcularla 2 sezon üst üste şampiyon olmadilar mi? Oldular. Nokta. Para yok diye bahaneler uydurup kimse kimseyi salak yerine koymasın lütfen yönetimi şirin göstereceğim diye.
kim neden yönetimi şirin göstermeye çalışsın kimsenin babasının oğlu değil yönetimdekilerde
bjknin ffp yükümlülüğüyle bizimkinide bir tutmakda şimdiye kadar konuşulanlardan fblilerin bjklilerin zırıl zırıl neden ağladığından hiç bi boktan anlamamak gerektiğini gösteriyo zaten

ha ayrıca bizde 13 e dembaba
7.5 a sosa
7 milyona ersan gülüm
6 milyona atınç

falan satabilirsek evet kiralık bile almamıza gerek kalmaz

Monaco yetistirme bedeli vererek kac tane oyuncu aldi. Biz neden bunu yapmiyoruz. Ludogorets'in transfer butcesi 2 milyon euro adamlar 300-500 bin euro'ya oyuncu alip 4-5 milyona satiyo. Belcika takimlari trencin'den 700-800 bin euro'ya oyuncu aliyo. Biz neden yapmiyoruz. Alismislar menajerlerin kucagina oturmaya o yuzden yapmiyoruz.

%100 haklısın o konuda

Kiralama ücretide yansıyor dime bu işe.Birde anlaşma şartlarında 20 milyon zarar etme faln yazıyor tam anlamadım bu işi doğrusu.

Aynen kiralama icin de gecerli

Bjk talisca icin 4 milyon kiralama bedeli ödemisti,artik kiralik oyuncular icin bile en az 1 milyon euro kiralama bedeli istiyorlar

Biraz da oyuncu'nun kalitesine bakiyor tabi bu bedel

Sivasspor ile yarışmıyoruz , Real’le Barcelona ile Bayern’le maç yapacağız. BJK gibi 10 tane gol mü yiyelim?

Bu kulübün vizyonu Avrupa’dır , Avrupa için kaliteli ve geniş bir kadro gerek.

Hocaya Kızan yok , hoca içimizden çıkartacağız demedi direk ihtiyaçları saydı.

Kızarsak yönetime kızarız , taraftarın ipleri sıkı tutması gayet normal yoksa , Tolga gibi oyuncular fahiş paralara alınır menajer paraları da havada uçar.

Şu anki yönetimin işi zor olsa da , kiralık ve bonservisi elinde oyuncu almak açısından aksiyonlarını yakından takip edeceğiz.

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Tabiki Avrupa olacak da bu şekilde gidersek uzun yıllar men alabiliriz hatta iflas edeceğiz öyle görünüyor. Üstelik bizim gibi takımların da artık çok ve büyük transferlerle değil de 'takım' olma yoluyla olabildikleri kadar başarılı olmalılar. Zaten ilk 8-10 takımla fark çok çok açılmış durumda. Onlar birbirlerine bile artık 5-6 atıyor.

Aynen kiralama icin de gecerli

Bjk talisca icin 4 milyon kiralama bedeli ödemisti,artik kiralik oyuncular icin bile en az 1 milyon euro kiralama bedeli istiyorlar

Biraz da oyuncu'nun kalitesine bakiyor tabi bu bedel
O 20 milyon zarar olayı sadece transferi mi kapsıyor yoksa komple futbol takımının gelirinin giderinin farkı mı peki o noktada takıldım

feghouli güzel zayıflamış,poposu incelmiş. ama bi 5 kilo daha vermeli,iyce rahat etmek için sahada.bunun bacakları da sneijder gibi kalın,sneijderde popo yoktu o ayrı

Anlamamakta Israr ediyorsun renktas

Yatirim gerekiyor mu evet

Sampiyonluk icin takviye sart mi evet

Peki bütcemiz varmi büyük ihtimal var

Ama UEFA ile Anlasmamiz da var

Bu anlasmanin icerigi nedir,sat/al cezasi.

Oyuncu satmadigimiz sürece yatirim yapmamiz mümkün degil,kiralik diyeceksin artik kiralik oyuncular icin de kulupler bi miktar para istiyorlar

Yani uzun lafin kisasi yatirim yapmak bizim elimizde degil suan,kadromuzda bulunan oyunculara gelecek transfer tekliflerine bagli yatirim yapmamiz
Dünyada oyuncu mu bitti Arda. Elbet kiralayabileğin birileri vardır.

Kiralık oyuncu anlaşmaya dahil değil.
Yani Ndiaye ismi geçiyor. Ona bir miktar kiralama bedeli ödenmeyecek mi.
Veya Denayer?

Kimseye teklif olmadığına ve başkanın da kiralık oyuncu arıyoruz açıklamasına göre takımlara ödeyeceğin kiralama bedelleri sorun değil. Büyük ihtimalle zarar kısmına yazılıyor.

Anlaşılacağı üzere kiralık oyuncular için bı engel yok. Sadece max 20m zararı tutturmak gerekiyor.

Tabiki Avrupa olacak da bu şekilde gidersek uzun yıllar men alabiliriz hatta iflas edeceğiz öyle görünüyor. Üstelik bizim gibi takımların da artık çok ve büyük transferlerle değil de 'takım' olma yoluyla olabildikleri kadar başarılı olmalılar. Zaten ilk 8-10 takımla fark çok çok açılmış durumda. Onlar birbirlerine bile artık 5-6 atıyor.
juventus rahatlıkla gidip 3-4 atabiliyor real madride deplasmanda.roma 5 yediği bi maç sonrası bile liverpoolu 4 leyebiliyor.takım olmak cok önemli.

Konuyu carpitmaya gerek yok,oyuncu satmadan yatirim yapmanin mümkün olmadigini anlatmaya calisiyoruz

Bjk örnegi verilmis,bjk oyuncu satarak ilerledi 2 sezon boyunca

Ilk olarak Demba ba satildi,daha sonraki sezon sosa

Transfer yapmayacagiz anlamina gelmiyor bu,cavanda da oldugu gibi oyuncularimizdan birine ilgi olursa satilir ve yatirim yapilir

Kimse git 5-6 milyona oyuncu al demiyor. Bir cok opsiyon var. Mesala Denayer gibi 3 tane oyuncu kiralik getir, kiralik bedeli icin adam basi 500 bin versen 1.5m eder, Carole veya Eren'i rahatlika o paraya satarsin. Tolga da var. Onemli olan dogru oyunculari bulmak. Git guney amerika'dan kiralik oyuncu bak, iskandinav ulkelerini tara, fransa ikinci ligi de var. Teknik heyet scout ekibi ile birlikte radar gibi dolaniyormus, bekleyip gorecegiz.

Olayı çarpıtmadan tam da bunu anlattık zaten. Gerekli hamleler, sebepleri ve ana mesaj o olmadığı için bunun yapılması gerektiği şekle kısaca değinme yani bunun dengesini sağlamak. Gelip şurada futbol konuşacağı yerde, bu çerçevede düzgün bir şekilde cevap vereceği yerde laf çarpan, çarpıtmaya çalışan da belli. Şaşırdım mı, tabiiki hayır. Herzaman ki halleriniz, sataşmak sonra da sütten çıkmış ak kaşık tavırları.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt