Transfer Nöbeti (ARŞİV 4)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Epey macta oynatti o ömeri. Her mac selcuk hamlesi yapan, Ahmet calik tan medet uman, sabri yi göndermezdim diyen, Semih i geri getiren FT den bahsediyoruz.
Ömer,Ahmet ve Selçuk'u sakatlık ve cezalardan dolayı oynattı.Fatih Terim nefreti olmadan objektif bir şekilde bakın.Adam başarılar kazandırmış Camiaya karşı kötülüğü olmamış.

Ben muhendisim. Ve hep özel şirketlerde çalıştım. O şirkete faydalı olamıyorsan en kısa zamanda tazminatını alırsın ve kapı önüne konursun. Ve iş kanununda da patronu koruyan, kollayan bircok madde var.. O maddelerden birine sıgınarak seni işten atabilir.

Futbolcular da özel maddeler gecerli.. Bir futbolcu kulube faydalı olsun diye alınır ama olamasa bile sozlesme sonuna kadar bol sıfırlı yuksek garanti ücretini alabiliyor.

Ben yıllardır savunuyorum: Futbolcu sozlesmeleri performans bazlı yapılmalı. Garanti ücretler düşük, kazanılan mac sonrası alınan primler yuksek olmalı. Oyuncu basarılı olmaya zorlanmalı. (Şimdi ki oyle mi? Tarık yatarak 5 senelik ucretini almadı mı?) Donem sonunda uzaması o futbolcunun performansına endeksli olmalı. Mesela 1 futbolcu sene içinde 30 maç oynarsa sozlesme otomatik olarak 1 sene uzar maddesi olabilir..

Bu durumu atesleyen etkenlerden birisi de kesinlikle Uefa ve benzeri kurumlar.

Genelde hep oyuncular magdur olarak görülür ve kulüpler suclu olur. Sen cuval cuval para ödüyorsun karsiliginda futbolcudan hic birsey alamiyorsun ama futbolcuyu yollamaya kalktin mi adamla imzaladigin sözlesme geregi bitis tarihine kadar almasi gereken parayi ödemek zorunda kaliyorsun.

Bu adil degil. Oyuncu iyi oynayinca hemen zam istiyor ama kötü oynayinca sen parasinda indirime gidemiyorsun mesela tam tersi bir durumda.

Hep oyuncular magdur oluyor ya aslinda kesinlikle tam tersi. Ne olursa olsun hep kulüpler magdur oluyor aslinda. Buna el atilmasi lazim. Adam hayatinin sözlesmesini imzaliyor ama karsiligini vermiyor sonra aaah yine kulüp suclu oluyor.

+ontivero cem karaca veysel sari hayrovic

Mancini gibi adami 5 yabanci kuraliyla oynamaya zorlayip Yerli cöplere o paralari kaymetmemizi saglayan tüpcü ye yapin elestirinizi, hani su bir zamanlar FT nin kankisi olan tüpcü. Mancini veyseli meyseli tanimaz. FT bu kulube 20 senede en az 100 milyon euro kaybettirdi. Temcit pilavi gibi durup durup 1 milyona alinan ontivero yu bahane etmeyi birakin

Yalnızın gomisin Galatasaray da attığı golleri izledim tekrar bu adamı bu fiyatlara satmak resmen ihanet. Adam komple forvet yok böyle bir şey.
Hani futbolculara youtube da falan klip hazırlıyorlar ya işte gomisin o performansı 10m+ tek handicap yaşı ah ulan biraz daha erken geleydin varya..

Hic BASK topcumuz oldu mu?
Screenshot_20190119-033515.webp

Jose ve riera disinda ispanyol yok
Basklinin yolu buraya neden dussun reys

Işte hiçbir performans tahattut etmemeleri garip degilmi yani...

garip degil. bu mikroekonomi teorisinde tartışılan bir konu. mühendisin kazandıgı para ücrettir. futbolcunun kazandıgı para ücret degil ranttır. futbolda katma deger yaratan unsur futbolcudur. yani kulüpler futbolcunun işvereni degil müşterisidir. o sebeple fiyatı futbolcu belirler.

Mancini gibi adami 5 yabanci kuraliyla oynamaya zorlayip Yerli cöplere o paralari kaymetmemizi saglayan tüpcü ye yapin elestirinizi, hani su bir zamanlar FT nin kankisi olan tüpcü. Mancini veyseli meyseli tanimaz. FT bu kulube 20 senede en az 100 milyon euro kaybettirdi. Temcit pilavi gibi durup durup 1 milyona alinan ontivero yu bahane etmeyi birakin
Mancini'ye saygım var ama ligde deplasman maçlarını önemsemiyodu.Fatih Terim 10 zarar ettiyse 20 katı kazandırdı.100 değil istediği kadar kaybettirsin.Transfer olmadan başarı gelmez.Her transfer iyi çıkacak diye bi şey yok.Çoğu iyi çıksa şampiyonluğa oynarsın.

Mancini döneminde sınırsız yabancı olsaydı kulübün anasını öyle bir bellerdi ki, 10 sene kendimize gelemezdik. Gittiği gün sevinçten oynadığımız kaldı, ne ara savunulur oldu ? Mancini gibi adamlar bu lige göre değil.

Yalnız o dönem Mancini'yi getirmek çok büyük işti. Ünal Aysal acayip adamdı.

Linnes - Serdar - Marcao - Nagatomo

Olabilecekken bir cuval inciri berbat ettiler.

Hala forvet yok lig basladi 19 ocak oldu anasini sattim

ne manchinisi be
iyice siraze kaymis durumda
manchini 5 yabanciyla oynarken nisanda champ yaptigi fuhuscu ersun 15 yabanciyla mi oynuyordu
trasi birakalim
ontivero transferi net kendisinin tokat operasyonudur
herhangi bir yerde oynamayan, bonservisi fason kulupte olan , menajer tarafindan o kulup bu kulup gezdirilip sozlesme bulunmaya calisilan herife 2 milyon verdik

Mancini'ye saygım var ama ligde deplasman maçlarını önemsemiyodu.Fatih Terim 10 zarar ettiyse 20 katı kazandırdı.100 değil istediği kadar kaybettirsin.Transfer olmadan başarı gelmez.Her transfer iyi çıkacak diye bi şey yok.Çoğu iyi çıksa şampiyonluğa oynarsın.

Dogru cogu iyi ciksa oynarsin, sorun yok. Ama cogu iyi cikmadi. FFP olmasina ragmen 5-6 tane isimize yaramayacak adam aldirdi. Sadece forvet konusunda kendisini suclamiyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt