Transfer Nöbeti (ARŞİV 4)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben muhendisim. Ve hep özel şirketlerde çalıştım. O şirkete faydalı olamıyorsan en kısa zamanda tazminatını alırsın ve kapı önüne konursun. Ve iş kanununda da patronu koruyan, kollayan bircok madde var.. O maddelerden birine sıgınarak seni işten atabilir.

Futbolcular da özel maddeler gecerli.. Bir futbolcu kulube faydalı olsun diye alınır ama olamasa bile sozlesme sonuna kadar bol sıfırlı yuksek garanti ücretini alabiliyor.

Ben yıllardır savunuyorum: Futbolcu sozlesmeleri performans bazlı yapılmalı. Garanti ücretler düşük, kazanılan mac sonrası alınan primler yuksek olmalı. Oyuncu basarılı olmaya zorlanmalı. (Şimdi ki oyle mi? Tarık yatarak 5 senelik ucretini almadı mı?) Donem sonunda uzaması o futbolcunun performansına endeksli olmalı. Mesela 1 futbolcu sene içinde 30 maç oynarsa sozlesme otomatik olarak 1 sene uzar maddesi olabilir..
Işte demek istediğim bu abi .ama futbolda nasıl işliyor. Adam kötü performans verince 1 kuruş indirim yapmıyor ama Iyi oynayınca hani nerede zam .mantıklı mi yani ...

Ben muhendisim. Ve hep özel şirketlerde çalıştım. O şirkete faydalı olamıyorsan en kısa zamanda tazminatını alırsın ve kapı önüne konursun. Ve iş kanununda da patronu koruyan, kollayan bircok madde var.. O maddelerden birine sıgınarak seni işten atabilir.

Futbolcular da özel maddeler gecerli.. Bir futbolcu kulube faydalı olsun diye alınır ama olamasa bile sozlesme sonuna kadar bol sıfırlı yuksek garanti ücretini alabiliyor.

Ben yıllardır savunuyorum: Futbolcu sozlesmeleri performans bazlı yapılmalı. Garanti ücretler düşük, kazanılan mac sonrası alınan primler yuksek olmalı. Oyuncu basarılı olmaya zorlanmalı. (Şimdi ki oyle mi? Tarık yatarak 5 senelik ucretini almadı mı?) Donem sonunda uzaması o futbolcunun performansına endeksli olmalı. Mesela 1 futbolcu sene içinde 30 maç oynarsa sozlesme otomatik olarak 1 sene uzar maddesi olabilir..
tazminatını verirsen topçuyu da kovarsın dostad önünde 1 engel yok
muhtemelen futbolcuların ayrıcalığı şu performans bazında 1 şey taahhüt etmemeleri
örneğin ben iş başvurusu yaparken ileri derecede photoshop kullandığımı beyan edip sonra o işten bi bok çakmadığım anlaşılırsa beni kovarlar 2 kuruş vermeden
futbolcuların bu tarz olayarları yok adama benim takımımda maça çık diye sözleşme öneriyorsun adam da tamam deyip imzalıyor işin özü bu

muhtemelen futbolcuların ayrıcalığı şu performans bazında 1 şey taahhüt etmemeleri
örneğin ben iş başvurusu yaparken ileri derecede photoshop kullandığımı beyan edip sonra o işten bi bok çakmadığım anlaşılırsa beni kovarlar 2 kuruş vermeden
futbolcuların bu tarz olayarları yok adama benim takımımda maça çık diye sözleşme öneriyorsun adam da tamam deyip imzalıyor işin özü bu
Işte hiçbir performans tahattut etmemeleri garip degilmi yani...

Seninle anlasamadığımız nokta şu; Futbolcular mevcut sozlesmelerine göre paralarını alıyorlar.. Bu kanunsuz değil.. Ben diyorum ki, yapılan sozlesmeler revize edilmeli.. Performans ve basarı odaklı olmalı.. Ve oynamadığı (işini layıkıyla yapamadığı halde) 4-5 yıllık sozlesmeler olmamalı..

Garry 7.2 bize kalan
Ozan 11
Bruma'dan 1
Telles'den de 3.5
Maicon 5 milyon
Serdar 2.5 milyon en kotu

Toplamda 30 milyon avro bütçe daha ne istersin

21 Merih Demirel 5 milyon
32 Miranda 5 milyon
22 Marcao 4 milyon
29 Alan 3 milyon
21 Tetteh 6 milyon
28 Johansen 3 milyon
22 Trezege Sinan+4 milyon
Gençleşme planında süper olur

Muslera
Mariano-Miranda-Marcao-Nago
Fernando-Johansen
Feghouli-Belhanda-Trezege
Tetteh

Eray
Linnes-Merih-Ahmet-Emre
Donk-Ndiaye
Yunus-Emre-Onyekuru
Alan

Miss gibi bol alternatifli süper kadro.
Sene sonu da sat Belhanda-Mariano-Feghouli'yi zaten 20 milyona yakın bütçede oluşur oda yeter zaten 3-4 adam almaya.

Seninle anlasamadığımız nokta şu; Futbolcular mevcut sozlesmelerine göre paralarını alıyorlar.. Bu kanunsuz değil.. Ben diyorum ki, yapılan sozlesmeler revize edilmeli.. Performans ve basarı odaklı olmalı.. Ve oynamadığı (işini layıkıyla yapamadığı halde) 4-5 yıllık sozlesmeler olmamalı..
ben bu dediğinize sonuna kadar katılıyorum
fifa sadece futbolcuyu kolluyor dendi o yüzden yazıyorum
sen oyuncunun sözleşmesine 10 maç boyunca boyunca istatistiki olarak pozitif oynamazsa sözleşmesi feshedilir ya da maaşı yarıya düşer maddesi koyarsan ve oyuncu oynamazsa fifa seni kollar
yani bu durumda önüne sözleşme konulan futbolcu ya da fifa suçlu değil
sözleşmeyi koyan suçlu demek istediğim o

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt