Aslan Karayılan
Sarı Üye
- 14 Mayıs 2020
- 290
- 303
- 558
Hollanda güzel ve liberal ülke ... yeşilliklerini severimGerçi son zamanlarda yabancılara karşı bir hava oluşuyor ama neyse...
İstanbul mı Amsterdam mı?
Hollanda müthiş bir alt yapı sistemi ve coğrafi avantajı ile dünyada ihracat kralıdır. Küçücük ülke olarak bakılır ama hayat standardı ve sosyal güvenliği çok iyidir, tabi ona göre vergisi alıyor devlet zaten Avrupa lakabı vergi kralı oldu ülkenin. Ben Almanya sınırına yakın büyüdüm ve Hollanda-Almanya kültürünü iyi bilirim. Eğitim ve çalışma yıllarımı Amsterdamda geçirdim ve şimdi işlerimi İstanbul'a taşıdım. Bir senedir İstanbul'dayım o yüzden kıyas etmek için yeterli mi bilmiyorum (İstanbul Amsterdamdan çok daha büyük ve kalabalık tabi, ayrı bir ülke gibi geliyor bana) ama İstanbul'da paran varsa kral gibi yaşarsın. Her ne kadar belki Türkiyenin en pahalı şehiri olsa da Amsterdama kıyasla hayat çok daha ucuz ve tarihi/kültürü ve şehir yapısı on numara beş yıldız diyebilirim. İstanbul'u gezmek, görmek, anlamak ve yaşamak bir hayat ister, Amsterdam öyle değil bir ayda en kral şekilde şehri a'dan z'ye kadar görmüş geçirmiş olursun. Şuan İstanbul'da kalmayı tercih ederim. Hem Galatasaray maçlarını canlı izlemek büyük bir zevk ve eğlence imkanı sunuyor burada. Her ne kadar virüsün bitmesini bekliyor olsak da yeni sezonda muhtemelen yine taraftar olur maçlarda.
Gerçi son zamanlarda yabancılara karşı bir hava oluşuyor ama neyse...